Skocz do zawartości


 

Opinie o firmie MZone Group

Opinie MZone Group na rynku od 2006 roku

Firma MZone Group rozpoczęła działalność hostingową w 2006 roku, jesteśmy zarejestrowani na terenie Wielkiej Brytanii, działamy jednak na całym rynku Europejskim, także w Polsce. Możemy się poszczycić stabilnością serwerów, szeroką gamą ofert, a także jednym z najlepiej działających supportów. Przez okres kilku lat działalności w branży IT zdołaliśmy poszerzyć naszą ofertę oraz doświadczenie. Nasza działalność jest także ukierunkowana na rozwój, tak więc staramy się rozszerzać dostępność serwerów oraz ich specyfikację, oferujemy program zarobkowy dla naszych klientów. MZone Group to profesjonalne usługi hostingowe na miarę XXI wieku, z nowoczesną infrastrukturą i profesjonalnym podejściem do naszych klientów. Nasza firma to także pewność bezpieczeństwa danych, szybkości działania oraz niskich cen.

Na rynku w branży IT możemy znaleźć ogromną ilość ofert różnego rodzaju, począwszy od zwykłych kont wirtualnych aż do kolokacji serwerów. W tak wielkim gąszczu ofert naprawdę trudno znaleźć tę odpowiednią dla siebie. W ostatnich latach na rynku usług hostingowych pojawiały się małe jednoosobowe firmy, niektóre z tych firm działają do dziś, inne po prostu zniknęły tak szybko jak się pojawiły. Na nieszczęście niektórych osób (klientów tychże firm) stracili swoje dane niejednokrotnie bardzo wartościowe, firmy te nie miały doświadczenia w sferze ekonomicznej i oferując niskie ceny nie były w stanie zapewnić płynności finansowej dla swoich firm. MZone Group przez wiele lat swojej działalności oferuje jedne z najtańszych na rynku ofert serwerów, najwyższy standard obsługi oraz nowe technologie tylko dlatego, że wiemy jak poruszać się w sferze ekonomicznej i planujemy każdy następny krok. Nie ukrywajmy każda działalność jest ukierunkowana na zyski również nasza, tak więc im większe zyski, tym szybciej firma prowadzi rozwój. Nasze ceny są jednak tak ustabilizowane, że dają Państwu pewność rozwoju firmy zarówno naszej jak i Państwa.

Chcielibyśmy napisać trochę o bezpieczeństwie plików oraz kilku zasadach, które przestrzegamy w kontaktach z klientem. Wszystkie nasze serwery są konfigurowane na wykonywanie kopii zapasowej dla wszystkich kont, to w przypadku jakiejkolwiek awarii daje nam możliwość pełnej swobody w przywracaniu danych. Klient nie ma dostępu do tych kopii (kopia jest przechowywana na niezależnym serwerze), ma jednak możliwość wykonania swojej pełnej kopii konta, bezpośrednio z panelu administracyjnego serwera. Trzymamy się zasady potwierdzania danych klienta, prowadząc rozmowę na chacie. Nie dokonamy żadnej zmiany, jeśli dane te nie zostaną potwierdzone lub są niepełne. Zmiana jakichkolwiek haseł do konta musi być potwierdzona odpowiednim biletem skierowanym do działu technicznego. Zdajemy sobie sprawę, że takie działanie wydłuża nieco procedurę, jednak dla nas bezpieczeństwo danych jest najważniejsze.

Pokaż cały opis »

Średnia ocena firmy: 4,36/5

TOP100 - ranking:

Aktualna pozycja: #149
  • 40 osób poleca
  • 7 nie poleca
  • Ilość opinii: 47
Ocena ogólna: 4,36/5
  • Niezawodność: 4,37/5
  • Możliwości: 4,29/5
  • Cena / Jakość: 4,37/5
  • Support: 4,41/5
Zakres czasowy 3 miesiące 3-6 miesięcy 6-12 miesięcy powyżej 12 miesięcy
Ilość opinii 2 opinii 0 opinii 0 opinii 45 opinii
Niezawodność
Support
Możliwości techniczne
Cena / Jakość
  • michu73 - klient od wrzesień 2017 napisał, że: Dodano: 03 styczeń 2018 | Edytowano: 03 styczeń 2018 | #1
    W pełni zgadzam się z poprzednikami.
    Ignorancja, buta i cynizm.
    Klientem byłem krótko więc poza niską ceną usługi nie mogę ocenić jakości. Problem się zaczął jak otrzymując kolejną Fakturę proformę w PLN dostałem na niej linka do płatności w GBP. Po zgłoszeniu do supportu (w godzinach rannych)cały dzień czekałem na wyjaśnienie końcowe tej rozbieżności odpowiedzi zdawkowe nic nie wyjaśniajace. Było to dla mnie problem bo usługę miałem wykupioną na Sp. z o.o. gdzie jest pełna księgowość. W końcu machnąłem ręką opłaciłem prywatną kartą to w ciągu kilku minut Pani odpisała ze widzi że jest opłata i zamyka sprawę - "W przypadku problemów prosimy o otwarcie nowego zgłoszenia." Oczywiści jak poprosiłem o poprawienie już wystawionej Faktury na GBP zgodnie z płatnością. Pan "szczelił focha" zwrócił mi środki i dał 1m-c na zabranie się z moimi danymi z serwera.
    Także kompletnie nieprzewidywalna firma z ludźmi, którzy z profesjonalną Obsługą klienta mają tyle wspólnego co ja z baletem...
    Dodatkowo zostałem postraszony działem prawnym jak opiszę moją opinie "...w innym świetle niż naprawdę jest..."
    Zapewniam umieszczam opis w pełni zgodny z prawdą. Jak będzie się p.Irkowi wydawało inaczej czekam na pozew !!!
    • Ocena ogólna: 1,5/5
    • Możliwości: 1/5
    • Support: 1/5
    • Cena/Jakość: 2/5
    • Niezawodność: 2/5
    w kategorii: Hosting
  • Radosław - klient od kwiecień 2017 napisał, że: Dodano: 01 styczeń 2018 | #2
    Najgorsza firma hostingowa z jaką kiedykolwiek miałem do czynenia. Chamskie zachowanie obsługi. Aroganckie podejście. Brak jakiegokolwiek profesjonalizmu. UNIKAJCIE TEGO HOSTINGU!!!
    • Ocena ogólna: 1/5
    • Możliwości: 1/5
    • Support: 1/5
    • Cena/Jakość: 1/5
    • Niezawodność: 1/5
    w kategorii: Hosting
  • klient6474 - klient od grudzień 2016 napisał, że: Dodano: 06 grudzień 2016 | #3
    agan-polska.pl aroganckie podejście personelu... na zadane pytanie dostaję odpowiedź: "Prosimy przejrzeć informacje zawarte w poprzednich mailach od nas otrzymanych, wszelkie informacje, dotyczace logowań, danych są tam zawarte. Wszyscy klienci otrzymują takie same maile z informacjami i radza sobie doskonale od wielu lat na ich podstawie." Z tym, ze upsss... zapomnieli wysłać e-mail z danymi konfiguracyjnymi... obsługa poniżej krytyki.
    Strona Klienta: agan-polska.pl
    • Ocena ogólna: 1/5
    • Możliwości: 1/5
    • Support: 1/5
    • Cena/Jakość: 1/5
    • Niezawodność: 1/5
    • Firma MZone Group powiedziała, że: Odpowiedź dodano 31 grudzień 2016

      Klientka notorycznie nie płaciła w terminie, przez okres kilku lat, z powodu braku terminowej płatności konto było zawieszane kilkanaście razy. Nieprawdą jest, że personel był niegrzeczny, klienta była bardzo niegrzeczna i żądająca w stosunku do nas. Opinie nie jest obiektywna naszym zdaniem, posiadamy pełną korespondencję na dowód nieprzyjemnego zachowania ze strony klientki.

    w kategorii: Hosting
  • tomek242 - klient od październik 2016 napisał, że: Dodano: 29 październik 2016 | #4
    www.zspstaporkow.pl Bardzo dobry hosting. Obsługa nowych technologii. Dobry kontakt z działem wsparcia. Ogólnie polecam mZone każdemu kto pragnie bezproblemowo założyć stronę internetową a nie bardzo zna się na ich projektowaniu i programowaniu witryn.
    Strona Klienta: www.zspstaporkow.pl
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • leonde - klient od lipiec 2014 napisał, że: Dodano: 20 sierpień 2016 | #5
    Świetna firma, godna polecenia !

    Z usług firmy Mzone korzystam już prawie 3 lata. Z moich spostrzeżeń i mojego doświadczenia mogę napisać:

    - brak jakichkolwiek problemów z serwerem czy hostingiem ze strony firmy
    - pomoc supportu wręcz natychmiastowa
    - profesjonalne podejście do klienta
    - Pan Michał w supporcie dostępny chyba 24h na dobę

    Jestem bardzo zadowolony i mogę w pełni polecić tą firmę.
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • mrdarek - klient od lipiec 2011 napisał, że: Dodano: 01 maj 2016 | #6
    www.dizzy.pl jakość bez zarzutu, Ceny trochę wysokie jeśli masz złożoną stronę z wieloma skryptami, jednak jakość i bezproblemowość to niweluje więc jestem tam już długi czas i nie zamierzam w tej chwili zmieniać. Dobry support online. Technicznie potrafi więcej niż nie jeden inny hosting - nie tylko php. Polecam.
    Strona Klienta: www.dizzy.pl
    • Ocena ogólna: 4,75/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 4/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • klient1968 - klient od marzec 2016 napisał, że: Dodano: 11 marzec 2016 | #7
    www.stokeontrent24.co.uk Support odpowiada szybko i konkretnie.
    Usługi na wysokim poziomie.
    Przyjazny interfejs użytkownika. Polecam.
    Strona Klienta: www.stokeontrent24.co.uk
    • Ocena ogólna: 4,75/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 4/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • Beliar - klient od styczeń 2010 napisał, że: Dodano: 10 marzec 2016 | #8
    W Mzone jestem od 2010 roku. Na co dzień używam hostingu WWW jednak zdarzało mi się korzystać już z VPS. Powiem tak - jakość i obsługa na najwyższym poziomie. Przez te 6 lat nie było chyba przerwy w dostępie do usług, a powiadomienia dot. przerw technicznych zawsze wysyłane były odpowiednio wcześniej. Strony działają bardzo szybko i dużo lepiej niż u niektórych konkurencyjnych firm. Polecam z czystym sumieniem!
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • Taifun - klient od listopad 2010 napisał, że: Dodano: 11 luty 2016 | #9
    kwiaciarnie.profesjonalne-uslugi.pl Hosting został mi polecony przez użytkowników forum webhostingtalk.pl i do tej pory się nie zawiodłem. Duża wiedza administratorów, szybkie serwery SSD oraz szczegółowe dane o obciążeniu. Odpowiedzi na zapytania przychodzą nawet wieczorami. Mam jeszcze serwer na linuxpl.com i mzone jest po prostu szybsze.


    Strona Klienta: kwiaciarnie.profesjonalne-uslugi.pl
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • - klient od luty 2016 napisał, że: Dodano: 09 luty 2016 | #10
    brickwebsite.co.uk na ta chwile polecam :) podoba mi sie naprawde szybka reakcja serwisu.
    Strona Klienta: brickwebsite.co.uk
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting