Skocz do zawartości
Konrad.K

Może Jest Coś Lepszego ;)

Polecane posty

Witam,

Powoli szykuje się na kupno tej oto maszyny:

http://netdirect.de/c/cms/front_content.ph...rt=136&idcat=33

Ogólnie mam juz dość długo serwer w netdirect, i nie mam żadnych problemów. Jednak chciałem spytać, czy ktoś może zna jakieś sprawdzone miejsce gdzie za tą cene otrzymał bym coś lepszego :) Czysta ludzka ciekawość :)

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

czy ktoraś z tych stron podanych przez patricka ma werjsję anglojęzyczną ? ewentualnei jest tu jakis posrednich tych firm ?

znam angielski - niemca nie .

Hetzner sprzedaje do Polski? Poza tym, nie wolisz zostać dobrym klientem w jednej firmie i mieć znacznie łatwiej załatwiać niektóre sprawy w razie czego?

Poza tym, nie wolisz zostać dobrym klientem w jednej firmie i mieć znacznie łatwiej załatwiać niektóre sprawy w razie czego?

Dobrze myślisz. To naprawdę pomaga. :)

Oferta Hetzner

Sprzęcik który możesz kupić za +|- 85 Euro

AMD Athlon 64 X2 4200+ Dual Core

2 GB DDR 400 RAM

2 x 160 GB SATA HDD

1 GBit OnBoard

Cena:

Instalacja: 150Euro

Miesięcznie: 79Euro

Dodatkowo dochodzą koszta bankowe przelewu zagranice od każdej wpłaty:

Swift - 22zł

Prowizja - 0,5% niemniej jak 50zł

Ryczałt - 16zł

RAZEM - 88zł

PS. Będę polecał Hetzner każdemu bo ceny mają rewelacyjne. Obsługa również jest na wysokim poziomie. A o jakichkolwiek problemach z Dedykami nie ma mowy.

Pozdrawiam

No przyznam że oferta ciekawa. Mimo wszystko chyba zostane w moim zaufanym NetDIRECT. Napisz jeszcze jak możesz, czy ceny które podałeś są cenami przy umowe rocznej, czy przy umowie bezterminowej ?

Zarówno rocznej jak i bezterminowej. U nich jest tak, że możesz płacić co miesiąc i podpisując umowę comiesięczną i ją tylko przedłużać. Nie płacisz później opłaty instalacyjnej.

Ja płaciłem za dedyka przez 2 miesiące co miesiąc. Później za pół roku a wczoraj zapłaciłem za rok z góry.

Cały koszt to:

Server

DS 9000 #12211 19.05.2006 – 18.05.2007 1.541,40 Euro

Resetservice inkl. Fur Server #12211 19.05.2006 – 18.05.2007 0.00 Euro

Upgrade auf DS 9000 im Parallelbetrieb

fur Server #12211 einmalig 22.05.2006 154,31 Euro

Gesamt netto: 1.695,71 Euro

MwSt 16%: 271,31 Euro

Gesamt brutto 1.967,02 Euro

DS 9000 jest to najdroższy sprzęcik za 149 Euro.

PS. Pisałem już gdzieś o ich supporcie itp. Posiadają tylko i wyłącznie stronę niemieckojęzyczną. Jedynie można do nich wysyłać e-maile po angielsku. Ale czeka się na odpowiedź do 24H max. Pisząc w języku niemieckim dostaniecie odpowiedź max po 3h Nawet wieczorem :)

Pozdrawiam

witam,

wlasnie szukalem jakiegos dedyka i oferta hetzner`a mnie zaciekawila za bardzo nie kumam po niemiecku ale z tego co sie zorjetowalem to najtansza oferta jest za: 39e i wi tym:

athlon 3000

1gb ram

160gb hdd

1TB transfer miesieczny?? dobrze to przeczytalem

A kartą nie można u nich płacić? z tego co widze w zamówieniu to jest taka opcja... zawsze to taniej (brak prowizji), a ceny to są z VAT czy bez? oraz ma ktoś jakiś pomysł na zmniejszenie opłaty za setup??

Pomyliłeś się o 1 %, niemcy mają 16 % podatku na hosting, tak zwanego MwSt. Rzeczywiście dzisiejszy dzień jest fatalny :P

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się