Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[dyskusje] Linuxpl.com

7 odpowiedzi na ten temat

[dyskusje] Linuxpl.com

#1 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4320 postów
  • Firma:WHT

Napisany 19 grudzień 2011 - 16:24

Moduł dodawania opinii o firmie: http://www.webhostin...70-linuxpl-com/
Profil firmy: http://www.webhostin...70-linuxpl-com/
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#2 Gargoyle

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisany 31 styczeń 2012 - 01:32

Od siebie mogę dodać, że linuxpl.com ma bardzo fajny support - na GG, live chat na stronie i mail. Odpowiedzi na pytania / problemy dostajemy praktycznie natychmiast. Jeśli dodatkowo klient gada po "informatycznemu" to ma wręcz pewność, że dogada się z adminem. Kolega potrzebował specjalnego ustawienia pod Ruby on Rails i administracja służyła pomocą. Nie ma także problemu z przywróceniem backupu (jeśli nie zrobiliśmy go we własnym zakresie np. poprzez DA). Mam u nich konto W1GB (2GB pojemność, 20GB / msc)

Ten post był edytowany przez Gargoyle dnia: 31 styczeń 2012 - 01:33

#3 gezumatakan

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 16 luty 2012 - 17:48

Co do supportu.
Dzisiaj siedząc z kolegą w pracy kupowaliśmy domenę.
Robił to on, ja mu zalecałem żeby o tym napisał ale powiedział że olewa to, wszyscy są ludźmi to mogą do końca nie wiedzieć kompletnie każdej rzeczy.
Ale ja nie mogę, muszę napisać że gdy kupował na linuxpl.com to rozmawiał przez czat online. Jaki jest taki jest miał trochę głupich pytań myślał że rozbawi Pana który tam siedzi bo pewnie cały dzień mu się nudzi.
Wiec na końcu przy zakupie domeny zauważyliśmy, co zauważył by każdy, że po dokonaniu przelewu przez mbank wyświetla się 'potwierdzenie' ale jakie ?
Beznadziejne. Źle kodowany tekst, w lewym górnym rogu bez jakiegokolwiek formatowania.
I w pierwszej chwili myślimy że przelew się nie udał, zawsze przecież większość firm przekierowuje na stronę z napisem gratulacje albo wszystko ok, ładnych stron w themes tego, jaka jest strona na której kupujemy.
A tu jakiś tekst nabazgrany bez polskich znaków tylko krzaczki.
No więc pomyślał że napisze to temu panu z czata.
Po chwili gdy już napisał to dostaliśmy odpowiedź : 'ale przecież to jest tekst mbanku!'.
I mu się już nie chciało rozmawiać, zamknął okno (tzn mój kumpel zobaczył wykrzyknik bo poczuł się zrezygnowany).
A ja go pytam - ej mogę mu odpisać ? Zgodził się więc szybko wkleiłem mu jeszcze ten tekst z mbanku jak się robi przekierowania:

http://www.mbank.pl/...mtr-rej-k1.html

Dodany obrazek URL powrotu pozytywnego
Adres strony, na którą zostaną przekierowane osoby wykonujące przelew mTRANSFER w przypadku powodzenia operacji.

Dodany obrazek URL powrotu negatywnego
Adres strony, na którą zostaną przekierowane osoby wykonujące przelew mTRANSFER w przypadku niepowodzenia operacji.

Nawet jeżeli to nie jest ich tekst to mogą zrobić żeby tak nie było. Dobra czepiam się ale w końcu to firma która ma, przyznaje że ma super usługi i jest ok, a w tym przypadku zwalili na mbank. OK może to błahe ale w pierwszej chwili widząc ten komunikat myślałem że coś się skopało.

#4 pioklo

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 37 postów

Napisany 16 luty 2012 - 22:19

Witam
Programisci pracowali dzis nad podmiana paru rzeczy zwiazanych z platnosciami na stronie i panelu
i pana kolega trafil na ten moment gdzie wlasnie byl drobny blad z pokazaniem tresci po dokonaniu platnosci
Konsultant na czacie nie mial pojecia o tym,ze akurat sa zmiany wiec napisal ,ze to komunikat mbanku.

Przepraszam Pana za pracownikow i wynikle niejasnosci.

pozdrawiam
Piotr

#5 xutupok

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 17 luty 2012 - 15:42

Zobacz postpioklo, o 16 luty 2012 - 22:19, powiedział:

Witam
Programisci pracowali dzis nad podmiana paru rzeczy zwiazanych z platnosciami na stronie i panelu
i pana kolega trafil na ten moment gdzie wlasnie byl drobny blad z pokazaniem tresci po dokonaniu platnosci
Konsultant na czacie nie mial pojecia o tym,ze akurat sa zmiany wiec napisal ,ze to komunikat mbanku.

Przepraszam Pana za pracownikow i wynikle niejasnosci.

pozdrawiam
Piotr
Nie chcę tu nikogo posądzać o kłamstwo, bo hosting na linuxpl.com jest naprawdę wyrąbisty, ale jakiś czas temu dokonywałem przelewu i też tak było. Nawet wracałem do mbanku żeby sprawdzić w historii czy przelew się udał czy nie bo nie byłem pewny.
Oczywiście mogło być tak że dokładnie w tym samym czasie w ten sam sposób pracowały jakieś osoby nad poprawieniem jakichś rzeczy, dlatego nie zaprzeczam w żaden sposób że tak było czy nie i nie posądzam o kłamstwo. Hosting jak też obsługa jest świetny a nawet polecam go znajomym jeżeli wybierają gdzieś i pytają gdzie jest git.

#6 Darszboss

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisany 12 kwiecień 2012 - 11:36

Bardzo solidna i profesjonalna firma,byłem w niej kilka lat,ale sie pokłociłem i poszłem w diabły TERAZ WRACAM bo mam dość pewnego hostingu po kilkansćie padów dzienne. u niech jak sie konto to nie zna sie co to pomoc techniczna ,bo jest nie potrzebna :)

Polecam o każdej porze

nawet mozna sie dogadać co do opłat w innym terminie o przesunięcie nawet o 2 do 3 tygodni no Extra profes i szacunek do klienta

#7 lament

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 23 postów

Napisany 13 kwiecień 2012 - 06:03

Z mojej stronie hosting jak najbardziej na plus. Na odpowiedź supportu nie zdarzyło mi się dłużej czekać niż pół godziny. Problemy zawsze rozwiązane.

#8 nesti

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 42 postów

Napisany 24 kwiecień 2012 - 21:42

Mam kilka domen podpiętych pod serwer, przyzwoite limity w rozsądnej cenie. Co więcej, dostęp SSH jest dla mnie bardzo ważny, moje strony stoją na bardzo dobrym serwerze a load nie jest zbyt wielki. 2X xeon e5620, 24gb ram. Load avg: 2.66, 2.32, 2.38 godzina ~22. W dodatku uptime jak na razie 100% :)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników