Skocz do zawartości


 

Zdjęcie

[DC] Artnet - Gdańsk

[DC] Artnet - Gdańsk

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
33 odpowiedzi na ten temat

[DC] Artnet - Gdańsk

#1 hrabja

hrabja

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 16 postów
  • Skąd:lubuskie

Napisany 05 sierpień 2013 - 12:15

powtórka? vpsy leżą?



#2 Gość_nrm_*

Gość_nrm_*
  • Goście

Napisany 05 sierpień 2013 - 12:43

Temat wydzielony z tematu o viPower z powodów:

 

a) dziwnym trafem na forum nie było jeszcze tematu o DC Artnetu, a jak widać jest potrzebny

 

b) jak awaria nie dotyczyła kolegów z viPowera to krzywdzące jest dla nich żeby w ich wątku dyskutować o globalnej awarii. Wszak o padach Oktawave nie dyskutujemy w wątkach Zenboksa i analogicznie z resztą firm.

 

---------------

 

Była znowu awaria na ich łączu. Od około 12:40 do około 12:56.

 

fbQUSxL.png



#3 hrabja

hrabja

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 16 postów
  • Skąd:lubuskie

Napisany 05 sierpień 2013 - 12:45

przyznaję Ci w 100% rację, dzięki za poprawkę i przeniesienie mojego wątku do nowego tematu.

niemniej jednak support vihostu mi odpisał, że "administrator aktualnie pracuje nad problemem" ;)



#4 theONE

theONE

    Weteran WHT

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1253 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Firma:Dataspace.pl

Napisany 05 sierpień 2013 - 13:08

No dzwoni albo pisze albo rozmawia z adminem artnetu, praca, praca co zrobic



#5 hrabja

hrabja

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 16 postów
  • Skąd:lubuskie

Napisany 05 sierpień 2013 - 13:12

problem rozwiązany

 

podsumowując:

1h 10m downtime

 

support vihostu, który jak się okazało ma serwery w artnecie - rewelacja.



#6 Gość_nrm_*

Gość_nrm_*
  • Goście

Napisany 05 sierpień 2013 - 13:53

 

 

W dniu dzisiejszym wystąpiła awaria jednego z naszych routerów, co wiąże
się z koniecznością jego niezwłocznej wymiany w dniu dzisiejszym o
godzinie 15:00.
Może się to objawić niedostępnością sieci do 1 minuty.
Przepraszamy za wszelkie niedogodności związane z awarią oraz planowanym
przełączeniem.

 



#7 chmuri

chmuri

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 752 postów
  • Skąd:Wrocław
  • Imię:Karol
  • Nazwisko:Chmurzyński

Napisany 05 sierpień 2013 - 18:05

Oj tam raz na miljon lat routerek wysiądzie to nic sie nie stało;)



#8 Gość_nrm_*

Gość_nrm_*
  • Goście

Napisany 02 lipiec 2014 - 13:33

tango down od 14:21



#9 huan

huan

    Stały użytkownik

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 160 postów
  • Firma:REDKORN
  • Imię:Przemysław
  • Nazwisko:Peron

Napisany 02 lipiec 2014 - 13:43

Już działa.



#10 Gość_nrm_*

Gość_nrm_*
  • Goście

Napisany 02 lipiec 2014 - 13:45

host is back after 20 mins of downtime 14:42



#11 Gość_nrm_*

Gość_nrm_*
  • Goście

Napisany 05 sierpień 2014 - 15:26

Host is down 16:20



#12 Dentarg

Dentarg

    Stały użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 190 postów

Napisany 05 sierpień 2014 - 15:31

U mnie też :(



#13 hrabja

hrabja

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 16 postów
  • Skąd:lubuskie

Napisany 05 sierpień 2014 - 15:34

coś ostatnio sporo padów w tym DC

 

 

edit: ale burzowe problemy jestem w stanie wybaczyc :P


Edytowany przez hrabja, 05 sierpień 2014 - 16:19.


#14 JohnyByk

JohnyByk

    Często na forum

  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisany 05 sierpień 2014 - 15:40

Dziwnym zbiegiem w momencie gdy w Trójmieście pojawiła się burza. Czyżby infrastruktura nie była w stanie wytrzymać przeciętnej burzy.

 

Może TP-Linki WR740 im nie wytrzymały albo ktoś ropę z agregatów podprowadził ;)


Edytowany przez JohnyByk, 05 sierpień 2014 - 15:42.


#15 Gość_nrm_*

Gość_nrm_*
  • Goście

Napisany 05 sierpień 2014 - 16:04

burza, prąd, coś nie zatrybiło, naprawiają, telefony się grzeją :(


 Host is back up after 42 minutes of downtime as of Tue Aug 05 2014 17:03:42



#16 JohnyByk

JohnyByk

    Często na forum

  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisany 05 sierpień 2014 - 16:09

U nas serwer powrócił do życia po około 40 minutach. Mam nadzieję, że już tak zostanie :).

 

Pozdrawiam



#17 Gość_Pokuć_*

Gość_Pokuć_*
  • Goście

Napisany 05 sierpień 2014 - 16:37

W GDA było naprawdę gruba burza....



#18 stmn

stmn

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 4 postów
  • Skąd:Poznań

Napisany 05 sierpień 2014 - 17:18

Od dwóch godzin serwery nie działają. Masakra jednym słowem.



#19 Gość_nrm_*

Gość_nrm_*
  • Goście

Napisany 05 sierpień 2014 - 17:48

Ooo, a to nie wszystko wstało? Myślałem, że już dawno po kłopocie.



#20 stmn

stmn

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 4 postów
  • Skąd:Poznań

Napisany 05 sierpień 2014 - 18:20

Na tę chwilę (3 godziny po awarii) dedyki działają, ale bardzo ociężale, gorzej z VPS'ami - te w ogóle nie działają.

 

@edit

Zaczęły stopniowo się uruchamiać.


Edytowany przez stmn, 05 sierpień 2014 - 18:33.






0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników