Skocz do zawartości
Lokator

[Szukam] Praktyki studenckie

Polecane posty

Powoli przychodzi czas zrealizowania praktyk studenckich, więc generalnie pomyślałem, że warto zapytać o praktyki w środowisku firm hostingowych, bo tutaj pracy zawsze jest wiele, a i możliwości rozwoju są szerokie.

Czy któraś firma z obecnych na forum byłaby chętna przygarnąć, i pokierować praktykanta w zakresie helpdesku, bądź administracji systemów operacyjnych? : )

Od siebie oferuję dyspozycyjność zdalną, bądź lokalną (Gliwice, Zabrze, Bytom) w godzinach od 8 do 15, od poniedziałku do piątku; sumienność, wytrwałość, uczciwość, zaangażowanie, komunikatywność, otwartość, wyrozumiałość, silna chęć zdobywania umiejętności i wiedzy.

Zależy mi na rozwoju, więc jestem zainteresowany również długoterminowymi praktykami.

U mnie w firmie w Katowicach jest staż w IT :)

Hostersi.pl w Rybniku? Z tego co wiem, oferują praktyki studenckie.

Tutaj stoi m.in. antyweb.pl, spryciarze.pl

3s.pl ale w Katowicach też jest bardzo ciekawą opcją - miałem okazję zwiedzać ich DC.

ATMAN.pl też jest w Katowicach.

Edytowano przez Desavil (zobacz historię edycji)

W związku z tym, że pomagacie i podajecie propozycje, opiszę efekty:

• Do ING nie zdążyłem się załapać (do 10 kwietnia były zapisy), zapisałem się do bazy praktykantów,
  • Atman - tylko Warszawa,
  • 3s - próbuję kontaktować się z odpowiednim działem, ale chyba muszę się tam zjawić osobiście,
  • Hostersi - brak praktyk.

Jest jednak odzew firm tutaj nie wymienionych : )

3s - próbuję kontaktować się z odpowiednim działem, ale chyba muszę się tam zjawić osobiście,

Jak masz możliwość to zawsze lepiej się stawić osobiście :) Nawet przy późniejszym szukaniu pracy z CVką

• Hostersi - brak praktyk.

Bardzo dziwne, pamiętam jak jeszcze na stronie mieli informację o tym (na nowej stronie nie widzę).

Ba, nawet aplikowałem tam na praktyki z Technikum (btw. z Technikum nie przyjmują praktykantów, ale... dla chcącego nic trudnego :)).

Edytowano przez Desavil (zobacz historię edycji)

W obecnej chwili nie prowadzą jakiekolwiek rekrutacji na praktyki, ani nie mają potrzeby przyjęcia praktykanta.

Ja nie mówię o ING banku tylko ING Service Polska . Firma całkowicie IT bez żadnych innych "zbędnych " działów .

@up

Nie słyszałem o czymś takim..

Jak coś znajdziesz daj znać co gdzie jak - będę obserwował temat.

@up

Odezwij się na PW może cos znajdziemy dla ciebie .

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się