Skocz do zawartości


 

Zdjęcie

linuxpl.com - pady

linuxpl.com - pady

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
91 odpowiedzi na ten temat

linuxpl.com - pady

#1 zlotowinfo

zlotowinfo

    Stały użytkownik

  • Niepotwierdzeni
  • PipPipPipPipPip
  • 153 postów
  • Imię:Sławek

Napisany 02 listopad 2010 - 17:35

ochrzanili mnie tam gdzie opinie się daje, więc piszę tutaj


2/11/2010, po godzinie 12tej  
kolejny pad trwający ok. 30 minut, może przeciążenie serwera bo tym razem ping OK

strona się ładuje ponad 10 sekund, albo wcale
czasami odpali, ale nie wiem czy to nie zasługa cache przeglądarki

ruszyło po 5 minutach od maila do adminow
admini twierdzili że żadnych problemów nie było

#2 kaczus

kaczus

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 23 postów
  • Skąd:Kalisz
  • Imię:Dominik
  • Nazwisko:Świątek

Napisany 02 listopad 2010 - 18:33

PLIX nawala.. standardowo, zapchane światełko (?), lub padł jakiś routerek/switch.

#3 www.ionic.pl

www.ionic.pl

    Weteran WHT

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1909 postów
  • Skąd:Kraków

Napisany 02 listopad 2010 - 18:58

PLIX nawala.. standardowo, zapchane światełko (?), lub padł jakiś routerek/switch.


yyyyy plix ?
linuxpl.com ma maszyny w niemczech - a co maja niemcy do plixu ?

#4 wood

wood

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 850 postów

Napisany 02 listopad 2010 - 20:03

yyyyy plix ?
linuxpl.com ma maszyny w niemczech - a co maja niemcy do plixu ?

teraz widzę, że tak nie jest, bo nie chciałbym się pomylić, ale wydaje mi się, że jeszcze niedawno ruch hetznera przechodził przez plixa za pośrednictwem Init7, ale to jest jeszcze do zweryfikowania

#5 www.ionic.pl

www.ionic.pl

    Weteran WHT

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1909 postów
  • Skąd:Kraków

Napisany 02 listopad 2010 - 20:27

teraz widzę, że tak nie jest, bo nie chciałbym się pomylić, ale wydaje mi się, że jeszcze niedawno ruch hetznera przechodził przez plixa za pośrednictwem Init7, ale to jest jeszcze do zweryfikowania


Szczerze nei kojarzę (init seven jest w plix na bank) ale osobiście posiadajac plix w dc i w domu łącze z plixem i serwery na łączach z plixem,
nie widziałem by hetzner cokolwiek miał na trasie;
waw-rs1.plix.pl>
sh ip bgp 213.133.107.227 Network not in table

#6 wood

wood

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 850 postów

Napisany 02 listopad 2010 - 20:41

Szczerze nei kojarzę (init seven jest w plix na bank) ale osobiście posiadajac plix w dc i w domu łącze z plixem i serwery na łączach z plixem,
nie widziałem by hetzner cokolwiek miał na trasie;
waw-rs1.plix.pl>
sh ip bgp 213.133.107.227 Network not in table

Głowy sobie nie dam uciąć, ale wydaje mi się, że ostatnio sprawdzałem trasy do kliku serwerów linuxpl.com i pamiętam że to co było w plus server AG nie szło przez plixa, a to co w hetzner to tak.
Właściwie na stronie hetznera jest
  • 10 GBit/s Init7

być może teraz coś zmienili

edit: teraz jeszcze znalazłem to w temacie Hetzner ping tpsa, ktoś pisał coś takiego:

Problem nie powinien powrocic, poniewaz hetzner wzbogacil sie o nowe lacze z Telia, przez ktora idzie ruch z TP i Init7, który ma wpiecie do PL-IX. Dwa nowe lacza, przez ktore idzie wiekszosc "polskiego" ruchu - jest dobrze :)


no ale faktem jest, że teraz nie przechodzi przez plix, ale wygląda na to, że wcześniej tak

Edytowany przez wood, 02 listopad 2010 - 20:50.


#7 www.ionic.pl

www.ionic.pl

    Weteran WHT

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1909 postów
  • Skąd:Kraków

Napisany 02 listopad 2010 - 20:51

a to widzisz z drugiej strony ja nie skumałem że linuxpl ma maszyny nie tylko w hetznerze :)

#8 wood

wood

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 850 postów

Napisany 02 listopad 2010 - 20:53

a to widzisz z drugiej strony ja nie skumałem że linuxpl ma maszyny nie tylko w hetznerze ;)

część maszyn około s58.linuxpl.com do s63.linuxpl.com jest w plus server AG ;), ale jeżeli mowa o plixie to tylko w przypadku hetzner

#9 pyzdera

pyzdera

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisany 15 maj 2011 - 06:00

s57.linuxpl.com leży

#10 Gość_pioklo_*

Gość_pioklo_*
  • Goście

Napisany 15 maj 2011 - 22:23

s57.linuxpl.com leży


Dziala i ma sie dobrze ,w nocy byl restart na zmiane dysku z macierzy. Przerwa trwala 20 min

#11 kori

kori

    tibiawt.pl

  • Zbanowani
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 998 postów
  • Skąd:Złotów
  • Imię:Sławek

Napisany 15 październik 2011 - 14:12

| 10.0.0.20 - 0 | 45 | 45 | 0 | 0 | 15 | 0 |
| 195.39.208.221 - 0 | 45 | 45 | 30 | 37 | 90 | 37 |
| decix2-gw.hetzner.de - 0 | 45 | 45 | 30 | 47 | 65 | 54 |
| hos-bb1.juniper2.fs.hetzner.de - 0 | 45 | 45 | 37 | 47 | 63 | 46 |
| hos-tr4.ex3k1.rz12.hetzner.de - 0 | 45 | 45 | 36 | 42 | 74 | 40 |
| s69.linuxpl.com - 20 | 26 | 21 | 35 | 42 | 63 | 40 |

i tak cały czas od poludnia z przerwami na 1-2minutę działania prawidłowego

Edytowany przez kori, 15 październik 2011 - 14:13.


#12 kori

kori

    tibiawt.pl

  • Zbanowani
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 998 postów
  • Skąd:Złotów
  • Imię:Sławek

Napisany 23 październik 2011 - 10:00

moja strona:
10.0.0.20 - 0 | 17 | 17 | 0 | 0 | 2 | 0 |
| 195.39.208.221 - 0 | 17 | 17 | 31 | 43 | 122 | 34 |
| decix2-gw.hetzner.de - 0 | 17 | 17 | 31 | 39 | 75 | 33 |
| hos-bb1.juniper1.fs.hetzner.de - 50 | 4 | 2 | 0 | 110 | 114 | 114 |
| hos-tr2.ex3k1.rz12.hetzner.de - 50 | 4 | 2 | 0 | 105 | 107 | 107 |
| No response from host - 100 | 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |


strona linuxpl.com
Could not connect : Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)

#13 www.biznes-host.pl

www.biznes-host.pl

    Stały użytkownik

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 261 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl (H88 S.A.)

Napisany 23 październik 2011 - 10:24

Hetzner ma jakieś problemy - maszyny zaliczyły restart i pewnie nie wszystko w linuxpl.com się podniosło.

#14 Gość_tom3kk_*

Gość_tom3kk_*
  • Goście

Napisany 23 październik 2011 - 10:46

Pojawilo sie juz oficjalne info na hetzner-status.de

#15 timy

timy

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 19 postów

Napisany 23 październik 2011 - 19:19

Ja nadal mam problem z kontem na linuxpl.com. Nie wiem czy to ma związek z awarią w hetzner.
Na razie od kilku godzin nie otrzymałem odpowiedzi.

#16 krzysiuus

krzysiuus

    Stały użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 125 postów
  • Skąd:OSW
  • Imię:Krzysztof

Napisany 05 marzec 2012 - 19:20

Działa Wam linuxpl.com?
U mnie leżą all strony już od godziny...


pomoc techniczna nie odpisuje...

Edytowany przez krzysiuus, 05 marzec 2012 - 19:20.


#17 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 05 marzec 2012 - 19:41

Działa, UPC Gdańsk.

#18 krzysiuus

krzysiuus

    Stały użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 125 postów
  • Skąd:OSW
  • Imię:Krzysztof

Napisany 05 marzec 2012 - 19:42

s81 padło...

#19 www.mzone.uk

www.mzone.uk

    Weteran WHT

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6192 postów
  • Skąd:Great Britain
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 05 marzec 2012 - 19:50

http://www.hetzner-status.de/en.html

#20 Lapeno

Lapeno

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 0 postów
  • Skąd:Toruń

Napisany 06 marzec 2012 - 13:24

To mój pierwszy post jako zarejestrowane usera na tym forum.

Mam te nieszczęście, że mam u nich komplecik (domena + serwer).
Na chwilę obecną wszystko leży.

Pomoc techniczna (Chat jak i telefoniczna) twierdzi, że to się dzisiaj stało i właśnie naprawiają. Brzmiało to tak, jakby u siebie w serwerowi naprawiali. Dodany obrazek





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników