Ile zarabia administrator ?
Ile zarabia administrator ?Ile zarabia administrator ?
Napisany 13 luty 2005 - 16:23
Moje pytanie może się wydawać nieco... (nie wiem jakie)
Ale mam zamiar zatrudnić administratora (pełna obsługa serwera, konfiguracja usuwanie usterek - wszystko co leży w zakresie jego obowiązków), który bedzie pracował standardowo 8h dziennie od pn-pt (umowa o pracę) , tyle że nie wiem jak kształtują się zarobki administratorów, ...za ile taki człowiek może zgodzić się pracować... itd.
Zapewne niektórzy z Was mają już doświadczenie jako adminnistrator serwera, dlatego chciałbym się dowiedzieć ile zarabia administrator.
P.S. mam na myśli wykfalifikowaną osobę.
Pozdrawiam
Napisany 13 luty 2005 - 18:26
W Warszawie to nie wiem jakie sa place - podobno sa wyzsze
pzdr.
Napisany 13 luty 2005 - 20:25
ogolnie to jest tak, ze jesli potrzebujemy czlowieka do administracji serwerem linuxowym to na ogol nie potrzebujemy czlowieka po studiach aczkolwiek im admin ma lepsze wyksztalcenie tym lepiej (wiele osob juz po szkole sredniej umie w sumie niezle obslugiwac serwery linuxowe). Nie potrzebujemy tez koniecznie kogos kto zna sie perfekt na programowaniu aczkolwieik wielu adminow jest tez niezlymi programistami.
mysle, ze w mniejszych miejscowosciach (z duzym bezrobociem i mala iloscia firm konkurencyjnych) mozna spokojnie znales admina serwera linuxowego za ok. 900-1500 zl "do lapki" za caly etat.
klatka.pl - Profesjonalny hosting | www.katalog.bajery.pl
adresik.pl - tania rejestracja domen | Darmowe Aliasy
Napisany 15 luty 2005 - 01:11
Zapewne niektórzy z Was mają już doświadczenie jako adminnistrator serwera, dlatego chciałbym się dowiedzieć ile zarabia administrator.
Na zachodzie to jedna z najlepiej platnych grup zawodowych:)
Ale tak jak pisali przedmowcy - ceny dyktuje rynek. Ale pamietaj, jaka placa taka praca
pozdr.
Napisany 13 marzec 2005 - 10:28
tak z ciekawosci - mozesz zdefiniowac co dla ciebie znaczy wykfalifikowany administrator :?:
Napisany 05 czerwiec 2005 - 14:04
(pełna obsługa serwera, konfiguracja usuwanie usterek - wszystko co leży w zakresie jego obowiązków)
Gość_McN_*
Napisany 05 czerwiec 2005 - 15:07
w takim przypadku nie ma chyba różnicy gdzie ktoś mieszka
Napisany 05 czerwiec 2005 - 16:12
a może tu chodziło o firme hgostingową i administrator On-Line?? w takim przypadku nie ma chyba różnicy gdzie ktoś mieszka
tylko żeby umiał administrować serwer.
Oj ma ma i to zasadnicza - kwestia glownie odpowiedzialnosci.. Wiesz - jak ktos pracuje zdalnie to ciezko go upilnowac i moze odwalac fuszerke
Lepiej miec go na oku i pod reka!
pozdr.
Napisany 06 czerwiec 2005 - 07:51
EDIT: HPUX, Windoza, Linuch, Cisco i pare innych pierduł.
Napisany 13 czerwiec 2005 - 19:32
Napisany 13 czerwiec 2005 - 19:52
Z praktyki wiem, ze admin jest bardziej przydatny na miejscu niz zdalnie. (czasami trzeba haslo zmienic od razu lub fachowa konsultacja przy sluchawce telefonu).
Zdaklnie - GPRS/Internet + VPN robi swoje
Napisany 13 czerwiec 2005 - 20:01
pozdr.
Napisany 13 czerwiec 2005 - 22:29
35 zl godzina pracy (zdalne stanowisko) ! Tyle placimy polskiemu pracownikowi na reke. Zdolny chlopak, ciesze sie, ze go mamy
Gruss
tomasz
Napisany 14 czerwiec 2005 - 07:02
Za prace dorywcze zawsze sie placi wiecej, dla przykladu instalowalem ostatnio postfix+sql+bajery, zajelo mi to 3h i wpadlo 80$. (80$*3zl=240zl/3h=80zl/h)
Na codzien zarabiam o wiele mniej...
Napisany 14 czerwiec 2005 - 15:35
a servery e9.pl leca na php 4.3.3 etc ... uhhhHi!
35 zl godzina pracy (zdalne stanowisko) ! Tyle placimy polskiemu pracownikowi na reke. Zdolny chlopak, ciesze sie, ze go mamy
Gruss
tomasz
Napisany 14 czerwiec 2005 - 17:03
ale koniec offtop'u
Napisany 14 czerwiec 2005 - 17:04
Dobrze wiedziec, zaraz je schakerze :-D
Hi!
Nie bede zapraszal
To ze jest "stara" wersja PHP nie oznacza ze jest dziurawa. Wystarczy tylko na biezaco zatykac dziury. SUSE oferuje najlepszy support, informuje o dziurach i udostepnia latki do starych wersji, i to wszytsko praktycznie automatycznie.
Gruss
tomasz
Napisany 14 czerwiec 2005 - 20:20
Napisany 14 czerwiec 2005 - 20:24
Zwlaszcza teraz po przejeciu SuSe przez Novella.
Kontakt w sprawach administracyjnych: admin@wht.pl
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników