Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 Witam, Jakie znacie firmy z USA / UE (bardziej zależy mi wiadomo na Europie) oferujące cloud hosting? Z droższych znalazłem jedynie http://www.rackspacecloud.com/cloud_hostin...s/sites/pricing A z tańszych http://mediatemple.net/webhosting/gs/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
riklaunim 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 Google App Engine, Amazon Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 Google App Engine, Amazon H O S T I N G php+mysql a nie mirror dla plików jak S3 czy takieniewiadomoco jak to GAE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ramelof 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 Tak swoją drogą co to jest ten cloud hosting, bo pierwsze słyszę. Co do cloud computing to wiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 takieniewiadomoco jak to GAE Ja np. wiem co to. I nawet wiem jak tego używać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi 358 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2009 H O S T I N G php+mysql a nie mirror dla plików jak S3 A kto pisał o S3? IMHO Riklaunimowi o EC2 chodziło. http://aws.amazon.com/ec2/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2009 Tak swoją drogą co to jest ten cloud hosting, bo pierwsze słyszę. Co do cloud computing to wiem. http://www.goldenline.pl/forum/cloud-hosting/759504 A kto pisał o S3? IMHO Riklaunimowi o EC2 chodziło.http://aws.amazon.com/ec2/ Tak czy siak to nie to czego szukam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 takieniewiadomoco jak to GAE GAE jest akurat idealnym (jeżeli chodzi o architekturę) przykładem hostingu w chmurze. A kto pisał o S3? IMHO Riklaunimowi o EC2 chodziło.http://aws.amazon.com/ec2/ EC2 to nie hosting http://www.goldenline.pl/forum/cloud-hosting/759504Papka marketingowa, a nie żaden hosting. Z tego co się orientuję, poza wymienionymi przez Ciebie w pierwszym poście usługodawcami, na rynku nie ma niczego, co spełniałoby Twoje słabo określone wymagania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi 358 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 EC2 to nie hosting To funkcjonalnie nie jest coś w rodzaju VPSa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 To funkcjonalnie nie jest coś w rodzaju VPSa?Dokładnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 p ale znasz jakieś firmy czy nie bo nie przeszedłeś do sedna tematu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 p ale znasz jakieś firmy czy nie bo nie przeszedłeś do sedna tematu Z tego co się orientuję, poza wymienionymi przez Ciebie w pierwszym poście usługodawcami, na rynku nie ma niczego, co spełniałoby Twoje słabo określone wymagania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi 358 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 To funkcjonalnie nie jest coś w rodzaju VPSa? Dokładnie. I to nie jest hosting w odniesieniu do tego o co Bossowi chodziło, czy w ogóle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 I to nie jest hosting w odniesieniu do tego o co Bossowi chodziło, czy w ogóle? To nie jest webhosting Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Ja Ci mogę zrobić cloud hosting... weź tylko dwie G5-tki w leasing. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi 358 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 To nie jest webhosting Nie dostajesz gotowego środowiska pod hosting WWW, ale możesz je sobie sam zainstalować a Boss nie sprecyzował, że hosting=gotowiec Bliżej EC2 do jego wymagań niż S3. Jednoliterowców uprasza się o nie wymądrzanie się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Nie dostajesz gotowego środowiska pod hosting WWW, ale możesz je sobie sam zainstalować a Boss nie sprecyzował, że hosting=gotowiec Jestem stanowczym przeciwnikiem polecania jakichkolwiek serwerów wymagających administracji osobom, które szukają hostingu... Bliżej EC2 do jego wymagań niż S3.Ale i tak za daleko Jednoliterowców uprasza się o nie wymądrzanie się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Ok to napiszę Chodzi mi "zwykły" zarządzalny hosting z panelem (optymalnie reseller). W cenie 10-100$/m. Oczywiście może mieć określane zasoby jak CPU/Ram etc. Piszę pewną specyfikację i potrzebuję pod to wyłącznie cloud hostingi a tych jak na lekarstwo :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Piszę pewną specyfikację i potrzebuję pod to wyłącznie cloud hostingiDlaczego? a tych jak na lekarstwo :/Bo wbrew pozorom, strasznie trudno jest stworzyć coś, co by się naprawdę dobrze skalowało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Dlaczego? "Nassszzzz kllliiiieeennnt nassszz Paaannnnnn" Pliz skupcie się na temacie. Znamy wszyscy wady i zalety i problemy związane z oferowaniem tego typu usług, ale potrzebuję konkretnej listy firm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Piszę pewną specyfikację i potrzebuję pod to wyłącznie cloud hostingi a tych jak na lekarstwo :/ Nie wiem co Ty tam kombinujesz, nie mniej jednak jestem absolutnie przekonany, że nie potrzebujesz do tego chmury, a tylko Ci się tak z jakiegoś powodu wydaje. Inna sprawa, że masz na to dość niski budżet, toteż co najwyżej dostaniesz w tej cenie jakieś konto na pecet cloud. Przy budżecie 100 USD miesięcznie, choćbyś podpisał lojalkę na 10 lat zostawiając w tej firmie astronomiczną sumę 12K dolarów, to i tak ledwo starczy na parę porządnych kontrolerów do macierzy mogących działać z w trybie fail-over. Do tych kontrolerów niestety potrzeba jeszcze macierzy, serwerów, switchy, oprogramowania, a i Ty będziesz generował przecież ruch sieciowy, korzystał z supportu itp. Odpuść sobie tok myślenia klientów OVH, którzy usilnie starają się sobie wmówić, że za 300 zł można mieć dobry serwer... Siedzisz na tym forum tyle lat, a odstawiasz żal Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 "Nassszzzz kllliiiieeennnt nassszz Paaannnnnn" Pliz skupcie się na temacie. Znamy wszyscy wady i zalety i problemy związane z oferowaniem tego typu usług Niby jakie? Jeżeli piszesz specyfikację (tworzysz architekturę), to Ty powinieneś narzucać rozwiązania i wykorzystywane technologie. ale potrzebuję konkretnej listy firm.Jeżeli chodzi o "cloud hosting" to oprócz Cloud Sites i MediaTemple takie usługi oferują jedynie:- GAE - nie ma MySQL'a, jest BigTable, - Heroku - nie ma PHP, jest Ruby, - EngineYard - nie ma PHP, jest Ruby. Inna sprawa, że masz na to dość niski budżet, toteż co najwyżej dostaniesz w tej ceniejakieś konto na pecet cloud. Przy budżecie 100 USD miesięcznie, choćbyś podpisał lojalkę na 10 lat zostawiając w tej firmie astronomiczną sumę 12K dolarów, to i tak ledwo starczy na parę porządnych kontrolerów do macierzy mogących działać z w trybie fail-over. E? Przecież wszystkie sensowniej zaprojektowane chmury (poza rozwiązaniami stricte storage'owymi) działają w myśl zasady "kiedyś się i tak się zepsuje" i działają właśnie na "pecetowych" częściach. RAID w chmurze to pieniądze wyrzucone w błoto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojciech Małota 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Bo wbrew pozorom, strasznie trudno jest stworzyć coś, co by się naprawdę dobrze skalowało. To zależy co się chce zrobić. Jeżeli chodzi o hosting to wystarczy klastrowy system plików + loadbalancer wysokiej dostępności. Jeżeli o uniwersalne środowisko, na którym stawia się wirtualne systemy to faktycznie już gorzej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 To zależy co się chce zrobić.Jeżeli chodzi o hosting to wystarczy klastrowy system plików + loadbalancer wysokiej dostępności. A baza danych to co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 A baza danych to co? Hosting statyczny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach