Skocz do zawartości
kevinbray

Transfer Domeny

Polecane posty

Witam,

Mam wielki problem. Mam domene w Hoseo.pl / Seoway i wygasa termin w tym miesiacu, ogolnie zaplacilem tydzien temu ale oni wogole nie odpowiadaja na email, telefon nie dziala, niewiem czy juz nie upadli a domena wciaz nie jest przedluzona. Chce ja przeniesc do innego operatora ale potrzebuje autoryzacje i wyglada na to ze msuze dostac ten kod od nich, w sumie sie nie znam i niewiem co teraz zrobic z tym. Czy ktos jest w stanie mi pomoc???

W takich przypadkach najlepiej kontaktować się z głównym rejestratorem domeny. W przypadku domeny .pl proponuję bezpośrednio jako abonent domeny zwrócić się o pomoc do NASK. W przypadku gdy jest Pan właścicielem domeny/abonentem NASK wyda Panu odpowiedni kod umożliwiający przeniesienie domeny.

2 godziny temu, Hoste.pl napisał:

W takich przypadkach najlepiej kontaktować się z głównym rejestratorem domeny. W przypadku domeny .pl proponuję bezpośrednio jako abonent domeny zwrócić się o pomoc do NASK. W przypadku gdy jest Pan właścicielem domeny/abonentem NASK wyda Panu odpowiedni kod umożliwiający przeniesienie domeny.

Dziekuje bardzo za odpowiedz.  A jezeli to nie jest .pl to z kim najlepiej sie kontaktowac?

Zbyt wiele jest dostępnych rozszerzeń domen i rejestratorów, aby można było wymienić wszystkich.
Prościej będzie jeśli skorzysta Pan z jednego z wielu serwisów w których można sprawdzić dane na temat domeny (tzw. whois) - przykładowo whois.domaintools.com
Pojawią się tam również dane rejestratora, którego Pan szuka. 

Jeżeli Twój rejestrator nie odpowiada i nie chce Ci wydać kodu, zapytaj w NASK tylko oni będą mogli to załatwić. Pamiętaj także, że hosting nie musi być w tej samej firmie co Twoja domena, delegujesz tylko domenę na inne serwery DNS, problem może wystąpić, jak musisz prosić support o zmianę adresacji DNS dla swojej domeny, ale teraz już chyba większość firm ma to w panelu klienta.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się