Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
hyhyhy

Spam ->> Do Mnie !

Polecane posty

Hi, proszę was, najlepiej wszystkich, o forwardowanie spamu, który do was dociera na adres spam@spam.5gb.pl. Chodzi o to, aby spamassassin nauczył się jak najwięcej, co w większym stopniu może zapobiec docierania spamu do userów. Z góry dzięki. Pozdr.

Gość

rusel zrobię przekierowanie ze starego, nieuzywanego konta na home.pl :P teraz to dostaniesz śmieci, hehe..

Gość Bartosz Gadzimski

A nie łatwiej nauczyć go "ręcznie" ? Wskazując konkretne wiadomości ?

Witaj,

Przekierowalem Ci tam skrzynke z o2.pl z jakiegos hmm 2002 roku (dziwne ze jeszcze dziala) za czasow jak robilem strone dla pewnej szkoly - jedyne co tam przychodzi to spam :P Dlatego tez wylaczylem filtr i zrobilem przekierowanie :) Ale musisz wejsc na link ktory powinien dojsc na ten twoj adres, aby zgodzic sie na przekierowanie.

Moze zwyczajnie wlacz cach-all dla jakiejs domeny i perfidnie podaj na paru stronach jakies zmyslone adresy email - kilka dni i zaczniesz dostawac kupony rabatowe na viagre :)

Pozdrawiam.

@Fobi, może i łatwiej, ale w sumie 'trudność' jest porównywalna. Nauczyłem już SA ok 500 wiadomości, zobaczę co z tego wyjdzie, ale chcę być na bieżąco ze spamem ;-) @Doopy, ok, dzięki :) Pozdr.

Gość adamszendzielorz
Hi, proszę was, najlepiej wszystkich, o forwardowanie spamu, który do was dociera na adres spam@spam.5gb.pl. Chodzi o to, aby spamassassin nauczył się jak najwięcej, co w większym stopniu może zapobiec docierania spamu do userów.

Mam nadzieje, ze pamietasz tez o karmieniu spamassassina NIESPAMEM ? Wrzucanie mu samych spamow nie przyniesie nic dobrego. Przypominam:

http://spamassassin.apache.org/full/3.1.x/doc/sa-learn.txt

EFFECTIVE TRAINING
...
You need to train with both spam *and* ham mails. One type of mail alone
will not have any effect.

Przekierowalem Ci tam skrzynke z o2.pl z jakiegos hmm 2002 roku (dziwne ze jeszcze dziala) za czasow jak robilem strone dla pewnej szkoly - jedyne co tam przychodzi to spam :P

Cytuje za manualem:

Note that if your mail folders contain things like forwarded spam,
discussions of spam-catching rules, etc., this will cause trouble. You
should avoid scanning those messages if possible. (An easy way to do
this is to move them aside, into a folder which is not scanned.)

Na ta skrzynke na o2.pl przychodza tez przesylki reklamowe ktore wysyla o2.pl w mysl swojego regulaminu. Forwardujac *wszystko* - raczej nie pomagasz koledze ;-)

pozdr.

Na ta skrzynke na o2.pl przychodza tez przesylki reklamowe ktore wysyla o2.pl w mysl swojego regulaminu. Forwardujac *wszystko* - raczej nie pomagasz koledze ;-)

Masz rację, no ale niestety o2.pl nie oferuje przekierowania samego spamu... Zatem jeśli moje przesyłki mają robić więcej złego niż dobrego, wyłącze przekierowanie - wystarczy jeden sygnał na gg/pw.

Pozdrawiam.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować