qbejs 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2008 Witam ! Szukam jakiegoś stabilnego i uczciwego dostawcy który zapewni mi serwer na którym będę stawiał różne moje twory w php&mysql oraz testował rozwiązania przygotowane dla klientów. Parametry jakie mnie interesują: Pojemność konta (pliki/bazy danych/poczta): 1GB Transfer miesięczny: 10GB Domeny: bez ograniczeń Bazy danych: 5 Konta E-Mail: bez ograniczeń (możliwość zakładania skrzynek biuro@domena.pl oraz biuro@domena2.pl) Konta FTP: 5 SHELL: tak WILDCARD: Tak cURL: Tak PHP: 5.2.X MySQL: 5 SVN: tak ( opcjonalnie ) Szczerze mówiąc to wole taniej a pewniej, no i 7 dni testow też byłoby wskazane coby sobie potestować usługę przed zakupem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dusker 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2008 Szczerze mówiąc to wole taniej a pewniej chyba drozej:) ja polecalbym Ci VPS dla ostatecznej pewnosci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2008 ten shell tu sporo ogranicza.. z pamięci na szybko będzie reseller w sisco (mega2), progreso (ale różnie u nich bywa, trza popytać o najświeższe opinie ; ) SVN to chyba tylko NQ... kiedyś tu był podobny wątek od gościa szukającego developerskiego konta.. reszta chyba w zasięgu normalnego hostingu.. no ale wiadomo, że swój VPS to swój VPS - można kombinować jakby co heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qbejs 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2008 chyba drozej:) ja polecalbym Ci VPS dla ostatecznej pewnosci. Hehe, jasne że tak...Za dużo rzeczy naraz sie robi to potem takie kwiatki człowiek wypisuje....Co do VPS to troche mnie budzet ogranicza...Co do Shella i SVN to są mile widziane ale nie wymagane...Lista specyfikacji które są podstawową podstawą Pojemność konta (pliki/bazy danych/poczta): 1GB Transfer roczny: min. 80-100GB Domeny: bez ograniczeń Bazy danych: 5 Konta E-Mail: bez ograniczeń (możliwość zakładania skrzynek biuro@domena.pl oraz biuro@domena2.pl) Konta FTP: 5 cURL: Tak PHP: 5.2.X MySQL: 5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2008 A znasz się trochę na administracji vps/dedyk? Teraz jest promocja np. na http://cheapvps.co.uk/ z ofertą płacisz za niższy a masz wyższy pakiet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qbejs 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2008 A znasz się trochę na administracji vps/dedyk? Teraz jest promocja np. na http://cheapvps.co.uk/ z ofertą płacisz za niższy a masz wyższy pakiet. Poradziłbym sobie myślę bez problemów, ale wole coś z PL. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2008 PL <> UK jest ok W Polsce za VPSa dasz co najmniej 3x tyle a parametry będziesz miał gorsze. Do nich pingi są na poziomie ~50ms. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qbejs 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2008 Tyle że nie wiem czy napewno potrzebuje dedyka....Mam budżet oscylujący w okolicach 200-250zł a dedyk to przynajmniej 2 x tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2008 ale Ty masz tyle rocznie? a dedyk to stówka z hakiem miesięcznie, heh.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2008 @qbejs w cale nie musi być "2x tyle" OVH Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qbejs 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2008 200-250zł rocznie....serwer ma być pod testy moich softów i doskonalnie swojego skilla a nie trzymać jakieś rozbudowane aplikacje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczy 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2008 200-250zł rocznie....serwer ma być pod testy moich softów i doskonalnie swojego skilla a nie trzymać jakieś rozbudowane aplikacje. Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą serwerów wirtualnych. Co prawda ilość domen jest u nas limitowana (w przypadku konta biznes start jest to 10 sztuk), lecz wszystkie pozostałe parametry powinny spełniać Twoje oczekiwania. W razie zainteresowania naszą ofertą, zapraszam do kontaktu z BOK. Oczywiście można skorzystać z bezpłatnego okresu testowego (14dni). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2008 cheapvps lub efuturo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2008 Witam ! Szukam jakiegoś stabilnego i uczciwego dostawcy który zapewni mi serwer na którym będę stawiał różne moje twory w php&mysql oraz testował rozwiązania przygotowane dla klientów. Parametry jakie mnie interesują: Pojemność konta (pliki/bazy danych/poczta): 1GB Transfer miesięczny: 10GB Domeny: bez ograniczeń Bazy danych: 5 Konta E-Mail: bez ograniczeń (możliwość zakładania skrzynek biuro@domena.pl oraz biuro@domena2.pl) Konta FTP: 5 SHELL: tak WILDCARD: Tak cURL: Tak PHP: 5.2.X MySQL: 5 SVN: tak ( opcjonalnie ) Szczerze mówiąc to wole taniej a pewniej, no i 7 dni testow też byłoby wskazane coby sobie potestować usługę przed zakupem. Witam, Mogę zaproponować konto u nas: http://www.unixstorm.org/Biznes-1/ Cena: 12 PLN/m-c lub 119 PLN/rok Quota: 2 GB Transfer: 20 GB/m-c Domeny bez limitu Bazy MySQL bez limitu Konta E-Mail bez limitu Konta FTP: bez limitu SHELL: tak WILDCARD: również (z zarządzaniem DNSami) cURL: Tak (z poziomu php i ssh) PHP: 5.2.X MySQL: 5 SVN: tak (zarówno własne repezytoria, jak i klient via ssh + możliwość postawienia Traca ) Można bez problemu i bez zobowiązań zamówić konto testowe na 7 dni, ale z wiadomych powodów ma ono pewne ograniczenia (np. brak SSH na nieopłaconym koncie). Dodatkowe informacje (np. statystyki uptime'u) mogę podesłać po kontakcie mailowym - info@unixstorm.org. PS. Ogromna część naszych użytkowników to właśnie programiści (wliczając nas), stąd ze wszelkimi tego typu narzędziami nie ma najmniejszego problemu, a chętnie również wprowadzamy nowe rozwiązania z tym związane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemu 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2008 A może konto w netzip.pl? Na pewno shell tam się znajdzie. Powierzchnia/transfer nawet w najniższym pakiecie wystarczy. A dla czytelników WHT limit baz danych był zdejmowany (patrz temat o netzip.pl). A czy reszta - nie szukałem takich informacji, ale mail do BOK'u powinien wyjaśnić sprawę Sądzę, że to parametry do załatwienia spokojnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach