Skocz do zawartości

Polecane posty

Gość Kamikadze

A te dyski to z tych serwerów z ata 40GB? :D

Strach to kupować...

No ale cóż zrobili sobie sieć w "DC" i za chwile sprzedają wszystko? Trochę dziwne.

No ale cóż zrobili sobie sieć w "DC" i za chwile sprzedają wszystko? Trochę dziwne.

chyba tylko medialnie ją robili, tam bgp i PI nigdy nie było, chociaż na tym forum pojawiało się wiele razy że już już tylko routery skonfigurować ;)

tgx, niestety nie mogę dać Ci w tym temacie + ;)

Gość

Ale w ramach tego znalazł się numer kontaktowy: Telefon 787 731 196

I co pod tym numerem się dowiedziałeś?

Jak to jest, że polecając usługi NetDC piszesz z tego samego adresu IP co netdc.pl?

Oj tam oj tam Regdos. Teraz to już się naprawde czepiasz ;) Tu jest więcej takich wypowiadających się w tym temacie, ale głośno nie można gadać, bo zaraz się kurz podnosi i są zarzuty, że wykorzystujesz pozycję moderatora. Ba, dodatkowo na "konkurencję" najeżdżasz.

Żadna wtopa, swojego czasu pracowałem przy tym projekcie. Obecnie nie mam z nim związku. Poza tym napisałem tylko, że to nie numer do netdc.

Z tego samego IP netdc.pl wypowiadał się ostatnio 5 marca 2013.

Po raz kolejny - Biznes-Host.pl nie jest właścicielem witryny/klientów Netdc.pl.

Są to dwie oddzielne firmy.

To dlaczego na forum wpisy użytkownika netdc.pl pojawiają się też z IP takiego samego jak Twoje i tgx?

Podsumowując:

- historycznie netdc.pl pisał z IP neostrady

- potem duża część postów była z jednego IP (do 5 marca 2013) takiego samego jak @samp - tutaj nie mogło być żadnego przypadku

- ostatnie 3 wpisy (ostatni 23 marca) były robione z IP takiego samego jak @BH, @Marek607 i @tgx

wnioski niech każdy sobie sam wyciągnie

Projekt to takie słowo: pl.m.wikipedia.org/wiki/Projekt

No i od 5 marca nie pracuje to i się nie loguje.

- ostatnie 3 wpisy (ostatni 23 marca) były robione z IP takiego samego jak @BH, @Marek607 i @tgx

wnioski niech każdy sobie sam wyciągnie

Zamy takie coś jak NAT? ;)

Dziwnym by było, by każdy w firmie (budynku) miał osobny publiczny IP prawda? ;)

Załamka ... intryga grubymi nićmi szyta ... powinno się zbanować tych gnojków i wykreślić z historii tego forum : /

Regdos nieźle Ci wyszła zabawa w reportera śledczego :> swoją drogą podobny styl pisania o czym już kilka osób z forum zauważyło, jaka będzie reakcja właściciela forum ?

Edit: "tylko winny się tłumaczy", stare przysłowie a tak rugające w sedno tej sprawy :(

Edytowano przez glanpolnet (zobacz historię edycji)

Dziwnym by było, by każdy w firmie (budynku) miał osobny publiczny IP prawda? ;)

I całe NetDC automagicznie nagle znalazło się w tym samym budynku. Pewnie coworking uprawiacie?

Przecież kolokują się tam to co w tym dziwnego? ;)

Zresztą, "Całe NETDC" to duże nadużycie, sugerujące korporację - tych klastrów z n+4 serwerów to nigdy nie było ;)

Edytowano przez tgx (zobacz historię edycji)

Jak to mówią... tylko winny się tłumaczy ;)

A co do adresów - to każdy może nie. Ale aż dziwne, żeby kilka firm konkurencyjnych ze sobą i zupełnie nie powiązanych ze sobą nie zadbało o to, co by jednak posiadać osobny adres IP na firmę. Ot chociażby po to, aby jakieś prymitywne ACLki na IP pozakładać ;]

To, że Wy wszyscy macie to samo IP to nie jest dziwne ale to, że 3 ostatnie wypowiedzi na tym forum, które pochodzą z konta netdc.pl są napisanego z waszego IP to już jest dziwne.

Przecież kolokują się tam to co w tym dziwnego?

E... znaczy się, że jak się kolokuję w Atmanie to jako adres wyjściowy będę miał IP wspólny z NMC Atmana?

Załamka ... intryga grubymi nićmi szyta ... powinno się zbanować tych gnojków i wykreślić z historii tego forum : /

Za to żę korzystam z profilu firmowego BH i swojego prywatnego?

Przecież taki jest regulamin, więc nie wiem gdzie tu intryga.

IP mam obecnie z neo, ale pewnie w historii jest z Poznania - chociażby dlatego że często tam siedze.

glanpolnet

Jeśli ci tak zalezy to mogę zrezygnować z wypowiadania się na tym forum.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się