effac_IT 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2017 Cześć, aktualnie posiadam pakiet w DigitalOcean za 10$ + backup + snapshot + vat i wychodzi 17$. Myślałem, czy nie lepiej byłoby się przenieść na kimsufi, pytanie czy Atom da radę wraz z konfiguracją 80GB. Na serwerze trzymam 50skrzynek z ruchem ~300 emails/day Jeden wordpress z małym ruchem plus kilka autorskich systemów, bez problemu wszystko działa na DO, więc na kimsufi też powinno? A cenowo z zewnętrzym backupem wyjdzie to samo co w przypadku DO, a będę mieć do dyspozycji 80GB ssd + 4 wątki. Ew jestem otwarty na propozycje od innych firm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2017 Do ceny kimsufi dolicz sobie backup. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2017 (edytowany) Cześć, aktualnie posiadam pakiet w DigitalOcean za 10$ + backup + snapshot + vat i wychodzi 17$. Myślałem, czy nie lepiej byłoby się przenieść na kimsufi, pytanie czy Atom da radę wraz z konfiguracją 80GB. Na serwerze trzymam 50skrzynek z ruchem ~300 emails/day Jeden wordpress z małym ruchem plus kilka autorskich systemów, bez problemu wszystko działa na DO, więc na kimsufi też powinno? A cenowo z zewnętrzym backupem wyjdzie to samo co w przypadku DO, a będę mieć do dyspozycji 80GB ssd + 4 wątki. Ew jestem otwarty na propozycje od innych firm. Za kwote 17$ mozesz miec 8 watkow (Atom) + 120GB HDD/SSD 8GB RAM i miejsce pod backup w formie FTP. Lokalizacja serwera rowniez francja. Edytowano Styczeń 10, 2017 przez SiXwishlist (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2017 A cenowo z zewnętrzym backupem wyjdzie to samo co w przypadku DO, a będę mieć do dyspozycji 80GB ssd + 4 wątki. Jeśli masz coś co działa dobrze, to po co zmieniać na coś innego w tej samej cenie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2017 Na serwerze trzymam 50skrzynek z ruchem ~300 emails/day Bez problemu. Jeden wordpress z małym ruchem plus kilka autorskich systemów, bez problemu wszystko działa na DO, więc na kimsufi też powinno? Niekoniecznie i trudno ocenić, bo Wordpressem można wszystko zrobić i każdy serwer zabić, a te Xeony w DO to inna liga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach