Skocz do zawartości
TeHabud

Katalog stron - silnik

Polecane posty

Cześć. Chcę założyć stronę, która będzie katalogiem stron www. Zastanawiam się, czy są jakieś darmowe silniki? Myślałem nad UrbiCMS - jest prosty i lekki. Macie jakieś propozycje?

W katalogach nie chodzi o wygląd. Ma być lekki, szybki w działaniu, łatwy z pozycjonowaniu no i taki, na którym użytkownicy wstawiający witryny nie będą musieli się zbytnio obawiać o filtry z google'a (jak np. clqweb, katalogseo). Bo powiedzmy sobie szczerze - kto normalny przegląda katalogi www w poszukiwaniu jakiejś witryny?

Katalogi stron przeżyły się już i swoje czasy kiedy były opłacalne mają już za sobą.

Jak chcesz to zerknij na wp-kat, albo seokatalog.

W katalogach nie chodzi o wygląd. Ma być lekki, szybki w działaniu, łatwy z pozycjonowaniu no i taki, na którym użytkownicy wstawiający witryny nie będą musieli się zbytnio obawiać o filtry z google'a (jak np. clqweb, katalogseo). Bo powiedzmy sobie szczerze - kto normalny przegląda katalogi www w poszukiwaniu jakiejś witryny?

Filtr za skrypt - niezła teoria. Ktoś jest w stanie to potwierdzić? Nie jest przypadkiem tak, że za "prowadzenie strony/sposób jej promocji w wyszukiwarce" karę można dostać? Druga sprawa jest wielu normalnych, którzy katalogi/bazy przeglądają w poszukiwaniu informacji. Od siebie mogę polecić seokatalog, choć nie wiem, czy projekt jeszcze żyje oraz wp-kat.

Katalog pod typowe seo to jedna strona medalu, a druga to np wykorzystanie katalogu pod konkretny projekt związany np z archiwum stron lub archiwum większego projektu z podziałem na kategorie. Czy przeglądam katalogi? Kiedyś to robiłem jak były ładnie uporządkowane i wyglądały tak jak na tamte czasy wzornictwo i dobry smak tego wymagał. W tej chwili również korzystam z pewnego rozwiązania ale jest częścią prywatnego przedsięwzięcia.

Katalogi stron przeżyły się już i swoje czasy kiedy były opłacalne mają już za sobą.

Jak chcesz to zerknij na wp-kat, albo seokatalog.

No, to chyba jesteś nowy w internecie. Katalogi Cieszą się coraz większą popularnością, ze względu na firmy pozycjonerskie. Generują one dosyć duży, "sztuczny" ruch.

Filtr za skrypt - niezła teoria. Ktoś jest w stanie to potwierdzić? Nie jest przypadkiem tak, że za "prowadzenie strony/sposób jej promocji w wyszukiwarce" karę można dostać? Druga sprawa jest wielu normalnych, którzy katalogi/bazy przeglądają w poszukiwaniu informacji. Od siebie mogę polecić seokatalog, choć nie wiem, czy projekt jeszcze żyje oraz wp-kat.

Nie wiedziałeś o tym? Od niecałego roku google stosuje tą politykę. Jednak filtr jest stosunkowo rzadko stosowany, częściej strona po prostu spada w wynikach wyszukiwania.

Wracając do tematu - szukam prostego skryptu, nie katalogu. Chce sam założyć katalog, a nie skorzystać z gotowej strony.

No, to chyba jesteś nowy w internecie. Katalogi Cieszą się coraz większą popularnością,

Widać że nie za bardzo wiesz o czym mówisz.

Jeżeli tak uważasz to naprawdę szczerze życzę ci powodzenia z twoim projektem.

Jeżeli naprawdę chcesz merytorycznie porozmawiać to poczytaj PIO albo którąś z grób na fb.

No, to chyba jesteś nowy w internecie. Katalogi Cieszą się coraz większą popularnością, ze względu na firmy pozycjonerskie. Generują one dosyć duży, "sztuczny" ruch.

Nie wiedziałeś o tym? Od niecałego roku google stosuje tą politykę. Jednak filtr jest stosunkowo rzadko stosowany, częściej strona po prostu spada w wynikach wyszukiwania.

Wracając do tematu - szukam prostego skryptu, nie katalogu. Chce sam założyć katalog, a nie skorzystać z gotowej strony.

Niezła teoria. Podsumuję krótko - mylisz się. Jeśli chodzi o prosty skrypt - nie katalog na którym chcesz założyć katalog :D to najlepiej zatrudnij programistę bo tanie rozwiązania już się wyczerpały.

Widać że nie za bardzo wiesz o czym mówisz.

Jeżeli tak uważasz to naprawdę szczerze życzę ci powodzenia z twoim projektem.

Jeżeli naprawdę chcesz merytorycznie porozmawiać to poczytaj PIO albo którąś z grób na fb.

PiO to tylko forum na którym też można zetrzeć się z różnymi teoriami ;) Ps. pisze się grup na fb nie grób na fb.

Sorry za orta. nie wiem jak to się stało. ;)
Co do PIO to jest tam wiele teorii, ale na pewno jest to leprze miejsce na takie pytania. Szczególnie jeśli auto nie ma w tym doświadczenia to przebijając się przez kilka tematów o katalogach nabierze poglądu. Co jest top a co trendy.

Te orty ;) Na wielu forach są ludzie, którzy w tym temacie mają coś do powiedzenia. Na PiO w moim odczuciu więcej teorii i zbędnych wypowiedzi, niż merytorycznej wiedzy. Mimowolnie masz rację, że warto tam zaglądać i można szukać tam informacji/wsparcia.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się