peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 (edytowany) Witam serdecznie, mamy teamspeaka który aktualnie znajduje się w topce w Polsce i na świecie, z wzrostem użytkowników na TS'ie pojawiły się ataki na Nas bo konkurencja nie mogła znieść tego że nasz ts wybił się tak szybko, aktualnie mamy serwer VPS w mintshost.pl, anty ddos w mintshost.pl polega na tym że ataki są wycinane, o tym zapewnia mnie sam Pan Michał przez tickety, lecz niestety mimo tego że ataki są wycinane TS dalej pada od DDoS'ów, zależało by mi na vpsie z taką filtracją gdzie TS nie będzie padał od DDoS'ów i będzie trochę lepiej działająca filtracja niż w mintshost.pl, ataki nie przekraczają 1gbps o tym jestem pewien, niestety nie dostałem od Pana Michała informacji jak duże są ataki więc się nie wypowiem o jakiej dokładnie sa one mocy. Wiem że z firm VPS hosteam.pl oferuje bardzo dobrego firewalla który z pewnością to odeprze te dziecinne ataki. Oprócz teamspeaka na serwerze stoi kilka wordpressów, więc to nie może być jakiś słabszy VPS. Aktualna konfiguracja jaką posiadam w mintshost.pl: to serwer standard vps z płatnością na rok z góry: Na tą chwile niestety nie mamy zbyt dużych funduszów, interesuje Nas płatność z góry na rok, dodatkowo bardziej zależało by nam na pół-sponsoringu, ze względu na to że na naszym teamspeaku gości miesięcznie kilkadziesiąt tysięcy użytkowników, umieszczenie loga firmy w bannerze tsa było by dobrą reklamą dla przyszłego hostingu. Jak już pisałem zależy nam na podobnej cenie co w mintshost, oczywiście z sprawniejszą filtracją która poza wycinaniem ataków mogła by zrobić tak, aby na samym tsie atak nie był odczuwalny. Z góry prosiłbym żeby ten temat nie zmienił się w krucjatę przeciwko mintshost.pl bo pomimo tego problem ze słabą filtracją bardzo sobie cenie tą firmę będąc z nią już ponad rok. Bardzo prosimy firmy zainteresowane współpracą o oferty tutaj lub jako PW. Edytowano Styczeń 5, 2014 przez lanceq (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 Za tą cenę to raczej nie dostaniesz nic z anty DDOS. Weź sobie najtańszy serwer z SDC: https://www.sprintdatacenter.pl/65/linia-eco https://www.sprintdatacenter.pl/112/antiddos 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 Dedyka nie potrzebujemy, wystarczy nam dobry VPS w dobrej firmie z anty ddosem. Niestety nie mamy funduszy żeby wywalać 180 zł miesięcznie na TSa z licencją nonprofit Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Waleq 10 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 W podobnej cenie masz VPS'a w hosteam'ie, tylko oczywiście z mniejszymi parametrami, ale u nich problem z DDOS'em na serwery TS3 nie występuje. Ewentualnie jakiegoś kimsufa, OVH ma dobrą ochronę przed atakami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 @www.mzone-net.eu: nie wprowadzaj w błąd, bo blackholing |= filtrowanie ataku DDOS. Jedyne sensowne za grosze to OVH... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
McAs 28 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 OVH owszem - jakiś kimsufi, @patrys Owszem tylko filtrowanie, ale to samo co mintshost. Zawsze lepsze to niż nic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 Owszem tylko filtrowanie, ale to samo co mintshost. Zawsze lepsze to niż nic Mógłbyś rozwinąć bo nie za bardzo zrozumiałem o co Ci chodzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
McAs 28 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 @Lanceq Chodzi o blackholing : Blackholing polega na usunięciu ruchu (najczęściej głównie ruchu pochodzącego z ataku) skierowanego do atakowanego serwera. Blokowanie takiego ruchu odbywa się zanim zbliży się on do celu - w infrastrukturze operatora, możliwie najbliżej źródła ataku. Krótko mówiąc filtruje ruch do serwera, ale najczęściej wycina caly ruch z zagranicy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 (edytowany) W mintshost.pl wszystkie usługi z default-a objęte są bgp blackholingiem, czyli przechodząc do SDC nic nie zyskuje bo efekt będzie taki sam. Edytowano Styczeń 5, 2014 przez tgx (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 Dzięki za info McAs, w każdym razie liczymy że jakiś hosting z anty ddosem się nad nami zlituje i weźmie nas pod swoją opieke w zamian za reklame i obniży cene Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 Jakiś czas temu Biznes-host chwaliło się chyba firewallami od Junipera ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 (edytowany) Toż właśnie mintshost dzierżawi maszyny od BH http://whois.domaintools.com/185.25.150.226 Edytowano Styczeń 5, 2014 przez lanceq (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Waleq 10 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 Mintshost jest marką BH. W tamtym roku została przejęta, nawet na forum o tym pisali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rasputin 42 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 W topce i to na VPS? Ciekawe znajomy ma serwer dla firm z dodatkową osobną płatną ochrona, to jest topka . Masz wybor hosteam lub podobny hosting voice(oby nie czarna dziura) ewentualnie kimsyf i nikt nie obniży ceny Cena i tak jest bardzo mała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 (edytowany) @www.mzone-net.eu: nie wprowadzaj w błąd, bo blackholing |= filtrowanie ataku DDOS. Nie wprowadzam w błąd, autora postu nie stać na sprzętowy Firewall, który kosztuje duże pieniądze. Edytowano Styczeń 5, 2014 przez www.mzone-net.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 OVH oferuje najtańszy anty-ddos, który odpowiednio skonfigurowany powinien odeprzeć te ataki, a przynajmniej odparł moje kilka Gbps podczas testów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 W online.net tez to jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 (edytowany) W topce i to na VPS? Ciekawe znajomy ma serwer dla firm z dodatkową osobną płatną ochrona, to jest topka . Masz wybor hosteam lub podobny hosting voice(oby nie czarna dziura) ewentualnie kimsyf i nikt nie obniży ceny Cena i tak jest bardzo mała. Wyobraź sobię że tak Pojęcie TOPKA rozumiem jako 130 miejsce w światowym rankingu gametrackera a nie "osobną płatną ochrone", udało nam się to osiągnąć na VPSie z mintshost, niestety na tą chwile nie wystarcza nam to. Napisałem wiadomość do hosteamu, zastanawiam się też nad najtańszymi dedykami z kimsufi. Edytowano Styczeń 5, 2014 przez lanceq (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 (edytowany) Mam 107 miejsce i nie uważam się za topkę. Tak, globalnego gametrackera. Edytowano Styczeń 5, 2014 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 (edytowany) No to już pojęcie względne czym dla kogo jest topka, ale proszę nie offtopujmy Edytowano Styczeń 5, 2014 przez lanceq (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 Ja bym to na kimsufi wrzucił. Maja tanią ochronę to trzeba z tego korzystać. Myślę, że raczej nikt nie jest w stanie stworzyć lepszego AntyDDoSa niż oni, z powodu sieci jaką dysponują. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 Omomom troling;) Jezeli chodzi o anty dos-ddos to jedynie wyjscie moim zdaniem to hosteam.pl, male parametry ale cos za cos;) Ja swego czasu na serwerze vps za 28zl! w biznez-host trzymalem serwer gdzie bylo max kolo 500ludzi a srednio 300 i dawal rade wtedy byl w top 10 i to jest topka;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nazgul 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 Archi i Lanceq podajcie mi na PW swoje adresy stron do TSów dzięki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 Archi i Lanceq podajcie mi na PW swoje adresy stron do TSów dzięki. Po co na PW . Nie mam strony TSa. Po co mi, u mnie same znane mordki siedzą . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 (edytowany) Tak samo my nie posiadamy strony. Tak z ciekawości, po co Ci nasze strony jeżeli takie by istniały :-) ? Edytowano Styczeń 6, 2014 przez lanceq (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach