Skocz do zawartości
Paul

Jaki wybrać router do neostrady ?

Polecane posty

Ja posiadam Edimaxa br-6204wg i rozdzielam na 2pc+2 laptopy poprzez wifi i działa bardzo dobrze. Koszt 115zł

Ten raczej się nie nadaje do Neostrady...

A poza tym prawdę mówiąc wolałbym coś bardziej "firmowego" D-Link, Linksys itp.

Ten raczej się nie nadaje do Neostrady...

A poza tym prawdę mówiąc wolałbym coś bardziej "firmowego" D-Link, Linksys itp.

Powiedz mi czemu się nie nadaje?Mam go na multimedii, też zmienne ip. I Edimax to też nie najgorsza firma;)

Bo chyba do Neostrady potrzebny jest router z modemem ADSL a niestety podany przez Ciebie go nie ma (bynajmniej w opisach nie było nic o tym...)

Bo chyba do Neostrady potrzebny jest router z modemem ADSL a niestety podany przez Ciebie go nie ma (bynajmniej w opisach nie było nic o tym...)

Kiedyś, kiedyś miałem neostrade i było to na użytkownika i hasło.

http://www.bankfotek.pl/image/153436.jpeg

Czy dzięki temu przypadkiem nie skonfiguruje się neostrady?

Jeżeli się mylę z tym screenem to z góry sory

100zł. ?? - podaj model.

tak jak pisałem, używam go tylko jako AP..

Tego:

http://allegro.pl/item481432171_router_lin...ocja_slask.html

Kupowałem wtedy jak $$ był tani i zapłaciłem 97,99zł ;p

Teraz widać jest dużo drożej... W sumie jakbym miał kupować go na pewno jako router to wziąłbym coś lepszego za około 200-250 zł

Ja tylko odradzam korzystania z pentagram cerberus P6331-4A. Miałem z nim naprawdę sporo kłopotów.
Jakie kłopoty? Mam ten sam router i działa bardzo dobrze, nie miałem z nim do tej pory żadnych problemów... (a firmę pentagram polecam, jej routery są solidne)

Jakie kłopoty? Mam ten sam router i działa bardzo dobrze, nie miałem z nim do tej pory żadnych problemów... (a firmę pentagram polecam, jej routery są solidne)

Częsty brak synchronizacji, przegrzewanie się, kolejne wizyty na gwarancji nie pomagają.

PS. Nie wykraczajmy poza temat.

@BlueMan: zapomniałeś że jako jedyny nie polecam ! ;-)

@RuFiK - Mam WAG-160N. Miał być 325, ale akurat jak się decydowałem to w wielu sklepach internetowych był wycofywany. Kupiłem więc WAG 160N. Wygląda kosmicznie, ale działa przyzwoicie:)

Współpracuje z komputerem stacjonarnym i 2 laptopami Asus'a. Starszym na nieznanej mi karcie wifi i nowszym na Intel 5100. Do tego zdarzyło się iż kolega swojego Samsunga Omnie podpiął. Poza jednym drobiazgiem jest bezproblemowo. Mianowicie - nie mogę sobie poradzić z konfiguracją pod Ubuntu wifi - nie łączy się, staje na pobieraniu adresu sieciowego. Na TP-Linku 8910 brykło, więc karta na pewno jest przez linuksa obsługiwana.

No ale poza tym jestem zadowolony z routera. Postawiony w kącie na regale - ponad wzrokiem i nie muszę doglądać. On działa...

W sumie też musiałbym router od neo zmienić. Obecnie mam pentagram, ale bez wifi.

Ludzie zachwalają tak te linksysy ^^

No proste - bo są dobre. Po prostu warto zainwestować.

Cisco dla domu:)

Witam

Trochę odgrzeje tego kotleta bo mam podobny problem :)

Chcę podzielić Neo 1mbit na komputer stacjonarny (przez kabel) i laptopa (Wi-Fi). Szukam do tego routera do powiedzmy 200zł (chyba, że są tańsze a warte polecenia to też mogą być :) ). Zalezy mi na tym aby był w miarę mocny bo chciałbym z internetu na paltopie korzystać w całym domu (dom nieduży, ściany na poddaszu cieniutkie działowe z drewna, na dole można powiedzieć, że jeden duży salon bez kombinowania). Ważne byłoby dla mnie aby np. w czasie korzystania równocześnie z internetu na laptopie i PC transfer był podzielony na pół a gdy np. komputer zostanie wyłączony to laptop będzie mógł korzystać z całej przepustowości czyli 1mbit/s.

Jaki router byłby dla mnie odpowiedni? Będę wdzięczny za pomoc ;]

Pozdrawiam

Więc może być droższy, tylko proszę o konkretne modele.

EDIT: To dzielenie łącza fachowo nazywa się QoS?

Gość RuFiK

Chciales neo, wiec masz.

Chciales bandwidth management wiec masz.

Kupujesz, konfigurujesz, zapominasz ;)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się