Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Mateusz Sojda

Regionalny portal społecznościowy

Polecane posty

Witajcie,

Mam w planach stworzyć regionalny portal społecznościowy miasta Kielc, bowiem jak narazie nie istnieje u nas nic godnego uwagi. Jest forum w głównej domenie kielce.pl ale żyje ono własnym życiem i rządzi nim spam :P

Planowana funkcjonalność portalu w trakcie startu: Aktualności, Wydarzenia kulturalne, Baza ogłoszeń, Galeria zdjęć, Forum.

Jaki system zarządzania treścią propnujecie dla takiego projektu? Myślę nad e107 - co o nim sądzicie?

Druga sprawa to domena, bowiem wszystkie wolne zawierające frazę "kielce" są zajęte. Zostały jedynie domeny typu mojekielce, naszekielce, z tld .net, ewentualnie np. z myślnikiem w środku jest krajowa .pl.

Może użytkownicy WHT pomogą mi z wyborem domeny i skryptu? Jakieś rady, spostrzeżenia, propozycje?

Jest ciężki, ale można na nim zrobić wszystko.

Jak chcesz mieć lekkie i do tego spełniające wszystkie wymagania, to musisz niestety mieć rozwiązania dedykowane...

Co do domeny to powiem tak: Nie pytaj tutaj bo jeszcze ktoś Ci prędzej z przed nosa sprzątnie. Najlepiej przysiądź przed wyszukiwarką trochę i znajdź coś sam :P

Gość N3T5kY
A Joomla 1.5

Przy odpowiednim moddingu może być ciekawa :P

Tylko trzeba zabezpieczać bo podobno ser szwajcarski ma mniej dziur :P

Joomla? Na portal społecznościowy?

Przecież głównie w Joomli to zrobienie czegoś innego, niż proponują kreatury jest prawie awykonalne :P

Drupal też był by dobry... ale bardzo pracochłonne było by dopasowanie go pod taką stronę.

Z wymienionych rzeczy polecałbym Drupala, w założeniu był pisany jako skrypt portali społecznościowych jednak potem nieco poszybował w stronę szerszego cmsa, jest jednym z wydajniejszych skryptów i ma dobre wsparcie.

Joomla? Jak dla mnie to się nie nadaje do niczego:

-strasznie krowiasta i obciążająca

-dziurawa jak sito (w tej kwestii joomla ostatnio straszliwie się ośmieszyła)

-jak dla mnie, ale to już osobista opinia, wogóle nielogiczna i nieintuicyjna

Główną cechą joomli jest zamiłowanie jej deweloperów to pisania kwiecistych artykułów na temat jej walorów, wchodząc na stronę joomla.pl (która oczywiście w momencie pisania tego posta nie działa :lol:) można sobie poczytać cały zestaw peanów, większość z tych rzeczy nijak ma się do rzeczywistości.

A jeżeli chodzi o coś stricte społecznościowego to elgg - http://elgg.org/

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować