Skocz do zawartości
Mateusz Sojda

Pytanie O Vps4less.de

Polecane posty

Ale to jest prawdziwa oferta czy jakas sciema? Z tego co widze to nawet nie maja dobrego www. Niech mi ktos doradzi, ja juz pospieszylem sie i zamowilem ale jeszcze nie zaplacilem

Niemcy to nie Polska, nie sądzę aby ktoś się tam bawił w nabijanie ludzi za kilka euro... No cóż najwyżej stracę 15,66 PLN miejmy nadzieję że szybko aktywują. Postawię na tym serwer prostej gierki Medal Of Honor i zobaczymy jak to chodzi (jeśli wogóle... na 64MB ramu :P )

Ja mam tam VPS-a z serwerm gry i www i wszystko jest ok. Jedna uwaga - na najtańszym vps-ie nie postawisz CentOS-a z panelem LxAdmin, za mało miejsca.

Jestem bardzo zadowolony z vps4less ale stronę mogli by mieć lepszą bo obecna wygląda jak by to była amatorska lewizna.

Lista systemów:

b00fa89e48148969.jpg

Dzieki user1.

Szkoda ze nie maja freebsd bo bym wzial u nich vps.

Hint dla Ciebie jak szukasz FreeBSD...

Na bazie OpenVZ, VZ, Xen nie uruchomisz Unixa,

tak więc firmy działające na bazie w.w. systemów możesz omijać. :(

( tak, wiem, w sieci są artykuły p.t. "jak załadować do Xen jądro FreeBSD 5.4", ale mamy teraz 6.2

dodatkowo było to o ile mnie pamięć nie myli zbyt skomplikowane aby to wdrożyć do

masowej "produkcji" via automaty bilingowe a la WHMCS, hyperVM itp.

Dla testów chętnie bym takiego vps'a za 7 euro wziął, tylko nigdzie nie mogę znaleźć żadnego ToS. Nie chcę się wwalić na minę z abonamentem na 36 miesięcy :(.

Jest ktoś zorientowany jak to wygląda w praktyce?

W nocy napisalem do nich mejla z pytaniem jak długa jest umowa ( miesięczna czy roczna )

Jeżeli odpiszą, to poinformuje :(

Ich witryna nie dorasta nawet polskim krzakom do pięt. Nie miał bym do nich zaufania. Tam praktycznie kupujesz kota w worku.

Dla testów chętnie bym takiego vps'a za 7 euro wziął, tylko nigdzie nie mogę znaleźć żadnego ToS. Nie chcę się wwalić na minę z abonamentem na 36 miesięcy :(.

Jest ktoś zorientowany jak to wygląda w praktyce?

all VPS are 1 month term. So you can cancel at the end of every month

without any problems.

Czyli wszystko jasne :(

mam tam vps w najmocniejszej konfiguracji i jestem bardzo zadowolony. Ponadto ta serwerownia ma bardzo dobre notowania na WHT.com

witam, może mi ktoś podać ip jednego z swoich vps'ów w tej firmie w celu sprawdzenia pingu? z góry dziękuje

witam, może mi ktoś podać ip jednego z swoich vps'ów w tej firmie w celu sprawdzenia pingu? z góry dziękuje

Test IP: 193.28.153.1 or 194.169.192.1

A jak wygląda kwestia transferu na tych VPSach? Bo np. w drugiej opcji mamy podane "5 Mbps full-duplex unmetered", co (w teorii) daje nam miesięcznie 1.5Tb transferu w jedną stronę.

Potrzebuję VPSa pod boty butujące bazę danych dla wyszukiwarki i gdyby była możliwość wykorzystania w praktyce chociaż 1/3 podanego transferu to byłbym bardzo zainteresowany. Jak z tym jest w praktyce?

Czy na: VPS Standard v1

- 5 GB HDD capacity - 10 Mbps full-duplex unmetered - 128 MB RAM, burstable to 512 MB - 1 IP address

da radę zainstalować CPanel we własnym zakresie ?

Ten ich panel jakiś taki nie za bardzo.

Może i by się dało ale tylko pozostaje pytanie jaki sens ma wykupienie licencji na cPanel (ok. 130 PLN/m-c) dla własnego serwisu www ?

vps4less rozszerzylo oferte o dedyki na 100mbit unmetered .

Mają celeronka i 2 athlony64 X2. Od euro 59 do 129. Umowa nadal wygląda na miesięczną

Ciekawe, kiedy zaczną łącza przycinać ;)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się