Skocz do zawartości
  • 0

Pytanie

Ostatnio zobaczyłem bardzo dobrą cenowo ofertę z Aruba Cloud. Za podstawowy układ tylko 4 PLN na mies. Ktoś testował może to rozwiązanie? Polecacie?

463 odpowiedzi na to pytanie

Polecane posty

• 0

Wziąłem serwer z DE a dostałem Rumuni xD

Dzisiaj też odpaliłem nowy VPS w DE i również dostałem geolokalizację z Rumunii. :D Zobaczymy w ile to IP zdąży się "przemienić", poprzednie też z DE miałem z geolokalizacją we Włoszech i w ciągu miesiąca się niezmieniło.

• 0

Dzisiaj też odpaliłem nowy VPS w DE i również dostałem geolokalizację z Rumunii. :D Zobaczymy w ile to IP zdąży się "przemienić", poprzednie też z DE miałem z geolokalizacją we Włoszech i w ciągu miesiąca się niezmieniło.

A co pokazuje firefox+flagfox ? Od początku zawsze miałem flagę niemiecką, po zmianie DNS na Cloudflare raz zawiesił się i pokazał serwer Cloudflare Hamburg więc to chyba nie region w Rumunii.

Google faktycznie pokazuje także Rumunie w wynikach ale też nagłówki "IP Aruba DE"

Sprawdź może tutaj ?

https://www.maxmind.com/en/home

Jednak jest Rumunia, ale ujawnia się tylko przy połączeniu Azja - Pacyfik.

http://www.monitis.com/traceroute/

Edytowano przez foto (zobacz historię edycji)

• 0

Witaj Roninq6,

Czy masz już prawidłowe adresy IP?

• 0

SiXwishlist

https://klient.arubacloud.pl - Działa bez problemu

https://admin.dc5.arubacloud.pl - Pasek proszę czekać się załadował i tak wisi.

edit

Sypie błędami,

504 Gateway Time-out

The server didn't respond in time.

Kolejny edit

Już ruszył, działa bezproblemu

Edytowano przez vjdj (zobacz historię edycji)

• 0
Potwierdzam DC4 to masakra, aczkolwiek mamy jeszcze w DC3 serwer i tam od x miesięcy 0 problemów.
Panel itd. działa świetnie.
~# iperf -c iperf.ovh.net
------------------------------------------------------------
Client connecting to iperf.ovh.net, TCP port 5001
TCP window size: 85.0 KByte (default)
[  3] local 81.2.***.*** port 38677 connected with 188.165.12.136 port 5001
[ ID] Interval       Transfer     Bandwidth
[  3]  0.0-10.0 sec   442 MBytes   370 Mbits/sec

~# dd if=/dev/zero of=/tmp/test bs=64k count=16k conv=fdatasync
16384+0 records in
16384+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB) copied, 1.32194 s, 812 MB/s

Edytowano przez zulic (zobacz historię edycji)

• 0

Cała obsługa usług, na dodatek przez kilka paneli i z problemami z dostępem do nich jest beznadziejna, ale serwery przynajmniej w tej lokalizacji w której zamawiam serwery (DE) za tą cenę działają naprawdę świetnie, kilka VPS'ów za 4 zł kupionych w różnych odstępach czasu i wyniki zawsze zbliżone:

~# dd if=/dev/zero of=/tmp/testowy bs=64k count=16k conv=fdatasync
16384+0 records in
16384+0 records out
671088640 bytes (1.1 GB) copied, 0.713243 s, 941 MB/s
Hosted by Tele2 (Frankfurt) [0.00 km]: 9.0 ms
Testing download speed........................................
Download: 801.60 Mbit/s
Testing upload speed..................................................
Upload: 494.13 Mbit/s
Client connecting to iperf.ovh.net, TCP port 5001
TCP window size: 21.0 KByte (default)
[ 3] local port 52920 connected with 188.165.12.136 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0-10.0 sec 525 MBytes 441 Mbits/sec

• 0

Witaj MatX

Dzięki za szczery feedback. Pracujemy intensywnie nad nowym panelem, więc mam nadzieję, że niedługo zauważycie znaczącą poprawę...

• 0
Gość Dew

Panel to w sumie nic, DC Niemcy, macie jakieś problemy? Wyłączenie VPS'a zleciłem już jakieś 30 minut temu i stoi na 0%. Ciekawe ile będzie trwała reinstalacja ;)

• 0

Tyle zazwyczaj trwają operacje dokonywane przez panel, bo domyślam się, że zleciłeś wyłączenie VPS'a właśnie przez niego :)

U mnie reinstalacja VPS'a trwała ok. 2 godziny.

• 0
Gość Kamikadze

Przy tylu klientach muszą to jakoś porcjować i kolejkować żeby maszyny nie stanęły od samych reinstallów.

• 0

Przy tylu klientach muszą to jakoś porcjować i kolejkować żeby maszyny nie stanęły od samych reinstallów.

Proszę cię tym tokiem myślenia w DO byś czekał na wyłączenie kropelki kilka tygodni ;) Nie oszukujmy się panel mają bardzo słaby i bardziej to wygląda jak by ktoś "manualnie" wszystko robił. Jedynie można mieć nadzieję ,że na bazie ewentualnych uwag po prostu to poprawią na ile będzie to możliwe.

Same maszynki "śmigają" i w większym lub mniejszym stopniu są wykorzystywane cały czas i cały czas dochodzą kolejne.

Na obecna chwilę mam dwa powody do niezadowolenie:

1.Powolny i mało intuicyjny panel

2.Słaba "jakość" adresów IP

Nie liczę na znaczna poprawę samych adresów IP bo cena = dzieciaki ale liczę na lepszy panel + ewentualnie jakiś moduł który pozwolił by na tworzenie i zarządzanie zdalnie bez potrzeby logowania.

• 0

Proszę cię tym tokiem myślenia w DO byś czekał na wyłączenie kropelki kilka tygodni ;) Nie oszukujmy się panel mają bardzo słaby i bardziej to wygląda jak by ktoś "manualnie" wszystko robił. Jedynie można mieć nadzieję ,że na bazie ewentualnych uwag po prostu to poprawią na ile będzie to możliwe.

Same maszynki "śmigają" i w większym lub mniejszym stopniu są wykorzystywane cały czas i cały czas dochodzą kolejne.

2.Słaba "jakość" adresów IP

Nie liczę na znaczna poprawę samych adresów IP bo cena = dzieciaki ale liczę na lepszy panel + ewentualnie jakiś moduł który pozwolił by na tworzenie i zarządzanie zdalnie bez potrzeby logowania.

Witaj Sixwishlist,

Znamy nasze mocny i mniej "mocne strony" ;). Intensywnie pracujemy nad nowy panelem i mamy nadzieję, że pozwolisz się zaprosić do beta testów nowego panelu niedługo. Co do jakości adresów IP, to problem jest złożony.

Dziękujemy jednak za szczere feedback i za to, ze jesteś z nami, będziemy jeszcze lepsi ;)

• 0

Witaj Sixwishlist,

Znamy nasze mocny i mniej "mocne strony" ;). Intensywnie pracujemy nad nowy panelem i mamy nadzieję, że pozwolisz się zaprosić do beta testów nowego panelu niedługo. Co do jakości adresów IP, to problem jest złożony.

Dziękujemy jednak za szczere feedback i za to, ze jesteś z nami, będziemy jeszcze lepsi ;)

Zawsze jestem otwarty na nowe zabawki ;) Jak coś to proszę pisać na PW.

• 0

Powolność zależy chyba od pory dnia, obciążenia, i wartości wybranych opcji... ?

Na początku z IE po logowaniu wrzucało na regiony teraz Firefox kilka razy proszę czekaj i jest na ostanio uzywanym. Jeszcze lepiej byłoby gdy była opcja jaki serwer ma otworzyć bezpośrednio do zarządzania np: dla zwykłych użytkowników z jednym VPS

Intuicyjność ?

Po przeczytaniu tego wątku i pomocy każdy chyba może VPS uruchomić ?

Może zagmatwane nieco dodanie statystyk od Aruba na początku (raz zadziałały ale po reinstalacji systemu już nie) i irytujące są osobne dane do logowania w BOK.

Edytowano przez foto (zobacz historię edycji)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się