Skocz do zawartości
ednet

Http://serwerydedykowane.pl - Co Myslicie?

Polecane posty

Czy korzysta z Was ktoś jeszcze z ich nowej oferty?

Też się przymierzam do PIV 3.0, emaili już kilka wysłałem co by upewnić się odnośnie oferty i chyba z końcem miesiąca się z ovh do nich przeniosę.

Pozdrawiam

Mamy Maj a oni dalej na Level3 :P

Smiesznie wygladaja te ikonki ATMANa, TKT itd. na ich stronie :)

Nie wierze, ze przejda na polskie lacza (ze stykiem do Tepsy) pozostawiajac te same ceny.

W rozmowie telefonicznej upierali sie, ze tak zrobia, ale w przypadku kolokacji i jakis wiekszych wielkosci lacza to juz sie przyznali, ze nie dadza jakosci dzialania na styk do Tepsy. I jesli ma to ladnie chodzic to bedzie trzeba doplacac :)

Ceny tranzytu ruchu do TPSA nikt w Polsce nie przeskoczy wiec nie macie co sie cieszyc, ze "poprawia" ruting i w tych cenach bedzie styk z Tepsa :)

Chociaz w sumie gdyby zamiast na Levelu by wzieli lacze od Telii to by to ladnie wygladalo... Zastanawiajace jest czemu wlasnie Level gdzie prawie nikt w Polsce nie ma z nimi styku...

pzdr.

Chociaz w sumie gdyby zamiast na Levelu by wzieli lacze od Telii to by to ladnie wygladalo... Zastanawiajace jest czemu wlasnie Level gdzie prawie nikt w Polsce nie ma z nimi styku...

Bo byl najtanszy ?

:P

Mamy Maj a oni dalej na Level3 :P

Smiesznie wygladaja te ikonki ATMANa, TKT itd. na ich stronie :)

Nie wierze, ze przejda na polskie lacza (ze stykiem do Tepsy) pozostawiajac te same ceny.

W rozmowie telefonicznej upierali sie, ze tak zrobia, ale w przypadku kolokacji i jakis wiekszych wielkosci lacza to juz sie przyznali, ze nie dadza jakosci dzialania na styk do Tepsy. I jesli ma to ladnie chodzic to bedzie trzeba doplacac :)

Ceny tranzytu ruchu do TPSA nikt w Polsce nie przeskoczy wiec nie macie co sie cieszyc, ze "poprawia" ruting i w tych cenach bedzie styk z Tepsa :)

pzdr.

Maja level3 a nie telie bo telia sporo drozsza (100mbps=2700 euro netto, nie dawno sie dowiadywalismy)czyli masz po okolo 110-120 pln za 1mbps a oni sprzedaja level3 juz ze swoja marza za 99 pln netto... Routingu do TPSA moim zdaniem nie zestawia ( wogle czy polasza sie na BGP i LIR`a? Tez watpie...) niestety ale tutaj zabawa sie konczy... prawdopodobnie moga dla zasady zestawic lacze z tpsa i przyznac priorytety PING`a zeby ludzie sie jarali (tak jak to robia osiedlowki czesto) a lacze i tak bedzie np. w stosunku 1mbpsTPSA/10mbps level3.

Maja level3 a nie telie bo telia sporo drozsza (100mbps=2700 euro netto, nie dawno sie dowiadywalismy)

Telia przy sensownych ilosciach w Wawie kosztuje 10ojro od 1Mbita :>

Pochwal sie lepiej ile kosztuje Level3 :P

pzdr.

Czy ktos mial przyjemnosc widziec serwerownia tej firmy mieszczaca sie w budynku LIM w Warszawie ? Nikt ze znanych mi osob, ktore dosc dobrze znaja budnek LIM nie umie odpowiedziec na pytanie gdzie sie miesci serwerownia o ktorej mowa na stronie tej firmy.

nie da sie wejsc bo serwerownia jest "niewyjsciowa" na razie :)

Czyli jak wejdziesz to już nie wyjdziesz ? ;):P

nie wiem czy coś zle czytam, ale czy oni mają prawie 2 razy niższe ceny niż w Leaseweb?

2 x Xeon 3.0 Ghz HT

2GB ECC-R RAM

6 x 73GB SCSI RAID

3000 GB mies transfer

port 100 Mbits

numery IP x 5

zdalny reset

Rescue mode

+Backup 250GB

999zł

cPanel/WHM + FANTASTICO 133zł

czyli razem 1132zł

Instalacja 199 zł

Dell PowerEdge 2850

Dual Xeon 3.0Ghz/2MB

2GB DDR2

5X 73GB SCSI HD (RAID 0-1-5)

Volume 10Mbps (Flatfee) - FE

APC Remote Reboot (1 port)

IP (1)

Linux OS

cPanel/WHM

Fantastico

The price per server: Eur 469,00 /month (1800zł) + Eur 49,00 (190zł) one time setup fee.

W obu przypadkach ceny netto

999zł

cPanel/WHM + FANTASTICO 133zł

czyli razem 1132zł

Instalacja 199 zł

Są jeszcze promocje. Na przykład płacisz za 3 miesiące z góry, instalacja gratis...

jak to możliwe, że mają tak niskie ceny lub LeaseWeb tak wysokie ;)

Spojrz tylko jakie lacza (a wlasciwie jaka siec) ma LeaseWeb, a jakie oni... Mysle, ze nie wymaga komentarza :)

ktoś ma już u nich taki serwer? i jak to możliwe, że mają tak niskie ceny lub LeaseWeb tak wysokie ;)

BGP4 multi-homed: 32 Gbps (TeliaSonera, Abovenet, Interoute, Teleglobe, KPN, Verizon, AMS-IX, DE-CIX, BNIX), Cisco 12400/12000/6500 powered (redundant)

A serwerydedykowane? Póki co cały ruch chyba nadal idzie przez łącze level3 (nie chce mi się sprawdzać dokładnie) o nieznanej przepustowości. Nie wspomnę już o tym, że uzyskiwanie dostepu do tpnetu przez zagraniczne łącza często kończy się dość nieciekawie dla uzyskującego (polecam lekturę pl.internet.polip).

Podsumowując -- do czasu, gdy serwerydedykowane nie udostępnią wiarygodnych informacji i posiadanych łączach, a także na temat tego, w jaki sposób wymieniają ruch z tpnetem, trudno porównywać to z profesjonalnymi serwerowniami.

Podsumowując -- do czasu, gdy serwerydedykowane nie udostępnią wiarygodnych informacji i posiadanych łączach, a także na temat tego, w jaki sposób wymieniają ruch z tpnetem, trudno porównywać to z profesjonalnymi serwerowniami.

"Trudno porownywac" to malo powiedziane. Serwerowania z 1 lączem do malo popularnego operatora zagranicznego bez rouingu opartego o BGP4 to zart. Rownie dobrze mozna by wziasc lacze od Futuro po LMDS ;)

Dlatego z rezerwa podachodze do tej oferty (trzeba przyznac BARDZO korzystna cenowo).

A moze ktos cos tam juz kupil i powie co i jak ?

P. Vil

Well mam u nich backup i od tygodnia mi nie działa, a płace miesiecznie nie działa mi host b80.serwerydedykowane.pl w tej chwili nawet nie działa mi serwerydedykowane.pl to ja dziękuję

Tragedia i nie dziala z kilku łącz nie tylko z mojego

Well mam u nich backup i od tygodnia mi nie działa, a płace miesiecznie nie działa mi host b80.serwerydedykowane.pl w tej chwili nawet nie działa mi serwerydedykowane.pl to ja dziękuję

Tragedia i nie dziala z kilku łącz nie tylko z mojego

Tak to jest jak jedyne lacze padnie ;)

Tak to jest jak jedyne lacze padnie ;)

Powiem tak dla mnie niedopuszczalne zeby przez 6 godzin bo tyle mi znajomy powiedział nie działała cała serwerownia tragedia

U mnie raz nie działało przez cały weekend :] W tej chwili mój backupowy (212.162.20.80) działa.

Polakom gratulujemy doskonałych serwerowni.

Serwerydedykowane - prawie jak serwerownia...

Tak odbiegając od tematu. ;)

moze technik z Gdyni wsiada i jedzie naprawiac, jak cos padnie i dlatego tyle godzin?

Moze jak czesciej zacznie padac do dojdzie do wnisoku, ze nie oplaca sie wracac i zostanie na miejscu ?

Potwierdzi to stare polskie (?) przyslowie "aby bylo lepiej musi byc gorzej" ;)

Poz

Vil

cytat ze strony: "duża przePISowość"

niestety ta opcja polityczne mi nie odpowiada. a kto wie może komuś innemu :D

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się