wojtus00 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2007 Macie pomysl jak zbadac transfer jaki generuje moja strona. Ale nie chodzi mi tu o wyliczenie matematyczne ale o jakies statystyki ktore mi to podają... Moja strona ma okolo 1200 wyswietlen dziennie (okolo 400 uników) ale zuzycie transferu mam na poziomie 3 GB jest to mozliwe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2007 Każda proporcja jest możliwa. Twoje pytanie nie ma sensu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wojtus00 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2007 dlatego chce tez wytrzasnac jakies staty ktore mi to zbadają... chodzi o transfer wychodzacy z serwera. Na stronie nie mam zadnego downloadu ktory pozeralby az tak transfer.. a powiedzcie mi czy stosowanie przjaznych linkow moze byc powodem ze obrazki laduja sie dla kazdej podstrony od nowa? Tzn jesli mam jakies tam linki a na glownej stronie odnosnik do grafiki stosuje poprzez "../grafika/cos.jpg" to czy jak uzytkownik wejdzie na inna podstrone czy ten obrazek znowu mu sie zaladuje? czy wezmie go z pamięci? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2007 Weźmie go z cache przeglądarki. 3GB na 400 uniq to dość spora ilość. Weź sobie logi witryny i przejedź jakimś analizatorem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wojtus00 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2007 Weźmie go z cache przeglądarki. 3GB na 400 uniq to dość spora ilość. Weź sobie logi witryny i przejedź jakimś analizatorem. jeśli się do nich dostane to na pewno tak zrobie ale strona lezy na avx`ie wiec moze byc ciezko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2007 Więc poproś o udostępnienie logów. Spakowany plik będzie zajmował pewnie koło jednego megabajta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zin 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2007 Zanim cos napisze to sie zapytam ... 3GB na dzien czy na miesiac ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2007 Zrozumiałem, że na dzień Na miesiąc to by była wartość niemal zerowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2007 Macie pomysl jak zbadac transfer jaki generuje moja strona. Ale nie chodzi mi tu o wyliczenie matematyczne ale o jakies statystyki ktore mi to podają... Moja strona ma okolo 1200 wyswietlen dziennie (okolo 400 uników) ale zuzycie transferu mam na poziomie 3 GB jest to mozliwe? Podaj adres strony. Masz na niej jakas galerie? Ja sie kiedys przejechalem jak nie stworzylem miniatur i podglad obrazkow byl pobierany z oryginalnej wielkosci zdjec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zin 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2007 Zrozumiałem, że na dzień Na miesiąc to by była wartość niemal zerowa. Biorąc pod uwagę przeciętną stronkę z kilkoma grafikami o objetosci w sumie np. 100 KB to 1200 * 100 * 30 = ok. 3,5 GB (i to zakladajac ze kazde odswiezenie wczytuje ponownie grafike) stad moje pytanie ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2007 Cache trzeba odliczyć... chyba chodzi o ruch dzienny, przy miesięcznym myślę, że nie było by powodu do pytania na forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zin 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2007 Cache trzeba odliczyć... Przeciez o tym napisalem ^^ chyba chodzi o ruch dzienny, przy miesięcznym myślę, że nie było by powodu do pytania na forum. Różne rzeczy się na tym forum zdarzają ... chyba prościej zamiast komentować moje pytanie jest poczekać na odp. autora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2007 chyba chodzi o ruch dzienny, przy miesięcznym myślę, że nie było by powodu do pytania na forum.Chyba chodzi o ruch miesieczny 3 * 30 = 90GB, a AVX oferuje pakiety 10 i 20GB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2007 To zdecydowanie zmienia postać rzeczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach