Skocz do zawartości
lantan Grzegorz Czerwiński

Windows 10 Kaspersky Intrernet Security 17 problem z cygwin

Polecane posty

Mam następujący kłopot, może ktoś już to przerabiał.

Kaspersky Internet Security 17 w dramatyczny sposób spowalnia działanie jakichkolwiek skryptów bash działających w cygwin, do tego stopnia że muszą go wyłączyć na czas ich działania.

Żadne próby dodawania wykluczeń nie dały pozytywnych rezultatów.

Czy mogę jeszcze cokolwiek zrobić poza pożegnaniem się z Kaspersky ?

Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie i pomysły na rozwiązanie problemu.

Cześć !

Miałem podobny problem z Kaspersky, ale on akurat spowalniał mi działanie stron www (bardzo długie ładowanie) i co ciekawe tylko na hostingach od jednego operatora. Na innych hostingach/serwerach te same strony działały płynnie.

Na początku jak pracowałem na serwerach u tego operatora to na ten czas wyłączałem Kasperskiego, ale ile tak można :D Więc napisałem do nich, podesłali mi jakiś program do analizy samego działania ich programu na moim PC + krótka instrukcja. Wysłałem im raport, oni odesłali mi tylko informację, że mam ręcznie zaktualizować Kasperskiego

Sam Kasperski się nie aktualizuje do najnowszej wersji więc trzeba to robić ręcznie. Aktualizacja i problem znikł. Sprawdź może u Ciebie będzie to samo, a jak nie to napisz do nich może Ci pomogą.

Dzięki !

Faktycznie, wymusiłem aktualizację do wersji 2018 i wygląda na to że problem zniknął.

Wcześniej odinstalowywałem starą wersję i był problem z licencją, wystarczyło nadinstalować na działającą wersję.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się