Skocz do zawartości
°K°

[szukam] Serwer Dedykowany

Polecane posty

Witam,

Serwer dedykowany.

Minimalne wymagania:

1 GB ramu

1500 Gb transferu

System debian

Zdalny reboot

Mile widziane wliczone kilka minut miesięcznie supportu.

Rozliczanie miesięcznie.

Pozdrawiam

netdirect.de w sumie dobrzy są, bardzo mało złych opinii (jeśli wcale :P ) miałem tam przez 3 miesiące dedyka, webperoni.de - teraz mam u nich serwer, tylko kupiony przez livenet.pl , umowa na 6 miesięcy, ale transfer ci raczej nie odpowiada ale naprawdę polecam :)

Tylko w tych dwóch firmach miałem serwer i naprawdę złego słowa nie mogę powiedzieć o nich. O reszcie nie będę pisał bo nie wiem jak u nich wygląda sprawa jakości usług :P

Netdirekt faktycznie można polecić - od roku trzymam tam maszynkę, jednak obecnie będzie przesiadka do hetznera, ale nie ze względu na niezadowolenie. Po prostu stosunek cena/sprzęt jest znacznie korzystniejszy u hetznera.

Tyle, że tam dają w pakiecie 1TB ruchu, a ty chciałeś 1,5TB, więc musiałbyś może wziąć np. opcję 10mbit bez limitu.

Tak dziękuję za opienie, a mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat:

http://www.ovh.pl/produits/start100mpluspluslarge.xml

oraz

http://www.ovh.pl/produits/superplan2007.xml

Oczywiście netdirekt i inne firmy wchodzą w grę, strasznie dużo o nich opini. A o ovh.pl i ich dedykach za dużo nie jest napisane, czy za taką cenę jak ten 1 lub 2 serwer wyjdzie lepiej w Niemczech?

Jeśli nie będziesz często korzystał z supportu i potrafisz postawić serwer od "zera" na czystej dystrybucji ew. odnależć w dystrybucjach made-in-OVH to inwestuj - serwery są zmontowane z dobrych komponentów, sieć też niezła - w ciągu ostatnich 120 dni mam 100% uptime jeśli chodzi o dedyki w OVH. Ten Intel Core Duo z RAIDem to naprawdę sympatyczna i wydajna maszynka..

Tak oczywiście, źle sformułowałem pytanie.

Głównie chodziło mi o porównanie tych 2 serwerów do netdirekt.

Przy okazji otrzymania kilku informacji na temat ovh, które udzielił mi Patryk. Za dużej różnicy swoim okiem nie widzę między tymi 2 serwerami, w 1 mamy 2 Gb ramu i 1 procesor a w drugim 2 procesory i 1 gb ramu ddr. Więc zależało mi na opini specjalistów których na tym forum nie brakuje.

Witam,

Serwer dedykowany.

Minimalne wymagania:

1 GB ramu

1500 Gb transferu

System debian

Zdalny reboot

Mile widziane wliczone kilka minut miesięcznie supportu.

Rozliczanie miesięcznie.

Pozdrawiam

Mogę polecić serwer Dell PE 0850 (1 x P4 2,8 Ghz / 1MB HT, 1GB RAM, 2x160GB SATA)

Ograniczenie pasmem 10Mbps. Zdalny reboot, 2 adresy IP.

Cena netto: 610 zł na m-c

Instalacja przy umowie 12 miesięcy: 299 zł.

Mogę polecić serwer Dell PE 0850 (1 x P4 2,8 Ghz / 1MB HT, 1GB RAM, 2x160GB SATA)

Ograniczenie pasmem 10Mbps. Zdalny reboot, 2 adresy IP.

Cena netto: 610 zł na m-c

Instalacja przy umowie 12 miesięcy: 299 zł.

A gdzie ten serwer sie znajduje i do jakich lacz jest podpiety to juz tajemnica? ;)

Nie tajemnica, można wejść na stronę, ale temu spamerowi nie jest wygodnie podawać wszystkich informacji bo woli kopiuj-wklej.

Nie tajemnica, można wejść na stronę, ale temu spamerowi nie jest wygodnie podawać wszystkich informacji bo woli kopiuj-wklej.
Wiem ;)

Raczej chodzilo mi o podejscie do klienta. Bo jezeli ktos by mi przedstawil taka oferte, ktora pomija praktycznie najwazniejsza rzecz w ofertach serwerow dedykowanych, to bym go z lekka mowiac olal :P

Nie polecam serverowni w Holandii (LeaseWeb).
Niby czemu?

Niby czemu?

Ze względu na niekompetentny, olewający z zerem profesjonalizmu support. Czasami wydaje mi się, że najpierw muszą spalić jointa zanim wezmą się do roboty...

btw, @mj, mógłbyś się przedstawić? Nie na darmo są pola Firma, Imię i Nazwisko, chcemy wiedzieć kto tak ładnie spamuje ;) Pozdr.

Pozdr.

Ze względu na niekompetentny, olewający z zerem profesjonalizmu support. Czasami wydaje mi się, że najpierw muszą spalić jointa zanim wezmą się do roboty...
Chyba troche przesadzasz... Serwery w LW sa standardowo sprzedawane z supportem na zasadach best effort (czyli praktycznie bez niego), a watpie, ze masz serwery z SLA jakiegos wyzszego poziomu. Zasady na jakich dziala support LW sa doskonale znane na zachodzie i szczerze mowiac nie spotkalem sie ze zlymi opiniami na temat serwerowni czy sieci.

btw, @mj, mógłbyś się przedstawić? Nie na darmo są pola Firma, Imię i Nazwisko, chcemy wiedzieć kto tak ładnie spamuje :P
A gdzie Twoje nazwisko? ;)

Chyba troche przesadzasz... Serwery w LW sa standardowo sprzedawane z supportem na zasadach best effort (czyli praktycznie bez niego), a watpie, ze masz serwery z SLA jakiegos wyzszego poziomu. Zasady na jakich dziala support LW sa doskonale znane na zachodzie i szczerze mowiac nie spotkalem sie ze zlymi opiniami na temat serwerowni czy sieci.

A gdzie Twoje nazwisko? ;)

Wiesz co... chcieliśmy wykupić SLA 9 - najwyższy ( padły nam dwa dyski w raid5, wymienili... na również skopane maxtory... i tak dwa razy :)), trwało to ok 48h, chcieliśmy więc bardziej profesjonalnej obsługi, powiedzieli... że niestety, na dziś się nie da tego załatwić :| A było to rzeczywiście niecierpiące zwłoki... Tak więc no comment.

A dlaczego mam podawać swoje nazwisko?:P Nikogo ani niczego tu nie reprezentuję :) Pozdr.

To dziękuję wszystkim za opinie i ten ciekawy wątek o serwerach.

Na pierwszy miesiąc idzie dedyk w ovh.pl a poźniej się zobaczy ;)

Wesołych Świąt

A dlaczego mam podawać swoje nazwisko?;) Nikogo ani niczego tu nie reprezentuję :)
To skad wypelnione pole firma? :P

Może @ruselowi chodziło o to, że nie wypowiada się na forum w imieniu firmy w której pracuje?

Może @ruselowi chodziło o to, że nie wypowiada się na forum w imieniu firmy w której pracuje?

Dokładnie ;)

W takim razie j.w. -> skad wypelnione pole firma? ;)

Ale juz uciekam... Wesolych :P

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się