TheRozo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2015 Witam, otóż posiadam w mintshost VPS-a, jak dotychczas było wszystko ok nie miałem większych problemów i działał on bardzo dobrze. Jednak już od jakiegoś czasu wydaje mi się że strony na nim z powolnieniem się ładują, początkowo myślałem że to może wina skryptow czy czegoś (mimo że cały czas są praktycznie te same skrypty) odchudziłem już stronę w badaniu Google PageSpeed mam 83/100 jednak praktycznie zawsze wyskakuje info by poprawić szybkość odpowiedzi serwera bo sięga ona zazwyczaj od 0.9 do 1.5 sek (w innych testach szybkości jest tak samo rzadko poniżej 1s) Nawet strona z phpMyAdmin się dłuuuużej włącza (robiłem też testa u kolegi ma identyczny vps od nich tylko że na Intel Xeon a ja na AMD i u niego średnio było to poniżej 0.4s ) Niestety nie mogę publicznie pokazać strony ani nic, ale mam takie pytanie czy możliwe że to wina serwera iż tak działają strony, czy może ktoś mial już taki przypadek w tej firmie i co byście zrobili na moim miejscu? (zmiana serwera nie wchodzi w grę, z powodu funduszy) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2015 Poradzilibyśmy, ale nie możemy tak publicznie To zarządzany VPS z DA? Męczyłeś wsparcie? 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheRozo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2015 Heh Tak z DA, pisałem dostałem odpowiedź że jest wszystko dobrze, że nie ma żadnych problemów w serwerze, też mi napisali że kolega ma na Intel Xeon a ja na AMD (bo dałem im porównanie wyników z testów) i że oni nie są w stanie nic zrobić by to poprawić... czyli zostałem sam sobie. I ciekawi mnie czy to tak ma być, może ja to przeżywam (ale chyba testy nie kłamią) może ktoś ma podobną sytuacje czy coś :/ I już nie wiem co robić... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2015 Pssst. A mówiłeś im, że wszystkie zmiany, które im zlecasz są wliczone w cene VPSa i mają coś z tym zrobić? Pomógłbym ale nie mogę publicznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheRozo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2015 Pssst. A mówiłeś im, że wszystkie zmiany, które im zlecasz są wliczone w cene VPSa i mają coś z tym zrobić? Pomógłbym ale nie mogę publicznie No nie ale uwzględnię w odpowiedzi do nich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheRozo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2015 Dostałem odp że nic więcej dla mnie nie pomogą, i jak brakuje wydajności mam sobie kupić serwer dedykowany :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2015 To aż taka duża strona? Możesz dać link na PW? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheRozo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2015 (edytowany) Oczywiście że NIE to zaledwie jedna podstrona php gdzie łącze się z baza mysql_connect i wybieram baze Już nawet opróżniłem bazę ze wszystkich tabel i nadal to samo :/ Ewidentnie jakiś problem z mysql bo przez prawie w ogóle nie wykorzystuje jego wydajności... A dodam jeszcze że jak nie mam w stronie łączenia z bazą to jest wszystko ok, nie ma żadnych opóźnień Edytowano Grudzień 27, 2015 przez TheRozo (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2015 Tak niestety wyglądają vps'y w Mints - jak współlokatorzy zaczną obciążać serwer, no to już nic na nim nie zrobisz, nikt nie zadba o odpowiednią wydajność i stabilność Twojej usługi, i kasa w błoto leci. Możesz ewentualnie poprosić o to, żeby Cię przenieśli na inny serwer dedykowany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheRozo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2015 Aha po prostu zarąbiście wszystko było ok ale jak chcesz wystartować ze stroną publicznie to coś się musi zwalić... i jeszcze nie potrafią tego ogarnąć ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2015 Chcesz taniego i wydajnego vps'a? Weź sobie vps'a "ssd 1" z OVH. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2015 Poproś o przenieśienie na inny serwer, albo sprawdź tutaj http://test.watchscript.pl/ co powduje że twoja strona się tak wolno ładuje, być może masz krzaczek w kodzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2015 sprawdź tutaj http://test.watchscript.pl/ Sprytny sposób na pozyskanie tajnego adresu strony 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheRozo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2015 Zrobiłem dokładniejszy test ale w webspeed.intensys.pl i wygląda to tak: (test powtarzałem wyniki były zbliżone) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2015 600 KB grafiki bez ustawionego cache w przeglądarce? Nieźle.Czas odpowiedzi serwera (12 ms) jest poprawny. Skompresuj grafiki na stronie TinyPNG, i zrób ponownie test. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheRozo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2015 No dobra a czas transmisji HTTP czemu taki wysoki? Dodam że jest on praktycznie taki sam na mojej głównej stronie gdzie cachowanie mam na 100% a zrobiłem testy innych stron i czas ten zazwyczaj był poniżej 1s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach