Skocz do zawartości

Polecane posty

Powrót CT8.PL - rewolucja wśród darmowych hostingów!

Po ponad półrocznej przerwie, mamy zaszczyt zaprezentować odnowione CT8.PL - Rewolucyjny Darmowy Hosting!

Tym razem jednak postanowiliśmy pójść o krok dalej. Nie będzie to zwykły i powszechny, oparty o cPanel czy DA hosting PHP. Nowe CT8 to tak na prawdę darmowa wersja MyDevil.net, profesjonalnego hostingu dla biznesu!

Co za tym idzie, oferujemy wsparcie do następujących technologii:

• Obsługa skryptów PHP (wersja 5.5 oraz 5.6)
  • Django, Pyramid, Catalyst, RoR, Node.js, Redmine, Trac
  • Python, Ruby, Perl, Java, TCL/TK, Lua, Erlang, Pascal, C, C++, D
  • Repozytoria GIT, SVN i HG (Mercurial)
  • Bazy danych: MySQL 5.6, PostgreSQL 9.4, MongoDB 2.6
  • Dostęp do SSH oraz możliwość zarządznia kontem przy pomocy polecenia devil
  • Obsługa certyfikatów SSL (SNI)
  • Własne strony błędów
  • Nieograniczona liczba aliasów pocztowych
  • Ochrona antyspamowa i antywirusowa
  • Poczta przez IMAP i POP3 z szyfrowaniem SSL/TLS oraz przez WWW (webmail)
  • Zadania crontab
  • Możliwość uruchamiania własnego oprogramowania
  • Codzienne kopie zapasowe
  • Nielimitowana ilość subdomen
  • Brak sztucznego limitu wielkości pojedynczego pliku
  • Serwery DNS do obsługi Twoich domen
  • Obsługa .htaccess oraz mod_rewrite

Darmowe?

Tak, posiadanie konta jest całkowicie darmowe i nie umieszczamy żadnych reklam. Rejestracja jest prosta, przyjemna i zajmuje tylko chwile, konta aktywowane są automatycznie w ciągu kilku minut!

Gdzie jest haczyk?

Postaramy się, by oferowane usługi były na możliwie najwyższym poziomie, jednak w tym celu musimy wprowadzić kilka ograniczeń:

- Na serwerze nie może być więcej niż 1000 aktywnych kont jednocześnie,
- Konta, które nie będą używane przez 3 miesiące będą automatycznie usuwane (liczone są logowania do panelu WWW i do SSH),
- Konta posiadają zdecydowanie wyższe limity i większe ograniczenia, w porównaniu do płatnej oferty MyDevil.net,
- Nie dajemy żadnej gwarancji i SLA na oferowane usługi darmowego hostingu,
- Na kontach CT8.PL będą wprowadzane nowinki, które mogą pojawić się później w płatnej ofercie - oznacza to, że korzystanie z darmowego konta wiąże się niejako z testowaniem nowości,
- Serwery zlokalizowane są w Niemczech i nie posiadają szybkich dysków SSD,
- Pomoc tylko na forum - https://forum.ct8.pl/

Zapraszamy do rejestracji!
Ekipa CT8.PL / MyDevil.net

Edytowano przez ct8.pl (zobacz historię edycji)
  • Upvote 3

Pomysł reaktywacji oczywiście na plus, CT8 był i być może będzie uważany za jeden z najlepszych darmowych hostingów, fajna reklama i próba przyciągniecia klienta pakietem płatnym w ofercie.

Gość

Wszystko ok, hosting darmowy - ale pytanie. Z moich wyliczeń wynika, że 512MB RAM per konto x 1000 to jest 500GB RAM. Ja rozumiem, overselling, darmowa usługa, ale czy to nie jest lekka przesada? :D

Wszystko ok, hosting darmowy - ale pytanie. Z moich wyliczeń wynika, że 512MB RAM per konto x 1000 to jest 500GB RAM. Ja rozumiem, overselling, darmowa usługa, ale czy to nie jest lekka przesada? :D

To jeszcze 12G wolnego więc nie jest źle ;)

Takie wyliczenia nie mają większego sensu

To chyba nie widziałeś lekkiej przesady, palcem wskazywać nie będę ;) Osobiście mam tam konto z powodów zwanych ciekawość , potrzeby posiadania kolejnego IP. Postawiony wordpress i śmiga aż miło.

Gość Web-Support

Po kilku dniach testów, jak narazie daje rade - zużycie pamięci nie przekracza 35 MB, pare informacji:

Uptime

21:50  up 17 days, 19:27, 0 users, load averages: 0,78 0,36 0,18

Łącze:

5091877783.png

Wydajność serwerów bardzo dobra, nie mam zbyt dużo odwiedzin jednak dość często operuję na bazie danych oraz modyfikuje różne pliki na FTP i testuje je na bieżąco, bez odpowiedniej optymalizacji kodu co może obciążać procesor, jednak wszystko działa bardzo dobrze - ogólnie, polecam hosting każdemu, nie tylko początkującemu web-masterowi szczególnie że za darmo dostajemy dostęp do SSH, SNI a także bardzo dobry panel zarządzania - to wszystko jeszcze bez reklam.

Edytowano przez Web-Support (zobacz historię edycji)

Mój projekt działał w sumie m.in. z powodu zamknięcia giganta, jakim był CT8. Gigant wrócił, po długiej dość przerwie, ale za to w dużo ciekawszej opcji.

Dlatego chcę życzyć powodzenia Administracji i podziękować wszystkim za mile spędzone miesiące na moim projekcie - http://keex.pl/ :)

Jeszcze raz, powodzenia!

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się