korek101 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2007 Witam Posiadam Clientexec Dodałem plik w którym jest przetumaczony i jak zmieniłem w panelu admina na ten plik to pojawiły sie krzaczki na stronie.... Czy ktos sie z tym spotkał i jak to zrobic aby nie było tego.. A może ma ktoś przetumaczony cały plik jezykowy??? gdzies w bazie trzeba zmienić ale co ??? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
foo 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2007 sprawdz kodowanie dla bazy, i zobacz jakie kodowanie masz w htmlu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korek101 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2007 to co mi wyświetlam phpmyadmin to jest latin1_swedish_ci i podobno trzeba cos w bazie zmienic ale co jeśli możesz napisać jak to zrobic bardzo bym prosił.. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
foo 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2007 np. SQL: ALTER DATABASE `baza` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korek101 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2007 pobrałem baze i mam ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ; i mam to zamienic na ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=1 ; ?? np 1 tabela wyglada tak -- Struktura tabeli dla `altuseremail` -- CREATE TABLE `altuseremail` ( `id` int(11) NOT NULL auto_increment, `userid` int(11) NOT NULL default '0', `email` varchar(50) NOT NULL default '', `sendnotifications` tinyint(4) NOT NULL default '1', `sendinvoice` tinyint(4) NOT NULL default '1', PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ; Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jendrasik 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2007 W ustawieniach CE proszę ustawić dowolne kodowanie np. iso-8859-1 i zapamiętać wartość, którą Pan ustawił. Następnie przejść do phpMyAdmina i skorzystać z opcji szukaj. Trzeba wyszukć ten ciąg znaków, który ospowiada za kodowanie w tym przypadku będzie to iso-8859-1 i zamienić go na polski standard np iso-8859-2 Działa na każdym serwerze na jakim instalowałem CE Pozdrawiam Andrzej Nawrot Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korek101 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2007 ok mam ... jak ktoś sobie nie poradzi z tym to zapraszam to pomogę.. dzieki jandrasik.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jendrasik 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2007 jendrasik, jendrasik ehhh... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korek101 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2007 Mam jedynie problem.. Gdy klient chce zarejestrować się wybiera konto i wpisuje dane i daje ok i pojawia sie komunkiat Warning An error has occurred with the given operation Date: 2007-02-10 04:44:29 (CST) Fuse: Action: Type: User Error (256) Description: QUERY: INSERT INTO users (current, comments, paymenttype, clienttype, groupid, dateActivated, signature, lastseen, isOrganization, active, recurring, currency, autopayment, ccmonth, ccyear, cclastfour, data1, data2, data3, passphrased, updating, taxable, status, firstname, lastname, email, organization, usernotes, usernotespos, warningmask, balance) VALUES('0', 'IP: xxxx\nHOSTNAME: xxxx\nUSER AGENT: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1\n', NULL, '0', '1', '2007-02-10', NULL, NULL, '0', '1', '1', 'USD', '0', '1', '2007', '', NULL, NULL, NULL, '0', '0', '0', '0', '', '', '', '', NULL, '', '0', '0') - ERROR: Column 'paymenttype' cannot be null Script: /home/xxx/public_html/rachunki/classes/mysql.php Line Number: 66 Stack: /home/xxx/public_html/rachunki/classes/mysql.php (66) : trigger_error /home/xxx/public_html/rachunki/classes/ActiveRecord.php (63) : mysql::query /home/xxx/public_html/rachunki/classes/user.php (104) : user::save /home/xxx/public_html/rachunki/signup.php (1627) : user::add /home/xxx/public_html/rachunki/signup.php (1333) : stepfour /home/xxx/public_html/rachunki/signup.php (136) : stepthree Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
foo 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2007 Oj, napisz do supportu ClientExec'a! ... chyba ze masz wersję ... nullified:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korek101 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2007 mam jeszcze pytanie jak dodałem do folderku language plik polish.txt i zmieniłem język w panelu admina na polish to wyświetlił mi sie bład Warning An error has occurred with the given operation Date: 2007-02-12 12:48:10 (CST) Fuse: 6 Action: 6007 Type: Warning (2) Description: filemtime() [function.filemtime]: Stat failed for /home/sxxx/public_html/rachunki/modules/admin/language/polish.txt (errno=2 - No such file or directory) Script: /home/xxx/public_html/rachunki/classes/user.php Line Number: 691 Stack: /home/xxxpublic_html/rachunki/classes/user.php (691) : filemtime /home/xxx/public_html/rachunki/encrypted/commonfunctions.php (311) : user::loadlanguage /home/xxx/public_html/rachunki/common/common.php (257) : lang /home/xxx/public_html/rachunki/index.php (8) : require_once Ale jeśli zmienie (podmienie) np z pliku english.txt zmienie na (polish) ale zostawie nazwę english i wszystko chodzi!! I co z tym zrobić.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jendrasik 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2007 /home/sxxx/public_html/rachunki/modules/admin/language/ tutaj masz plik polish.txt ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2007 WarningAn error has occurred with the given operation /home/sxxx/public_html/rachunki/modules/admin/language/polish.txt (errno=2 - No such file or directory) Learning english ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korek101 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2007 Wielkie dzięki ... poradziłem sobie z tym ale mam następne pytanie czym się różni Clientexec.Zend od Clientexec.Ion Obydwa mają chyba te same możliwości??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jendrasik 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2007 To ten sam skrypt tylko zakodowany różnymi "koderami" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korek101 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2007 acha... OK wielkie dzięki... myslę ze Zend bedzie chodził OK... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korek101 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2007 a czy można zmienić takie cos jak Copyright 2002 - 2006, NEWEDGE Services Inc. All rights reserved. na cos swojego czy to jesgt zabronione?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jendrasik 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2007 zabronione Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korek101 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2007 Witam Czy do tego panelu można się zalogowac za pomocą np: http://www.xxx.pl/rachunki/?u=uzytkownik&h=haslo lub uzytkownik:haslo@www.xxx.pl/folder/ A może już istnieje takie cos że można to zrobić.. Ponieważ chciałbym zrobic logowanie ze strony głównej serwerowni.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jendrasik 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2007 http://www.clientexec.com/kb/article.php?id=021 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2007 @korek101 bez obrazy ale czy Ty chcesz prowadzić/prowadzisz hosting gdzie nie masz w ogóle o tym zielonego pojęcia co widać po Twoich pytaniach/wypowiedziach... po prostu współczuje :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Canonier 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2008 Ja może troszkę offtopic, ale szukam polskich plików języokwch do ClientExec. Czy ktoś ma i może mi udostępnić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalpio 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2010 odświeżam ma ktoś może polską paczkę językową ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach