poppe 13 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2013 (edytowany) Witam Szukam jakiegoś nie zbyt wygórowanego cenowo serwera dedykowany Procesor chociaż 4 rdzenie (intel, amd) Ram chociaż 4 gb Traffic miesięcznie z 2 TB system windows xp lokalizacja, może być polska, ostatecznie niemcy. budżet - 300/350 /msc zł? lub około tego. Edytowano Maj 24, 2013 przez poppe (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2013 A po co Ci 6GB RAM na XP, który go przecież nie zobaczy i nie obsłuży? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poppe 13 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2013 (edytowany) miało być 4 gb ram. poprawione, jak ktos ma oferte chetnie wyslucham. Edytowano Maj 24, 2013 przez poppe (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2013 może chodzi mu o XP 64bit w wersji ang Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sprintdatacenter.pl 3 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2013 Z serwerem nie ma problemu, gorsza sprawa z XP. Zerknij na www.sprintdatacenter.pl - za 10 pln netto możesz przetestować maszynę. Pozdrawiam info@sprintdatacenter.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dinek 19 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2013 Z XP beda problemy, ale poza tym budzet ok. Windows 2008STD moze byc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2013 Windowsa XP, Visty, 7 i 8 nie bardzo da się legalnie oferować do serwera dedykowanego. Nie bardzo legalnie też na nim uruchamiać publiczne usługi serwerowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poppe 13 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2013 Niestety XP wchodzi tylko w gre Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2013 Najprawdopodobniej jednym z dość dobrych rozwiązań będzie skorzystanie z oferty któregoś z dedyków OVH z konsolą i zainstalowanie Windowsa XP z obrazu systemu (który sam wybierasz). Raczej nikt nie będzie ingerował w legalność takiego czegoś (twoje oprogramowanie), ale to tylko moje głośne myślenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Maj 29, 2013 Raczej nikt - ale wystarczy, że "Uprzejmy sąsiad" doniesie i koleś leży. No i polecam właśnie OVH Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Groszeq 21 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2013 Witam, dołączę się do dyskusji. Czyli z oferty OVH Kimsufi posiadam przykładowo serwer: KS R-4G i chcę na nim mieć Windowsa XP (mam swoją oryginalną kopię w domu nie używaną, ponieważ przerzuciłem się na Win7). To po kupnie tego serwera co muszę wykonać aby zainstalować właśnie XP? Zależy mi na tym systemie, ponieważ serwery tej gry działają tylko na windowsie i najlepiej XP. Nie chcę całej instrukcji krok po kroku wystarczy mi informacja czy mogę wykonać to w panelu zarządzania serwerem, czy coś najpierw zainstalować na serwerze i później wczytać obraz windowsa. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Maj 29, 2013 nie da się W kimsufcu nie ma opcji ISO z tego co aktualnie widzę, ona jest na wyższych opcjach w OVH prawdopodobnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Romson 9 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2013 Witam, dołączę się do dyskusji. Czyli z oferty OVH Kimsufi posiadam przykładowo serwer: KS R-4G i chcę na nim mieć Windowsa XP (mam swoją oryginalną kopię w domu nie używaną, ponieważ przerzuciłem się na Win7). To po kupnie tego serwera co muszę wykonać aby zainstalować właśnie XP? Zależy mi na tym systemie, ponieważ serwery tej gry działają tylko na windowsie i najlepiej XP. Nie chcę całej instrukcji krok po kroku wystarczy mi informacja czy mogę wykonać to w panelu zarządzania serwerem, czy coś najpierw zainstalować na serwerze i później wczytać obraz windowsa. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. Linux + wine, lub Windows 2013 Server + zgodność z sys. operacyjnym XP. Nie lepiej tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2013 Xen HVM bądź citrix xen albo esxi sposobów masz co najmniej 4..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2013 Jeszcze można zawsze wrzucić virtualboxa z windowsem na linuxa, zrobić mu dobry port forward i sobie na nim działać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wawa_marek 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2013 Może być też Microsoft Hyper-V. Mam coś takiego w serwerowni e-Top w Warszawie. Oryginalny nośnik "potrzebował bym". Nie dlatego, że nie da się tego zainstalować z ISO, ale z przyczyn licencyjnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karamy24 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2013 tychy24.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach