Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość pzebracki

ekspress cisnieniowy

Polecane posty

Gość RuFiK

Witam ;)

Watpie żeby ktoś mnie przegadał ze Administrator potrafi sobie poradzic bez dobrej kawki :)

Szukam czegos dobrego i nie za drogiego :P

Wiem ze traq sie uzbroił w fajne cudenko :) bardzo bym prosil o opinie :)

oraz pozostałe osoby ktora są posiadaczami badź rowniez przymierzaja sie do zakupiu ekpresu cisnieniowego :)

Pozdrawiam

ps. Co mysliscie o tym zeby poprostu wybrac sie do Media i zdac sie na handlowca :) :)

ps. Co mysliscie o tym zeby poprostu wybrac sie do Media i zdac sie na handlowca :):P

Oni na pewno będą chcieli Ci coś wcisnąć co mają aktualnie w sklepie, używają do tego często ciekawych argumentów :)

Ostatnio na przykład w Media handlowiec zachwalał mi jakiś tandetny okap mówiąc miedzy innymi, że ta firma ma bardzo ładną stronę internetową, nie wiem co to się ma do użytkowania ale ok ;)

Gość RuFiK
kawa jest niezdrowa. rzuciłem ;) przerzuć się na yerba mate :)

Hmm ja samem kawy np bez mleka nie wypije :P

a exppresso :) moge pic i nie spac :)

Gość RuFiK
Jura jak masz kase ;)

jura czytalem ze to dobra marka i dobra kawka wychodzi, Czy masz na mysli jakies konkretne modele ?

@Patryk

ty również :)

Jakies konkretne modele :P

Z Jury ciekawym modelem jest ENA 5 - nowy i stosunkowo tani jak na ich ekspresy

Dolce Gusto (swoją drogą ich strona nie działa bez www. - dobra konfiguracja vhostów ;) )polecam - za 500 zł są expressy z pakietem wkładów (to ten system z tymi pojemniczkami). Może i kawy (pojemniczki) nie są później za tanie ale za to kawka którą można z nich otrzymać jest niemal idealna :)

Gość patrys

XP 5020 nie drogi, a dość fajny, znajomy poleca. Ja myślę, że wstawię go niedługo do kuchni.

Dolce Gusto

długo tego używasz? bo opinie o tym mieszane...

Znajomy pił kilka kaw dziennie i mu pękł żołądek :/ Ja nie pije kawy i nie polecam ;)

Taki expres w domu to zło w czystej postaci..

Jak jeszcze go nie masz to często nie chce Ci się ruszyć tyłka żeby tą kawę zrobić, a tak.. podstawiasz kubeczek.. jeden przycisk.. i kilkadziesiąt sekund później kawka gotowa.

I nie daj Boże jak sobie jeszcze wsypiesz np. taką Lavazze.. gwarantuje, że na 5 dziennie się nie skończy ; - ).

Ogólnie szkoda zdrowia, ja od jakiegoś czasu nie piję już w ogóle kawy i jest ok.. taki 'wzmacniacz' wcale nie jest konieczny aby poprawnie i wydajnie funkcjonować.

Pozdrawiam.

Gość RuFiK

powiem szczerze że kawa kawą ;)

staram sie używac kawy jak najmniej kofeinowej :)

Sprawa z ekspresem chodzi tylko i wylacznie o degustacje dobrym smakiem i tyle :) mozna powiedziec ze wlasnie cos takiego mnie trzyma i kreci :)

Zwyklej kawy no nie wypije :) proporcjalnie to wyglada tak 75 % mleko = dodatki aromatyczne , 25 % kawa.

długo tego używasz? bo opinie o tym mieszane...

Dolce Gusto poleciła mi rodzina z Francji (u nich to już od dość dawna, u nas oczywiście nowinka). Oni nigdy nie mieli jakiś problemów, i zawsze byli zadowoleni z jakości kawy. Ja używam niespełna 2 tyg ale nie mam żadnych zastrzeżeń poza ceną wkładów ;)

Co do kawy to również nie polecam - piłem po 6 dziennie, i mam teraz problemy z żołądkiem i sercem - po prostu nie warto. Osobiście kupiłem express po to, by w przypadku ugoszczenia klienta w biurze, ugościć go dobrą kawką a nie np. sypaną LiderPrice (zostałem taką ugoszczony w jakimś banku, nie pamiętam już w którym, ale odstraszyli mnie tym faktem). Rzecz jasna sam również korzystam z tego expressu, jednak ze względów zdrowotnych w dość ograniczonej ilości, a najczęściej z gorącej czekolady która również jest dostępna w postaci wkładów :)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować