Konrad Z. 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2008 Witam, potrzebny mi jest najtanszy VPS, tak tani, jak to tylko jest mozliwe. Najlepiej, aby lokalizacja byla w Polsce. Mile widziany jakis panel do zarzadzania kontami za darmo, moze byc nawet Plesk. Serwer potrzebuje do zastosowan prywatnych, ale chcialbym, aby byla to firma, ktora jest znana z dobrej jakosci uslug. Poki co znalazlem: Webh.pl - 22,99 zl - 380 Mhz, 128/256 MB RAM, 3/15 GB, HyperVM, bez panela do kont 20-25 zl to cena maksymalna, ktora chce wydac na VPS. Wazny jest tez dla mnie limit transferu. Z gory dzieki za pomoc, ktora na pewno nie bedzie latwa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2008 Taniej niż webh w Polsce raczej się nie znajdzie. bez panela do kont Przecież HyperVM oferuje bezpłatną instalacje panelu lxadmin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad Z. 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2008 Faktycznie tak jest. HyperVM oferuje taki panel. Dziekuje za pomoc Sebak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2008 Zobacz: http://cheapvps.co.uk/specials 256/512MB, 20/300GB za 9,5$ + podatek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad Z. 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2008 Faktycznie CheapVPS jest dobry. A jak jest z VPS4LESS? Maja dobra oferte, ale dziwi mnie troche news pochodzacy az z 2007 roku, a takze w tabeli parametr 'Bandwith' podany w Mbit. Prawdopodobnie chodzi im o lacze VPS, wiec jaki jest limit transferu? Pakiet 'Minimal' ma chyba dobre parametry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2008 CheapVPS > VPS4LESS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad Z. 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2008 Nie moge zdecydowac, ktora wybrac lokalizacje serwera w CheapVPS bo nie podaja zadnych testowych IP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2008 Napisz do supportu po przykładowe IP. Lokalizacja to UK, serwerownia BlueSquare. Pingi ~50ms. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad Z. 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2008 Odpisali mi w ciagu 2 minut. Niewiarygodne US vz9tx.vaserv.com UK vaserv.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dusker 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2008 ja polecam vps4less. lubie nie miec limitowanego trafficu, mam jasno powiedziane 2mbit. co wiecej, obsluga w miare przyjazna, mimo ze jak kraza plotki na webhostingtalk.com to one-man-show Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
starsin 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2008 zdecydowanie polecam CheapVPS! najtanszy pakiet wychodzi ok 24zl/m-c i masz za to naprawde bardzo duzo. maja tam tez bardzo wysokie limit na ilosc jednoczesnych polaczen, otwartych plikow etc. no i masz dostep do wszystkich 4 rdzeni (4x 2.5GHz) a nie jestes zamykany w jakis tam % 1 rdzenia. sam server jaki polaczenie bardzo stabilne i wysoki uptime. ja sie jeszcze zalapalem na kod RAMx2 takze wogole jak za ta kase to sam nie wierze ze cos takiego mozna kupic support tez bardzo mily i szybki po ang. ofc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2008 no i masz dostep do wszystkich 4 rdzeni (4x 2.5GHz) Tego bym nie zaliczał do plusów. Z najdzie się jedna osoba która będzie wykorzystywać CPU na serwerze w pełni to zobaczymy czy będziesz się tak cieszył z tego rozwiązania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2008 Przez chyba 8 miesięcy jak mam u nich konto nie zdarzyło się aby ten limit wpływał jakoś szczególnie negatywne na działanie całości. Jedynie można mieć zastrzeżenia czasami do padów z winy DC (jak do tej pory głównie zasilanie). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vServ.pl 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2008 Tego bym nie zaliczał do plusów. Z najdzie się jedna osoba która będzie wykorzystywać CPU na serwerze w pełni to zobaczymy czy będziesz się tak cieszył z tego rozwiązania Nie znajdzie się taka osoba:) Max. pare godzin pokorzystałbyś z całego CPU i zablokowaliby VPS-a i tak samo sprawa się ma z nadmiernym wykorzystywaniem (ciągle 2/3), po paru dniach także blokada:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2008 może ktoś się odezwie z tego forum i przedstawi swoją sytuację jak wywalił cały serwer Ja nie będę wskazywał palcem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jinx 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2008 Nie znajdzie się taka osoba:) Max. pare godzin pokorzystałbyś z całego CPU i zablokowaliby VPS-a i tak samo sprawa się ma z nadmiernym wykorzystywaniem (ciągle 2/3), po paru dniach także blokada:) Jeśli jest tak jak opisujesz, to jest to bezlitosna fuszerka z ich strony, od tego jest VPS, by był odizolowany i by go limitować tak, by nie wpłynął na pracę pozostałych, ciekawe, czy jak będę RAM zajmował przez 100% czasu i max bandwith, to też się obrażą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vegetagt 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2008 oj neiwiem, czy wyłączą po paru dniach... Moją sesje irc namierzyli po 3 tygodniach ( czyli 3/4 okresu, na jaki wykupilem ) a oprocz tego, vps wciąż działa ( wygasł 10-11 lipca ). Moze ja mam poprostu szczęscie... Kiedys pewna firma dedyka wyłączyła o ok. pół roku po koncu umowy :-) Oby na osoby przeciążające reagowali szybciej, niz na mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vServ.pl 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2008 Jeśli jest tak jak opisujesz, to jest to bezlitosna fuszerka z ich strony, od tego jest VPS, by był odizolowany i by go limitować tak, by nie wpłynął na pracę pozostałych, ciekawe, czy jak będę RAM zajmował przez 100% czasu i max bandwith, to też się obrażą? RAM masz wydzielony tylko dla siebie. Proceki są wspólne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach