Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

- - - - -

[opinie] GlowaNet.pl

434 odpowiedzi na ten temat

[opinie] GlowaNet.pl

#41 kszychooo

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisany 24 marzec 2010 - 20:58

na wstepie: dopiero zaczynam prace z hostingiem (poki co studenckie konto wystarczalo) ;)

Zobacz postlukasamd, o 24 marzec 2010 - 20:17, powiedział:

No to napisałem, do którego są ograniczenia, a nie od którego ich nie ma ;)
to tak jakby napisac, ze bulki po max. 1zl
tylko co to za informacja, jak chce kupic chleb;)

Zobacz postlukasamd, o 24 marzec 2010 - 20:17, powiedział:

Druga sprawa: jest kolosalna różnica, czy masz wiele baz (i wielu userów do nich) czy 1 bazę, kilka prefiksów i wiele serwisów.
W tym drugim wypadku ew. atak na jeden z serwisów = potencjalne zniszczenia danych z mysql na wszystkich.
Czy bezpieczeństwo nie stanowi różnicy? :)
wychodzi na moje - lepiej miec wiecej baz, albo baze do kazdego serwisu:)

Zobacz postMZone Group, o 24 marzec 2010 - 20:49, powiedział:

Wyobraź sobie, że nie ma żadnych limitów na serwerze. Taki serwer byłby "zajeżdżony" w kilka dni. Właśnie przez swoich nadgorliwych klientów.
Często potem Ci klienci narzekają/narzekaliby na hosting, serwer etc. Wina oczywiście nie po stronie zastosowanych skryptów, tylko administratorów hostingu.
Ale zaraz... od pakietu "light" da sie b/o, wiec w czym problem :)

no i jeszcze jedna kwestia w glowaNET:
95zl jest za komplet 6GB(nie 1GB), transfer 840 GB(nie 72GB)
tylko az tyle nie potrzeba :-)

#42 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 24 marzec 2010 - 21:10

> Ale zaraz... od pakietu "light" da sie b/o, wiec w czym problem
w cenie

#43 kszychooo

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisany 24 marzec 2010 - 21:26

Zobacz postN3T5kY, o 24 marzec 2010 - 21:10, powiedział:

> Ale zaraz... od pakietu "light" da sie b/o, wiec w czym problem
w cenie
rozumiem, ze wielkosc konta 1GB to nie to samo co 2GB
tak samo jak transfer 120GB to nie to samo co 12x10GB
ale z bazami i korzystaniem z prefiksow :-)

mysle, ze tutaj dochodzi czynnik ceny
Panowie z glowaNET sobie napewno przeliczyli :-)

cena 100zl/rok to jest pikus dla normalnej firmy za istnienie w sieci

#44 Joy17

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 38 postów

Napisany 03 kwiecień 2010 - 19:08

Jakie są limity CPU dla pakietu high?

#45 lukasamd

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 368 postów
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Tkacz

Napisany 03 kwiecień 2010 - 19:15

f) Limity jednego rdzenia CPU dla poszczególnych pakietów: Pakiety SMS - 3%, Mini, Starter, Starter + - 5%, Light, Medium, High, Biznes 1 - 8% Biznes 2, oraz 3 - 10%

SafeGroup.pl - Wszystko o bezpieczeństwie komputerowym
Działamy przy użyciu rozwiązań technicznych firmy Ultimahost

#46 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 03 kwiecień 2010 - 19:15

lukas szybszy :D

Ten post był edytowany przez N3T5kY dnia: 03 kwiecień 2010 - 19:15

#47 Joy17

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 38 postów

Napisany 03 kwiecień 2010 - 19:35

Szukam alternatywy dla Prohost, mój serwis przekracza już 5% limitu, a nie stać mnie na najwyższy pakiet za 720 zł brutto.

@lukasamd

Jeżeli dobrze pamiętam, przenosiłeś skrypt przema do glowanet - jakie wrażenia z nową firmą. Troszkę boję się, że przy pakietach "bez limitu transferu", strona może się dławić, a priorytetem dla mnie jest szybkość ładowania się witryny. Czy ktoś inny ma jeszcze podobne doświadczenia z tą firmą?

#48 lukasamd

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 368 postów
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Tkacz

Napisany 03 kwiecień 2010 - 19:53

Obecnie mam swój "sztandarowy" serwis na prohost i limitów nie przekraczam, ale za jakiś czas chcę dorzucić coś nieco większego i te 5% nie wystarczy raczej...
Niemniej jednak testuję ciągle głowanet, póki co śmiga i na moim koncie leci reksio-cs wojtka, forum na mybb, więc jeszcze cięższe niż przemo :D

De facto to zamierzam całkowicie przenieść się do Adama, gdy skończy mi się pakiet w prohost - nie powiem żeby aktualny hosting był zły, ale konkurencja ma kilka rzeczy, których oni nie oferują i w najbliższym czasie raczej nie zaoferują (ssh, zarządzanie rekordami domeny z poziomu cpanelu, szybsze łącza [albo inaczej ustawiony firewall, testowane z uczelni]). Oczywiście nie wspomnę o różnicy w cenie, ale i gwarantowane SLA nie są takie same (choć to już różnica między BDC a OVH).
SafeGroup.pl - Wszystko o bezpieczeństwie komputerowym
Działamy przy użyciu rozwiązań technicznych firmy Ultimahost

#49 Marek607

Weteran WHT

• Wikipedysta
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 873 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl sp. z o.o.
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Drzewiecki

Napisany 03 kwiecień 2010 - 19:53

U mnie stale wszystko ok , obecnie mam pakiet light . Support też przyśpiesza - może nie jest to 5 minut jak w prohost ale w 2 godziny przeważnie się wyrabiają :D
Najlepszy hosting, serwery VPS, serwery dedykowane oraz domeny - zapraszam na LiveChat. :)

#50 statys

Często na forum

• Użytkownicy
  • 54 postów

Napisany 03 kwiecień 2010 - 20:10

Zobacz postMarek607, o 03 kwiecień 2010 - 19:53, powiedział:

U mnie stale wszystko ok , obecnie mam pakiet light . Support też przyśpiesza - może nie jest to 5 minut jak w prohost ale w 2 godziny przeważnie się wyrabiają :D

Ewentualnie jezeli sprawa b.wazna to mozesz zadzwonic na komorke - zawsze Adam pomoze;)

Serwery chodza szybko. Tzn moja strona stoi na Szafirze - szybko sie laduje, zero przerw. Stona na php-fusion7 + troche ciezki mod do forum. Jak narazie jest ok :D

#51 Wojtek123

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 127 postów
  • Firma:Brak
  • Imię:Wojtek

Napisany 03 kwiecień 2010 - 20:24

Wystarczy nawet wysłać sms i max 20 minut i już Adam pracuje nad ew. usterką.
Powiem szczerze że kogoś takiego jak on to ze świecą szukać. ;-)
Reksio - moje serwery gier.
Nie polecam:

#52 Gość_Stasiu_*

• Goście

Napisany 07 kwiecień 2010 - 22:42

Kiedyś korzystałem z Głowanet i było nie miałem zastrzeżeń, teraz też korzystam (Pakiet Mini) i wszystko dobrze, mogę powiedzieć że działa szybciej niż linuxpl.com (z którego też korzystam), cpanel po polsku, ogólnie za nim nie przepadam ale przynajmniej jest pl i nie ma tej lipnej skórki z którą muszę się męczyć w webd.pl, z Adamem można się dogadać bez problemu (czyli od razu można do niego pisać na ty a nie udawać że się jest miłym)

ogólna ocena 9/10
Za jakiś czas odnowię tą opinię

#53 Kamikadze

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1363 postów
  • Firma:SerwerStatus.pl / Pinguj.pl
  • Imię:Emil
  • Nazwisko:M

Napisany 12 kwiecień 2010 - 22:16

W GłowaNET jestem prawie rok i mam tam kilka domen i miałem kilka pakietów hostingowych. Naprawdę polecam! W ciągu niecałego roku pamiętam tylko jedną awarię ale nie z winy administratora tylko awaria dysku. Po naprawie można było zagadać z Adamem o przedłużenie usługi przez tą awarię. Support bardzo szybki i co więcej skuteczny. Naprawa, zmiana pakietu itp odbywa się w ciągu kilku chwil. Właściciel cierpliwy dla nowicjuszy i zawsze pomaga. Aktualnie posiadam pakiet "własny". Czyli ustaliłem z Adamem pojemność, transfer i opłaty. Jestem zadowolony z hostingu i polecam go początkującym jak i zaawansowanym webmasterom. Mało jest takich firm!!!

Monitoring serwerów dedykowanych oraz VPS

SerwerStatus.pl | Pinguj.pl

#54 maniks

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 195 postów
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:Czajkowski

Napisany 13 kwiecień 2010 - 06:56

Kamikadze: możesz się pochwalić jakie ma parametry Twój "własny" pakiet i jaka cena brutto za rok go obowiązuje ?

#55 schriker

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisany 14 kwiecień 2010 - 17:22

Witam !

Posiadam w glowanet.pl pakiet "Bez limitu transferu" a dokładnie "Biznes 1" posiadam u nich konto od stycznia tego roku czyli coś już wydaje mi się ,że mogę napisać.

Wybrałem ten hosting po przeczytaniu opinii na forum, kierowałem się zwłaszcza dużym transferem gdyż chciałem przenieść portal dobrze rozwijający się i nie byłem w stanie obliczyć ile transferu będzie zużywał za 2-3 miesiące dziś transfer zużywany przeze mnie waha się w granicy ~300GB/Miesiąc. Obawiałem się, że oferta bez limitu transferu będzie działać jakoś wolno, wieszać się czy coś z tych rzeczy strasznie się myliłem, serwer działa mega szybko jak do tej pory zero awarii (a jeśli chodzi o błąd który opisywałem wcześniej to od jakiegoś tyg. już się nie pojawia więc tutaj duży plus dla Pana Adama), kontakt bezproblemowy na tickety odpisują bardzo szybko i zwięźle i chcą pomóc w rozwiązaniu problemu, a to wszystko dostałem za 90zł+vat !

Ogólnie polecam wszystkim nie zdecydowanym !

Pozdrawiam !

P.S.

Zapomniałem dodać a może kogoś to interesuje online średnio przebywa na mojej stronie 100 osób ,w momentach krytycznych liczba ta przekracza nawet 230 a serwer śmiga jak śmigał ;)

#56 miasystem

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 08 maj 2010 - 12:25

Witam 

Większość napisała Cena = Jakość nieprawda.

Posiadam owy Hosting  u p. Adama. Jest bardzo dobry zero problemów jeszcze nia miałem okazji wejść na strone i zobaczyć napis w stylu nie można wyświetlić strony, Cena niska jakość bardzo wysoka. To samo z ticet-ami ile czekałem na odpowiedz może 10-15 min i na jedno dobrze zadane pytanie wystarczyła jedna odpowiedz. Teraz Wszystkim śmiało moge polecać ten hosting. I nie żyjmy przeszłością Kiedyś był krzakiem, ale już nie jest ! I p. Adam nie Robi łaski jeżeli mamy jakiś problem, a niestety inne hostingi robią. 100% Pewności i jakości na glowanet.pl.

Pozdrawiam

#57 jarek92

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 08 maj 2010 - 13:19

Mnie najbardziej spodobał się 14 dniowy okres próbny. Bardzo dobry serwer bez limitu transferu + nieograniczona pojemność bazy danych za tak niewielką cenę, nie wszyscy to oferują. Widać że porządna firma tak trzymać.

#58 MikeHunt

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 12 maj 2010 - 18:59

Z firmą miałem do czynienia od września do coś około października 2009, bezproblemowa obsługa itd itp, strona została przeniesiona na inny hosting bo współadministrator to idiota. Kilka miesięcy temu potrzebowałem hostingu, w przeciągu minut wykupiłem i zapłaciłem, wszystko cacy, wgrałem WP itd. Schody zaczęły się w okolicach świąt, serwer padł, po godzinie już było ok. Sytuacja powtórzyła się jakiś czas później. Teraz serwer znowu padł na kilka GODZIN, nie minut co znacznie popsuło wizerunek firmy w moich oczach.

Ogólnie 7/10 za ostatnie pady serwera oraz dość długi okres oczekiwania na odpowiedź z supportu.

#59 piotrostr

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 30 postów

Napisany 12 maj 2010 - 19:02

No właśnie...Testuję i zastanawiam się czy kupić, ale drugi dzień i jaka niemiła niespodzianka. To zbieg okoliczności czy moje konto "dla wymagających" będzie leżało połowę czasu?

#60 HDS

Scatman

• Użytkownicy
  • 66 postów

Napisany 12 maj 2010 - 19:32

Z tego co wiem to kopali koło serwerowni i jakieś kable poucinali  :)

hosting pierwsza klasa jak za takie pieniądze
Już odlatuję na małej chmurce pstrej
Świetnie się czuję, wszystko już jest OK

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników