Skocz do zawartości
Toniusz

Opinie O Provps.pl

Polecane posty

Macie jakieś doświadczenia z ProVPS?

Oferta wydaje się być atrakcyjna, porównywalna z Purtec czy XXL-Web jednak nie znalazłem zbyt wielu opini na ich temat, a nie chciał bym kupować kota w worku.

Nie wiem jak sprawują się usługi ProVPS, ale wiem poniekąd,

że od strony technicznej są o wiele lepsi niż firmy do których chcesz ich przyrównać.

Purtec i XXL-web są pośrednikami różnych DC w DE,

ProVPS ma własną infrasturkturę w Gdańsku.

Trzeba to wiedzieć porównując te oferty. To nie ta sama "pułka".

Ja mam cały czas doczynienia z nimi i powiem wam ze to firma jak marzenie zadnych problemow p . Zadnych problemów z serverami wlasny panel do zarzadzania vps . Reinstall w 2 minuty najbardziej mi sie podoba support 24/h zawsze pomagaja cena równa jakości usług polecam jak najbardziej

Do ProVPS przeniosłem się z home.pl, jak narazie jest bardzo dobrze, jestem bardzo zadowolony.

Admini ProVPS.pl są bardzo pomocni pomogli mi nawet w przeniesieni serwisu z home.pl

Pozdrawiam.

Jerzyk

No to jeszcze ja się wypowiem.

Kupiłem w provps.pl vps podstawowy, na moje potrzeby to aż za dużo :)

Działał sobie z Debianem + lighttpd + mysql + php5 spokojnie i przyjemnie aż do momentu, kiedy przeniosłem tam moje wypociny :)

Dokładniej to początek lutego.

Od tamtej pory dziwnie się to zachowuje, np. dziś serwer wyłącza się co dosłownie kilka godzin, a od północy co kilkanaście minut.

Wysłany email do supportu ok. północy co się dzieje i cisza.

A tak z ciekawości. Jak działa IQ.pl ? Oni właśnie kupili provps.pl i wydaje mi się, że to koniec stabilności polskich VPS'ów :(

No nic, czekamy jeszcze jakiś czas, ludzi troszeczkę w statystykach ubędzie to samo z popularnością i wtedy może przeniosę.

Na razie nie mam wyboru bo w Polsce nie kupię nic w podobnej cenie i podobnych parametrach, a niemieckiego nie znam. Zresztą dało się zauważyć przez przeszło rok, że hostingi tutaj chwalone ( z wyjątkami :) ) po jakimś czasie .... no właśnie :)

Pozdrawiam.

Od tamtej pory dziwnie się to zachowuje, np. dziś serwer wyłącza się co dosłownie kilka godzin, a od północy co kilkanaście minut.

Wysłany email do supportu ok. północy co się dzieje i cisza.

Napisz do nich i popros zeby Ci podeslali informacje o Tobie z kern.loga - bedzie widac kiedy co Ci sie zapycha.

Do tego zerknij sobie w /proc/user_beancounters.

A tak z ciekawości. Jak działa IQ.pl ? Oni właśnie kupili provps.pl i wydaje mi się, że to koniec stabilności polskich VPS'ów :(

Lekkie glupoty gadasz. Po prostu musialy Ci sie skonczyc zasoby VPSa i juz. Zerknij sobie co Ci sie skonczylo, popros ich o zweryfikowanie tego i dokonaj odpowiedniego upgrade'u pakietu.

Teraz już wszystko jak należy, strona szybko się generuje, load znikomy.

Odpisali, że krytyczna luka w zabezpieczeniach była powodem awarii.

Dzięki tym idiotom co umieją się posługiwać exploitami czy jakoś tak ponad 50 moich kolegów i koleżanek było bez informacji praktycznie przez cały dzień i noc :)

Co to za ludzie co niszczą innym prace, to kołki nie ludzie...taborety, które szukają dowartościowania w sposób taki, że szukają dziur u kogoś w ogródku, a nie u siebie :)

Boże, powinno być za takie coś 7 lat w zawiasach to może by się skończyło.

ertcap, wiem. Pisałem pod wpływem chwili. Do tej pory na wirtualnych hostingach przejęcie przez inną firmę kończyło się padem, lekki przykład i365.pl ( do tej pory jak czasami poczytam to szkoda słów ).

Parametry się nie skończyły, bo działało to naprawdę szybko. Po spokojnej analizie już wiem, że shoutbox dobijał serwer i wykorzystywał prawie 100% procka.

Z mojej strony optymalizacja, a ze strony provps.pl szybkie załatanie dziury co by internetowe śmiecie więcej nie grzebały w nie swoich plikach :(

Jedyna wada tego wszystkiego to poszarpana baza danych, która była uruchamiana między padami z inną datą systemową i teraz treść jest lekko pomieszana :)

Serwery i konta www powinny być sprzedawane tak jak to robi hosteurope.de czyli po pocztowej weryfikacji.

U nas nie brakuje domowych administratorów z książką w ręku pt. " how to rozwalić komuś stronę ".

Jest też szansa, że trafiłem jakiegoś "beta testera " jako kolegę na serwerze, który próbuje swoich hakerskich sił z otwartym oknem Google :)

Podsumowując, dziś wróciło to do stanu faktycznego. Mam nadzieję, że już na amen :)

@406:

To ja odpaliłem tego exploita, myślałem że wirtualizacja ograniczy jego skutki do mojego VM, niestety system wykrył krzywą akcję i panowie admini szybko kapneli się że mają niezafixowanego kernela. Wolałbyś żeby zrobił to ktoś kto nie jest po naszej stronie ? cała historia z exploitem

Ostatnio miewam problemy z wydajnością ale ogólnie jestem zadowolony.

<br />Ciekawe. BTW, nie spotkaliśmy się już na forach BSD? ;>

raczej nie, do tej pory siedziałem w ukryciu :(

a zeby nie robic offtopica to uzytkownicy VPS (OpenVZ, Virtuozzo) powinni zainteresować się tym:

http://amos.freeshell.org/userbeans.sh

ten skrypt pokaże to czego nie mogłem się doprosić od administracji ProVPS :)

# sh userbeans.sh +m

512 MB Allocation Limit [privvmpages limit]

512 MB Allocation Barrier [privvmpages barrier]

256 MB Allocation Guarantee [vmguarpages barrier]

226 MB Memory Guarantee [oomguarpages barrier]

375 MB ( 476 MB Max) page memory allocated [privvmpages held]

149 MB ( 166 MB Max) memory + swap used [oomguarpages held]

148 MB ( 164 MB Max) page memory used [physpages held]

# sh userbeans.sh +f

Fail Count conditions: 1 <------------------- ile razy przekroczyliśmy limity

kmemsize 5298980 12059155 12059770 13265747 20

Olek, juz psujesz ;-). Sprawdz PM :-).

PS. I tak dalej wole Linuxa (czysto subiektywnie), choc vmsplice to niestety problem powazny. Ale na ktoryms BSD i tak predzej czy pozniej trafi sie podobny.

raczej nie, do tej pory siedziałem w ukryciu :D

a zeby nie robic offtopica to uzytkownicy VPS (OpenVZ, Virtuozzo) powinni zainteresować się tym:

http://amos.freeshell.org/userbeans.sh

ten skrypt pokaże to czego nie mogłem się doprosić od administracji ProVPS :D

# sh userbeans.sh +m

512 MB Allocation Limit [privvmpages limit]

512 MB Allocation Barrier [privvmpages barrier]

256 MB Allocation Guarantee [vmguarpages barrier]

226 MB Memory Guarantee [oomguarpages barrier]

375 MB ( 476 MB Max) page memory allocated [privvmpages held]

149 MB ( 166 MB Max) memory + swap used [oomguarpages held]

148 MB ( 164 MB Max) page memory used [physpages held]

# sh userbeans.sh +f

Fail Count conditions: 1 <------------------- ile razy przekroczyliśmy limity

kmemsize 5298980 12059155 12059770 13265747 20

Dzięki :) Przydało się do sprawdzenia wartości w HE :)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się