Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
pakalk

[opinia][konfrontacja] Prohost.pl Starter Vs Insane.pl Biznes Mini

Polecane posty

Witam :P

Chcialem sie zapytac, co polecacie wybrac sposrod tych dwu ofert. Pakiet Starter z Prohost.pl czy Biznes Mini z Insane.pl?

Wiem - moge sobie przetesotwac :P Chodzi mi o to, ktora z firm jest bardziej godna polecenia. Początkowo skłaniałem się do insane.pl, ale pingi sa na poziomie 50-60ms (jak na bezpłatnym ovh.org), a przy Prohoscie jednak 33-37ms.

Przy okazji: Jak z obsluga klienta w obu firmach, stablinoscia serwerow, bezpieczenstwem? Jak w rzeczywistosci zachowuje sie program zwiekszania transferow i pojemnosci na Prohoscie?

Nie odsylajcie mnie prosze do topicow - czytalem o Prohoscie i Insane, ale chcialem konfrontacji tych firm/pakietow.

Jak w rzeczywistosci zachowuje sie program zwiekszania transferow i pojemnosci na Prohoscie?

Normalnie :P

Tak jak pisze tutaj: http://www.prohost.pl/prohost_powerup.php

Ja osobiście mam Plan Medium i jestem bardzo zadowolony :P Dziś dostałem o 2:00 emaila o % obciążonego procka przez moje konto o które prosiłem :>

Ja bym wziął insane.pl - dostęp do Shell dla mnie teraz to podstawa, bo o wiele szybciej i wygodniej mogę zrobić wiele rzeczy :P

A do tego CPanel - nie przepadam ostatnio za nim !

Mam hosting w insane.pl. Od czerwca - jak tylko ruszyl monitoring Fobiego - uptime wynosi 99.349%, downu w sumie bylo 10 godzin i 10 minut. Generalnie polecam Insane.pl. Nie wypowiem sie o Prohost.pl, bo nie mialem stycznosci z ich uslugami.

Jeżeli potrzebujesz shella to Insane.pl a jeżeli profesionalnej pomocy technicznej dostępnej 24/7 + mocnego serwera to prohost ;]

Coś za coś - sam zdecyduj co jest dla Ciebie ważniejsze.

Dzieki za podpowiedzi.

Wybralem insane.pl, poniewaz:

-shell

-cena

-nieco wieksze mozliwosci

-panel ;) choc z jakby mniejszymi mozliwosciami, to bez napuszenia ;)

Prohost ma lepsze serwery - i ftp sie szybciej laczy i www szybciej dziala (ode mnie), ale nie przewiduje 1000 wejsc dziennie, wiec dla mnie starczy opcja in5.pl

W Prohoscie sie na poczatku nie moglem odnalezc - metlik z konfiguracja :P (czemu wylaczone krotkie znaczniki? PHP5 nie wymusza <?php5 .. no ale mniejsza z tym, da sie zaakceptowac ;) tylko w starszych skryptach trzeba sprawdzac, zmieniac..), jakos tak brudno w katalogach :P

Oczywiscie to o panelu i balaganie to z przymruzeniem oka ;) Serio przy wyborze zadecydowaly nieco wieksze mozliwosci serwerow Insane i zaspokojenie moich potrzeb przy prawie dwa razy nizszej cenie.

Co do ceny: pisalem o Mini, wybralem Promo - wystarczajaca dla mnie obcieta wersja pakietu. Nie chcialem jego konfrontacji, bo to pakiet promocyjny i pewnie przedluzac trzeba bedzie w normalnej cenie ;) (ale to zobaczymy) Jesli Prohost mial tez jakies oferty, to przegapilem ;P

Potestuje i sie wypowiem o tych kontach za jakis czas.

----

Przy okazji publicznie dziekuje adminom za cierpliwosc w okresie testowym ;) Zadawalem tak glupie pytania, ze szkoda gadac :P musialem jakos sprawdzic ich czas reakcji - i tak niedlugo ich meczylem ;)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować