Gość arek_inc Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 SuperHost ma serwerownię w budynku tk telekom i tam też atm i nask przestał działać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Leży to co jest w nephaxie. Od kiedy superhost leży w nephaxie ? edit: o koledzy mnie ubiegli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Od kiedy superhost leży w nephaxie ? edit: o koledzy mnie ubiegli Nie napisałem, że tylko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość arek_inc Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 http://www.trojmiasto.pl/ leży chyba na IQ SuperHost już działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PIKeR 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Fakt, Trójmiasto.pl leży na kolokowanym w limes.com.pl (połączenie przez ATM)... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość arek_inc Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Ale jest ostro (w środku)... uuuu polecą głowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SerweryDedykowane.pl 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Niestety jak już przedmówcy napisali - wystąpiła bardzo duża awaria, która unieruchomiła ATM, NASK, część TKTELEKOM. W tej chwili nasze zasoby są dostępne via bezpośrednie łącze na zachód, więc ping jest dość spory (pakiety zawracają we Frankfurcie), ale najważniejsze, że są dostępne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gamepad.pl-tom 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Superhost leci aktualnie przez PL-IX i Level3 (te łącza jak dobrze pamiętam zostały dopięte miesiąc temu ) . Ogólnie to przecięcie światłowodu Warszawa-->Gdańsk . UPDATE: Ups... ktoś mnie wyprzedził ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 aaaaaaaaa pół polski nie działa - a tak wogole to dlugo coś im idzie naprawa .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Działa już chyba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Już działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 a wiadomo _co dokładnie_ było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 a wiadomo _co dokładnie_ było Swiatlowod Wawa-Gdansk lezy, NASK lezy, ATMAN mial "maly bug" (*) i padl mu rowniez bekap... (*) cytac z ich NOCu... //edit: glowny swiatlowod Wawa-Gdansk naprawiaja dopiero w nocy - szybciej sie nie da. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Nie wiem czy to jest powiazane ale TP/Koszalin HEKKO nie dziala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mati010 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Też o tym słyszałem ponoć do jutra rana ma wszystko już działać ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Też o tym słyszałem ponoć do jutra rana ma wszystko już działać ;/ A co Ci teraz nie dziala? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Styk TPNetu z Atmanem znajduje się w Gdańsku (nawet w Zieleniaku bodajże), a ja z gdańskiego DSL TP ani Neo też nie mam połączenia... Oj nie wydaje mi się... Z tego co widzę to styk TP z ATM jest w Warszawie (DC ATMAN), a dopiero stamtąd leci do Gdańska. PS. Jakie znowu pół Polski leży? Firmy kolokujące się w Warszawie śmigają jak zawsze. :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 hekko tez nie trybi z TP - no ale to norma . ps . 31 Użytkowników czyta ten temat (9 Gości i 1 Anonimowych użytkowników) edit : o czasem hekko zatrybi , raz dziala raz nie 0_o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 PS. Jakie znowu pół Polski leży? Firmy kolokujące się w Warszawie śmigają jak zawsze. :-) Wiesz, ja kiedys (z pol roku temu) widzialem awarie DC ATMANa nad ranem (ok. 9.00 rano) - duzi klienci byli wlaczeni po godzinie, mali czekali do ok. 15 na wlaczenie... Takze z tym "zawsze" to nie jest tak rozowo... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Wiesz, ja kiedys (z pol roku temu) widzialem awarie DC ATMANa nad ranem (ok. 9.00 rano) - duzi klienci byli wlaczeni po godzinie, mali czekali do ok. 15 na wlaczenie... Takze z tym "zawsze" to nie jest tak rozowo... Ja "stoję" w ATMANie od lutego i o żadnej takiej sytuacji nie słyszałem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 U mnie hekko nie działa, operator to ICPNet. Przez chwilę działo a teraz niet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Ja "stoję" w ATMANie od lutego i o żadnej takiej sytuacji nie słyszałem... No to moze dluzej niz pol roku. Nie pamietam w sumie. Wiem tylko, ze bardzo mnie smieszylo, ze klientow typu gadugadu, pb.pl, czy swoja strone glowna uruchomili dosc szybko, a klienci z jednym serwerkiem (monitorowalem jeden serwerek na ktorym pracowalem oraz jeszcze jeden inny) lezeli do 15.00. Technicy w tym czasie twierdzili, ze jest awaria i pracuja nad nia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 No aż się dziwię, że do tej pory nikt nie zasugerował, że to z mojej winy Gdańsk leży Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 BOSS po Świętach takie rzeczy będą z Twojej winy, jak się tu przeprowadzisz : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Prawde mowiac chodzilo mi po glowie zapytac sie czy BOSS nic tam nie kombinowal ale nie chcial sie wychylac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach