Konrad Z. 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2008 Rekordową sumę 35 milionów złotych można wygrać w najbliższym, wtorkowym losowaniu Dużego Lotka! To największa pula pieniędzy przeznaczona na główną wygraną w ponad pięćdziesięcioletniej historii Totalizatora Sportowego. Zawdzięczamy ją sześciu kolejnym kumulacjom. Najwyższa w historii wygrana padła 2 czerwca 2004 roku w Warszawie i wynosiła 20 119 858.20; druga rekordowa wygrana 17 017 899.80 padła w Gdyni, 19 stycznia 2008. Opłata za jeden zakład w Dużym Lotku wynosi 2 zł. Moze nie bardzo zwiazane z tematyka tego forum, ale warto dac. Niech kazdy napisze co by zrobil jakby mial ta kase. Ja bym za czesc pieniedzy prawdopodobnie postawil wlasna serwerownie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil Szymański 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2008 Przeprowadził się do NL i otworzył firmę transportową Związane to jest z moją pasją Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2008 Ja bym za czesc pieniedzy prawdopodobnie postawil wlasna serwerownie Ja również i wydał bym sporo kasy na rozwój młodych, ambitnych ludzi p.s. mój wójek kiedyś "przytulił" stare dwa miliardy w lotto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2008 Natychmiast sprzedaję wszystko i wszystkich, kupuje sobie 10 hektarów, buduje sobie domek z średniowieczną wieżą, otwieram firme hostingową, w podziemiach trzymam własną serwerownie, idę na 20 kursów odnośnie grafiki, programowania itd. Kupuję taki samochodzik jak czołg tylko na kołach i bez armaty, kupuję prawdziwego Glocka i AK74 Jadę do Prypeci i Czarnobyla, resztę bym wsadził do banku i trzymał na czarną godzine a sam bym zajął się prowadzeniem firmy (Z pracownikami których bym zatrudniał). Następnie obudzę się i stwierdzę że to tylko piękny sen Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rys 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2008 <joke> ja bym oddał całość na żródła geotermalne </joke> a tak na serio własne DC Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2008 Za taką sumę mógłbym kupić hosting od NVU Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2008 A ja bym kupił sobie dużo skapetek i całą kasę bym w nie upchał :-)) A serio to jakiegoś potwora bym sobie złożył, przynajmniej 2x większy niż ten TASKu :-)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jinx 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2008 A ja bym kupił sobie dużo skapetek i całą kasę bym w nie upchał :-))A serio to jakiegoś potwora bym sobie złożył, przynajmniej 2x większy niż ten TASKu :-)) chyba by Ci nie starczyło, ten w TASK'u 70 mln kosztował podobno (mln/tonę ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2008 ja słyszałem coś o 12 mln, pewnie mi się przesłyszało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2008 Dodatkowo bym kupił quada i bym nim jeździł po polnej drodze. Ale tak na poważnie to jakbym wygrał taką sumę to pewnie skończyłbym w psychiatrycznym z wrażania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2008 Jak dobrze że marzenia nic nie kosztują Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2008 Ja bym zwariował mając tyle pieniędzy, taka wygrana byłaby dla mnie największą karą mojego życia... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
irvinek 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2008 Bał bym się wyjść na ulice mając tyle pieniędzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2008 A ja bym wrzucił do banku i do końca mojego usranego życia nic nie robił xD! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2008 I jeszcze powiesz, że to jest Twoje marzenie? Do końca życia nic nie robić? Człowiek który nic nie robi, dziczeje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2008 Nie no podejrzliwość by wzrosła miliony razy. W każdym byś widział złodzieja który chce ci wbić widelec w aortę... Na pewno bym nic znajomym nie mówił - zaraz by chcieli kasy na własne DC czy po prostu, siedziałbym cicho i bym się modlił żeby mnie piorun nie zabił - wiadomo - kto ma dużo kasy, długo jej szczęśliwie mieć nie będzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
feders 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2008 p.s. mój wójek kiedyś "przytulił" stare dwa miliardy w lotto za co płacili 200 tyś ? kwota ładna ale jest osiągalna dla zwykłego 30 latka za to obecne 34mln to już nierealne dla 99,9999% ludzi za co jest w lotto 200k zł ? za 5-ke ? ja myslalem ze 4ka to jakies 1000zl, a 5ka to jakies 15.000zl a 6ka to miliony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adamszendzielorz Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 za co płacili 200 tyś ? kwota ładna ale jest osiągalna dla zwykłego 30 latka za to obecne 34mln to już nierealne dla 99,9999% ludzi za co jest w lotto 200k zł ? za 5-ke ? ja myslalem ze 4ka to jakies 1000zl, a 5ka to jakies 15.000zl a 6ka to miliony. Lotto to nie tylko duzy lotek pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 Ja bym zwariował mając tyle pieniędzy, taka wygrana byłaby dla mnie największą karą mojego życia... ja bym chlał codziennie 20 piw TYSKIE'go aż do usranej śmierci to w sumie tak jak przez ten weekend; ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 Zdaje się że wszystkich możliwych kombinacji było ~14 mln (kto pamięta wzór?). Przy założeniu że wszystkie je obstawić i tylko jedna osoba trafi można być do przodu kilka milionów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Voldo 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 A ja bym wrzucił do banku i do końca mojego usranego życia nic nie robił xD! Dobrze, że nie każdy jest tak ambitny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jinx 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 Zdaje się że wszystkich możliwych kombinacji było ~14 mln (kto pamięta wzór?). Przy założeniu że wszystkie je obstawić i tylko jedna osoba trafi można być do przodu kilka milionów wzór chyba taki (6 cyfr z 40) 40!/(34!*6!) wychodzi raptem 6 mln ============edit================= 6 z 50 czyli 50!/(44!*6!) wychodzi 15,9 mln Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad Z. 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 Cytuje z Wikpedii: W Dużym Lotku jest możliwych 13 983 816 różnych zestawów 6 liczb. Za obstawienie tych wszystkich kombinacji zapłacilibyśmy 27 967 632 zł. Przy założeniu, że zamalowywalibyśmy jedną kratkę w ciągu sekundy, wypełnienie wszystkich blankietów zajęłoby 13 983 816 sekund, czyli ok. 5 miesięcy. W losowaniu z 30 marca 1994 stwierdzono aż 80 wygranych I stopnia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zajcev 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 Nie napisze co bym zrobil z 35 milionami, bo niestety we wtorek nie padnie wygrana 1 stopnia:) tak wiec czeka Nas kolejna kumulacja:) no ale jak juz trzeba to: hmm 25 milionow na konto:) Reszta na dom, samochod, no i na rajdy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 To i tak sa dmuchane pileczki wyniki ustawione Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach