Skocz do zawartości
Wloz_mi_tu

[nasza-klasa.pl] Dyskusja

Polecane posty

Gość Pokuć

Dobrze ale jeżeli ktoś miał wybitnie durnowatą klasę w gimnazjum (powinni je pacyfikować) i znalazło się tam jego zdjęcie a taka osoba nie chce mieć z tymi syfami nic wspólnego ? Można chociaż żądać żeby zamalować twarz i nie podpisywać jej ? Bo ja na przykład odcinam się od mojej klasy w gimnazjum i chce o niej w miare szybko zapomnieć.

Gość normanos
Za kilka dni najpopularniejszy portal społecznościowy w Polsce ma działać szybko i bez zawieszania się. Chwilami wszystko wręcz śmiga. - Jesteśmy w fazie tworzenia jednego z największych kompleksów serwerów w kraju - mówi Maciej Popowicz, ojciec portalu.

Nowa serwerownia powstaje w Poznaniu. Będzie wyposażona w 80 potężnych serwerów. W przyszłym roku Maciej Popowicz i spółka kupią dodatkowe. - Będzie ich 50 bądź 70. Szczegóły jeszcze ustalimy. - mówi. - Obecnie jesteśmy na etapie testowania nowego sprzętu, konfigurowania go i sprawdzania jego wydolności. Dziennie mamy około 150 milionów odsłon. Gdybyśmy nie zainwestowali w serwery, zrobiłby się potężny korek - tłumaczy Popowicz.

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4803766.html

Od nocy nie działa jeden z najpopularniejszych serwisów ostatnich miesięcy - nasza-klasa.pl - poinformowali Alert24 internauci. W sieci pojawiły się plotki, że serwis zaatakowali hakerzy, wyczyścili dyski, a dane z serwerów zostały bezpowrotnie stracone.

- Nie było żadnego ataku hakerów - wyjaśnia Paweł Olchawa z serwisu nasza-klasa.pl. - Zmienialiśmy serwery DNS na własne, ponieważ do tej pory korzystaliśmy z wynajmowanych. O godz. 2 w nocy przepięliśmy wszystko, ale inne serwery w internecie potrzebują nawet doby, by znaleźć nasze nowe serwery. Najpóźniej do godz. 2 w nocy w czwartek strona powinna być dostępna.

Pełen profesjonalizm :D

Nie działało i wg. mnie wyszło im to na dobre :D Kilkanaście godzin przerwy spora część Polski w spazmach i taaaaaka reklama w głównych serwisach :D To równiez dzięki temu n-k osiągneła taki sukces...

Szum medialny :]

Dziwne, że tak w kółko wałkują temat n-k.pl i nie objadło się to ludziom jeszcze :)

Gość

jeszcze trochę, czuję, że w pewnej chwili ludziom minie.. pewnie zostaną profile, ale osłabnie ta mania heh

Jak dla mnie nic śmiesznego...

Ludzie pozazdrościli sukcesu n-k.pl i teraz w ten sposób się nabijają... :|

Nie no :o Domena nasza-cela.pl zarezerwowana :) Pozostaje tylko czekać na kolejny sukces portalu społecznościowego grypsujacych z centralą w Andrespolu :o

W portalu nasza-klasa.pl zarejestrowało się już ponad trzy miliony Polaków, w portalu grono.net - ponad milion.

Nawet nie wiedziałem o tym :o

A według najświeższych danych zarejestrowanych jest już ponad 6 milionów użytkowników.

Gość

Chyba, że mają serwery w Progreso, to dopiero na Święta ; )

ale tak na serio, to ja stawiam na 2-3dniowe przesunięcie, heh.. nigdy chyba nie ma tak, że wszystko idzie z godnie z planem : )

Gość Pokuć

Cóż przełamałem się i z wielkim oporem wystukałem ten magiczny adres i jedyne pocieszenie że jest tam moja obecna klasa LO jak i poprzednia co mnie bardzo cieszy :o Szybkość tego cudactwa pozostawię bez komentarza...

http://di.com.pl/news/18595,Nasza-klasa_pl...w_terminie.html

Wyjawił jedynie, że serwerownia teraz liczy 70 maszyn, a docelowo będzie ich około 170. Przy okazji wyjawił DI, że uruchomieniu nowych serwerów towarzyszyła masa problemów.

Ja jestem debilem, czy jak, bo nie kaman o co chodzi... .

1. Kto im pisał skrypty PHP, że potrzebują 170 serwerów?

2. No chyba, że są to takie serwery po 100 MHz :/

Jaja sobie robią, czy jak?

Allegro ma coś 3 serwery, fotka.pl ma chyba 6, a oni wyskakują z liczbą 170?!

;] Może to te maszynki Sun`a co wkłada się po 60-70 procesorów :o i Oni liczą każdy procesor

Bo Nie potrafię skomentować tych bzdur ;] albo po prostu ich skrypty mają po 10 000 linijek :o

Chociaż wydaje mi się że to jest marketingowa papka ;]

Nawet jak liczą procek jako "serwer", to i tak przegięli... 170 procków... no nawet licząc, że 170 rdzeni. Na pewno mają kasy na 4-rdzeniowe Xeon, więc wychodzi 21 serwerów po 2 takie procki na pokładzie...

Stawiam więc tak jak mówisz na 'papkę marketingową' :/

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się