Skocz do zawartości
Admin_Nr_6

[wirtualny] poszukuję serwera 100MB/6GB

Polecane posty

Witam.

Nie chcąc dublować tematu podepnę się pod powyższy, z małą różnicą - IMN mnie nie lubi :) (ale to juz inna historia, prawda Panowie?)

Poszukuje hosta.

Moje wymagania na ten moment:

- ok 100mb przestrzeni dyskowej

- ok 6gb miesiecznego transferu

- 1 baza mySQL

- niska awaryjność - a wrazie wpadki (wierzę w prawa Murphy'ego) backup blizszy niz dalszy :)

Host potrzebny pod forum:

- max 60 "uników" dziennie

- forum prywatne - zamknięte (nie planowanie rozwinięcie jezeli chodzi o ilość użytkowników)

uwaga ! na ten moment forum stoi na... phpBB by Przemo w wersji morderczej - 1.8 (bombardowanie zapytaniami - brak cache'owania - ale wyłączony jest całkowicie search)

Planowany jest niemal natychmiastowy upgrade do najnowszej wersji a docelowo przesiadka na inny silnik

(sugestie mile widziane).

Na ten moment upgrade awykonalny ze względu na znikniecie IMN :)

Z góry dzieki za zainteresowanie.

Witam.

Nie chcąc dublować tematu podepnę się pod powyższy, z małą różnicą - IMN mnie nie lubi :) (ale to juz inna historia, prawda Panowie?)

Poszukuje hosta.

Moje wymagania na ten moment:

- ok 100mb przestrzeni dyskowej

- ok 6gb miesiecznego transferu

- 1 baza mySQL

- niska awaryjność - a wrazie wpadki (wierzę w prawa Murphy'ego) backup blizszy niz dalszy :)

Host potrzebny pod forum:

- max 60 "uników" dziennie

- forum prywatne - zamknięte (nie planowanie rozwinięcie jezeli chodzi o ilość użytkowników)

uwaga ! na ten moment forum stoi na... phpBB by Przemo w wersji morderczej - 1.8 (bombardowanie zapytaniami - brak cache'owania - ale wyłączony jest całkowicie search)

Planowany jest niemal natychmiastowy upgrade do najnowszej wersji a docelowo przesiadka na inny silnik

(sugestie mile widziane).

Na ten moment upgrade awykonalny ze względu na znikniecie IMN :)

Z góry dzieki za zainteresowanie.

przejdź na SMF, lub PunBB i weź konto w Proste.pl

najpierw muszę miec hosta zeby zmienic silnik :) no chyba ze kto jest na tyle odwazny by sobie na kompie postawić Apache'a PHP i mySQL'a majac 192 ramu i proca 400 :)

co do budzetu... wszystko zalezy od oferty- za to co wymagam nie spodziewam sie zapłacic tyle co za dedyka :)

Moja zasada handlowa pokaz co sprzedajesz i za ile, a ja ci powiem o ile za drogo wołasz :)

Zawsze jestem gotowy cisnąc nawet 100 czy 150 zeta wiecej niz u konkurencji - byle dobrze chodziło. Migrowałem z Lycos'a (omg) na webd potem po roku i kilku konkretnych awariach - łącznie z przepadkiem całkowitym ichniejszego backupu- na IMN gdzie siedziałem w pełni zadowolony 10 miesiecy az do stycznia... ale to juz w innym temacie jest opisane :)

+

inwestycja w ipb przy 60 uzerach i 50-100 postach dziennie to chyba przesadyzmem zalatuje :)

Witam,

Ja polecam nasze usługi. Klaster wieloserwerowy, na jakim trzymamy serwery wirtualne, powinien sobie poradzić z tymi wymaganiami, już pakiet ECONMIC za 300 zł netto będzie ok. Zapewniamy wysoką bezawaryjność, dzięki redundancji sprzętu. W naszym klastrze pracuje kilkadziesiąt maszyn i awaria jednej nie powoduje padu całości. Wszystko jest skalowalne i po prostu doklądamy maszyny, aby zwiększać moc obliczeniową, a load-balancery dbają o odpowiednie rozkładanie ruchu między maszyny.

Dodakowo - wszystko działa na markowym sprzęcie IBM, obecnie będą to w miażdżącej większości maszyny klasy x336 i x346, oczywiście na Xeonach i dyskach SCSI.

Więcej na ten temat w wątku:

http://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=3865

Zapraszam serdecznie do testowania, a jako użytkownik forum możesz dostać rabat 25% :blink:

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się