slawko 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2009 Witam, Szukam dedyka i natrafiłem na coś takiego Serwery Niemcy CPU - Pentium Dual Core E2180 FS Ram - 2 GB Dysk - 1 x 250 GB Transfer - 1000 GB/mies Adresy IP - 1/3 Cena - 250 zl/mies + DirectAdmin - 50zł /mies Serwer FujitsuSiemens Łącza główne 51 Gbit (2x10Gbit DeCIX, 20Gbit Global Crossing, 10Gbit Tiscali, 1Gbit Eweka), BGP4. Wpięcie do sieci szkieletowej łączem 100mbit Full Duplex (od i do serwera), a także bezpłatne miejsce 10GB na backup na zew. serwerze (z możliwością powiększenia). Proszę o podpowiedź czy warto. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2009 Witam, Szukam dedyka i natrafiłem na coś takiego Serwery Niemcy CPU - Pentium Dual Core E2180 FS Ram - 2 GB Dysk - 1 x 250 GB Transfer - 1000 GB/mies Adresy IP - 1/3 Cena - 250 zl/mies + DirectAdmin - 50zł /mies Serwer FujitsuSiemens Łącza główne 51 Gbit (2x10Gbit DeCIX, 20Gbit Global Crossing, 10Gbit Tiscali, 1Gbit Eweka), BGP4. Wpięcie do sieci szkieletowej łączem 100mbit Full Duplex (od i do serwera), a także bezpłatne miejsce 10GB na backup na zew. serwerze (z możliwością powiększenia). Proszę o podpowiedź czy warto. Pozdrawiam Hmm wygląda jak serverloft, Ja osobiście nie lubię serwerów z jednym dyskiem f-s to te nie jakiś mercedes ale za te kase ok, w sumie zaproponowałbym Ci hetznera jeśli odpowiada Ci opłata setup; http://najdmen.pl/index.php?adminpanel=planded&id=24 albo coś z tego bez setupu: http://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=18902 DA 39 zł netto miesięcznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2009 f-s to te nie jakiś mercedes ale za te kase ok Ostatnio testowałem u siebie kilka FSC i te maszynki sprawują się całkiem dobrze. W każdym razie, wypadają dużo lepiej niż zwykłe deskopty. Chociaż w tym przypadku potwierdzam, że problematyczny może być 1 dysk. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2009 Ostatnio testowałem u siebie kilka FSC i te maszynki sprawują się całkiem dobrze. W każdym razie, wypadają dużo lepiej niż zwykłe deskopty. A jakie masz zdanie nt. LSI ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2009 Nie miałem czasu by testować wydajność kontrolera dyskowego. Ale mam jeden serwer z zewnętrznym kontrolerem (SAS) tej że firmy i radzi sobie względnie dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2009 Hmm wygląda jak serverloft... nie przypominam sobie, ani nie wygląda mi to na serverloft, a raczej całkiem co innego ;p netdirekt.de/exportal.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach