Skocz do zawartości
crazyluki

photoshop

Polecane posty

witam!

jestem poza domem, nie mam photoshopa a potrzebowałby przerobić psd na jpg. Znajdzie się chetny który w miarę szybko mi przerobi z jednego formatu na drugi ?

z góry dziękuje;-)

Kto skory do pomocy niechaj napisze na PW maila swego;-)

Gość DamianM A-H
witam!

jestem poza domem, nie mam photoshopa a potrzebowałby przerobić psd na jpg. Znajdzie się chetny który w miarę szybko mi przerobi z jednego formatu na drugi ?

z góry dziękuje;-)

Kto skory do pomocy niechaj napisze na PW maila swego;-)

damianm@active-hosting.pl czekam :)

wysłałem właśnie maila;-) dzięki za szybki odzew.

sprawa już nieaktualna;-)

dziękuje Damianie.

a z narzędzi on-line które potrafi to otworzyć ?

Linux: o czym myślałeś ? GIMP chyba nie otwiera PSD

Wydawało mi się że na forum ubuntu wyczytałem że w związku z jakimiś licencjami, coś , polityką GIMP nie będzie otwierać PSD.

dzięki za informacje

Adobe Fireworks tez otwiera PSD, ale nieraz te pliki w programach innych niz Photoshop otwierają się z mniejszymi lub wiekszymi błedami.

Ed

Ja tylko mały wtręt w kwestii technicznej... Jeśli PSD było zmontowane w fotosklepie do wersji CS2 to nie będzie problemu w GIMPie czy nawet ACDSee. Z CS3 bywają drobne problemy, natomiast CS4 to już zupełnie inna bajka, jeśli plik zawiera fotosklepowe krzywe bądź ichnie "3D". Wtedy może być problem z otwarciem takiego pliku nawet w starszym PS, nie mówiąc o innym sofcie. A nawet jak już otworzy, to eksport z tych programów potrafi śliczne krzaczki tworzyć.

www.irfanview.com - nigdy nie miałem problemów z przeglądaniem .psd (zwłaszcza zapisywanymi w trybie max compatibility), a co za tym idzie konwersją do wszelkich innych formatów. Nie wiem tylko jak to jest w przypadku .psd z cs4, bo nie miałem z tymi styku.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się