No to po kolei z tymi kłamstwami...
masimo, o 11 marzec 2010 - 16:53, powiedział:
Ja tez mam Biznes 1 i nie mam dobrego zdania o tej firmie oto w ostatnim czesie (od 10 stycznia do teraz mieli 4 awarie) , a na poprzednia , admin mi odpisał ze jak sie nie podoba to nie musze u nich korzystać z usług - to nie jest profesjonalna firma (takie jest moje zdanie) , oraz napisał mi że nigdzie nie podpisywali ze mna umowy na 100% uptime w skali roku . Oni chyba dbają o klientow jak ktoś kupi usługe za 1000pln wtedy może obsługa jest bardziej rzetelna o nie pisze klientom jak mi :
Od 10 stycznia zdarzyły się DWIE awarie JEDNEGO serwera (teoretycznie trzy, jeśli jedną kilku minutową przerwę można nazwać awarią). Pierwsza awaria trwała ~30-40 minut, o czym był temat w "host is down". Po tej awarii napisałeś w sposób.. mówiąc delikatnie.. "nieelegancki", że
domagasz się za to rekompensaty. Odpowiedź była taka jak wkleiłeś i zdanie podtrzymuję. Była to PIERWSZA taka przerwa na tej maszynie od co najmniej kilku miesięcy. Nawet WDC nie daje gwarancji takiego uptimu, więc domaganie się od nas rekompensaty z takiego powodu jest niepoważne i wręcz absurdalne.
Druga awaria była dwa dni temu, gdzie trwała trochę dłużej. Część problemów występowało w okolicach godz. 22-24, większość ruszyło w ciągu ~60 minut. Osoby, które się z nami po tym skontaktowały w sposób rozsądny, otrzymały wyjaśnienie co i jak + rozwiązanie problemu (przenosiny na inną maszynę - jeszcze trwają).
Mówienie, że mieliśmy
cztery awarie jest wierutnym
KŁAMSTWEM i liczę, że to publicznie udodownisz bo robienia nam czarnego PR nie będę tolerował.
Co najbardziej zabawne - Twoje konto już od dawna obciąża serwer na poziomie, przy którym prawie każda firma w Polsce wysłałaby klientowi wypowiedzenie. Widzę, że jednak czasami nie opłaca się iść klientowi na rękę.
No i skoro wklejamy emaile...
masimo powiedział:
Popieram , nie ktore firmy i ich wlasciciele nie dorosly do internetu...
* Oczywiście jest to aluzja w moim kierunku, kompletnie bez powodu, nagle i bez kontekstu.
Jeśli ktoś takim tonem prowadzi z nami wszystkie rozmowy to ciężko zachować delikatne podejście.
Ja ich uptime oceniam na 75% ... Pozdrawiam
No więc PRAWDZIWE statystyki, niezależne, monitorowane do 5 minut:
Router:
klik
ATM-8 (serwer, o którym piszesz):
klik
Niższy uptime w styczniu jest spowodowany ZAPOWIADANĄ, kilkugodzinną przerwą na prace techniczne
w środku nocy. Obecnie mamy problemy techniczne z tą maszyną i klienci są przenoszeni już na nowe platformy, a serwer pojedzie do serwisu. Od prawie miesiąca nowi klienci nie są uruchamiani na tym serwerze.
Przy okazji polecam zobaczyć uptime za rok 2009...
Mysliwy^^, o 11 marzec 2010 - 16:57, powiedział:
Stanowczo odradzam hosting. Mialem tam strone ponad pol roku, czeste awarie, timeouty to chleb powszedni. Niejednokrotnie zdarzalo sie ze strony nie dzialaly po pare godzin.....Moze w pakiecie ladnie to wyglada co oferuja ale jakiejs wielkiej stabilnosci tutaj niestety nie ma. Cena niby przystepna ale...no wlasnie te "ale". Jakosc uslug jest na miernym poziomie. Nie polecam hostingu.
Kłamiesz jak z nut. Poproszę o Twoje ID usługi - z pewnością nie istnieje.
Biorąc pod uwagę 1 post i zaraz po "masimo" stawiam, że to ta sama osoba albo "kolega z CS'a". Jeśli nie pokażesz żadnych informacji potwierdzających swoich słów to mam nadzieję, że każdy będzie miał jasną sprawę.
Moderatorów proszę o usunięcie jego postu, jeśli nie przedstawi żadnych informacji na ten temat, o ile na tym forum dzieci kłamiące z nut nie są tolerowane. Statystyki uptime'u z atm8 są wyżej, więc ze swojej strony mogą wszystko potwierdzić. Z innych maszyn również chętnie pokażę statystyki - są znacznie wyższe niż z atm8.
crazyluki, o 11 marzec 2010 - 17:06, powiedział:
Dobrze że chociaż IP zmieniliście. Dobrze że większość użytkowników z tego forum potraktuje Wasze posty z przymrużeniem oka. uptime 75% i jeden post o tym ? czeste awarie i tylko jeden wątek o danej firmie i to bardzo mocno wymieszany z pochwałami ? Jak już chcecie bruździć do tego stopnia, to podajcie jakieś wiarygodne informacje o uptime ( np z jakiegoś monitora Waszych stron ).
Dokładnie - będę wdzięczny za reakcję, jeśli potwierdzą się te bajki.
Mysliwy^^, o 11 marzec 2010 - 17:12, powiedział:
Dlatego ze dopiero od niedawna takie cos sie dzieje. Mialem tam pakiet kolo 6 miesiecy i dopiero od okolo 2 sa powazne problemy. Pisalem do nich o tym dolaczylem do tego dowody to odpisali ze to nie problem od nich zgloszenie zostalo zamkniete, nie naprawiajac w zaden sposob bledow wystepujacych.
Proszę o podanie ID usług, informacji o wysłanych zgłoszeniach, itd. Chętnie sprawdzę. Jeśli wysyłałeś do nas "dowody" to proszę o podanie adresu nadawcy - mamy wszystkie archiwa od prawie 3 lat.
masimo, o 11 marzec 2010 - 18:39, powiedział:
Tak ogolnie grałem na serverze do cs-a na unixstorm i nie mam zastrzezej niski ping nawet mialem , ale nie wiem jak servery do gier sie maja , przestrzegam tylko zeby nie kupowac serverow pod strone bo wszystko pada i czesto...
Wniosek jest jeden - bardzo złe grono klientów sprowadziliśmy do siebie przez serwery gier. Niestety zbyt późno doszliśmy do wniosku, że ta branża to jeden wielki błąd.