progreso.pl 94 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2016 Witajcie! Otrzymaliśmy dziś sygnał od kilku naszych klientów, że dzwoniła do nich jakaś konkurencyjna firma hostingowa (jeszcze nie mamy szczegółów jaka) informując, jakoby jesteśmy w stanie upadłości i proponując ich usługi hostingowe. Informujemy więc: Progreso nigdy nie było finansowo zagrożone i nie jest w stanie upadłości. Tempo naszego rozwoju rozkręca się z miesiąca na miesiąc stale od 17 lat, inwestujemy w rozwój naszej infrastruktury (właśnie jesteśmy w trakcie wielkiej migracji HDD -> SSD na wszystkich serwerach). Jeżeli mieliście (jako klienci lub inne firmy hostingowe) podobne sygnały - prosimy o wiadomość priv. Jesteśmy w trakcie namierzania tej nieuczciwej firmy i wszczęcia wobec niej kroków prawnych. Pozdrawiamy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2016 (edytowany) Stary numer, firma ma tutaj dość ciekawy wątek M.in. z powodu tej firmy niektórzy rejestratorzy utrudnili znacznie procedurę wydawania kodu authinfo. Edytowano Październik 6, 2016 przez is_wm (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Październik 6, 2016 Czy ta firma ma nazwę trzyliterową zaczynającą się na U? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
devon 50 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2016 Pamiętam że była już wcześniej taka sytuacja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 6, 2016 A ja się zastanawiałem czy to znowu jakiś gimnazjalista otwiera biznes Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lucaspl 18 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2016 (edytowany) Ta historia "tworzona" jest już kilka lat, a przeciwko tej firmie z tego co wiem są już prowadzone działania w odpowiednich instytucjach. Edytowano Październik 6, 2016 przez lucaspl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2016 A skąd mieli telefon klienta? Sent from my SM-N910F using Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HostingHouse.pl 7 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2016 To już dwa lata Telefon pozyskują ze stron klientów lub po prostu z WHOIS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dext 9 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2016 dzwonią dużo z LH Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2016 Mieliśmy to samo... Klienci dostawali faktury/rachunki pocztą z gotowym druczkiem do opłacenia na poczcie w środku informacja iż trzeba pilnie opłacić zaległe rachunki i że mają na to chyba 7 dni. Pisałem już kiedyś o tym na forum - my ten problem mieliśmy 3 lata temu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Październik 6, 2016 Czy ta firma ma nazwę trzyliterową zaczynającą się na U? Uti-sruti. Lepiej by się raczyli odnieść do tego co tu ludzie wypisują na ich temat jak robią innych w balona. Nie dostaję takich "ofert" ale jeżeli tylko bym dostał to niezwłocznie poinformuję o tym na forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joonek9 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2016 Po trupach do celu, ale żeby w tak nieumiejętny sposób? Prędzej czy później ostrze obróci się w drugą stronę i zamiast zyskać taka nieuczciwa konkurencja straci. To, że firmy oczerniają konkurencję na forach to się już przyzwyczaiłem, ale żeby dzwonić do klientów to już przegięcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2016 To, że firmy oczerniają konkurencję na forach to się już przyzwyczaiłem Nie generalizuj, 99% oczerniania konkurencji pochodzi tylko z 1 firmy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach