Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Techmak

Serwerownie

Polecane posty

A że tak zapytam... jaki jest tego sens? Dzięki obrazkom nikt niczego się nie nauczy;)

Jak ja byłem w serwerowni to mieli takiego fajnego tricka że na każdym serwerze był numerek i na końcu kabla jak już wchodził do routera była naklejka z numerkiem serwera. I wtedy jak klient nie zapłacił za serwer 46 to wiadomo było który kabelek wyciągnąć. Takie proste a takie przydatne :-)

Gość Active-Hosting
Jak ja byłem w serwerowni to mieli takiego fajnego tricka że na każdym serwerze był numerek i na końcu kabla jak już wchodził do routera była naklejka z numerkiem serwera. I wtedy jak klient nie zapłacił za serwer 46 to wiadomo było który kabelek wyciągnąć. Takie proste a takie przydatne :-)

NVU to chyba jakaś stara serwerownia z PRL bo z pulpitem sterującym nawet przez dostęp zdalny a nie z monitora idzie to zrobić jednym ruchem palca.

AH daje przykład :] Jak warszawską serwerownie która daje dostęp oraz zarządza serwerami dużych firm nazywasz z PRLU to nie wiem skąd jest dmtec z epoki kamienia :> ?.

Gość Active-Hosting
AH daje przykład :] Jak warszawską serwerownie która daje dostęp oraz zarządza serwerami dużych firm nazywasz z PRLU to nie wiem skąd jest dmtec z epoki kamienia :> ?.

chodziło mi o to że kto ci będzie wypinał i wpinał co miesiąc kable w serwerowni o klientach liczby "N" pomyśl zanim coś napiszesz może być tak jak mówisz w przydomowym kurniku z serwerami a nie w DC.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować