OkiemFilipa 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2016 (edytowany) Witajcie! Lubię sobie czasem popisać na różne tematy, głównie relacji damsko-męskich - uraz ze studiów i kierunku psychologii Niedawno ruszyłem i jestem ciekaw waszych opinii jeśli chodzi o techniczną jak i merytoryczną stronę. Adres: http://www.okiemfilipa.pl Edytowano Lipiec 10, 2016 przez OkiemFilipa (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redzio 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2016 Prawie wszystko mi się podoba oprócz tych statystyk w sidebarze, według mnie są zbędne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
def 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2016 Jest okej, wpisy mi się podobają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fizyda 34 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2016 Ogólnie strona ładna. Prosta schludna i poprawna. Statystyki na dole faktycznie troszkę psują wygląd, osobiście bym je zostawił tylko trochę zmienił. Zmień je tak aby footer dzielony był na 2 kolumny, albo dodaj w 3ciej kolumnie np najczęściej komentowane wpisy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artix 34 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2016 Tak jak emblemat jest świetny, tak ten font w logo jakoś nie pasuje. Rozejrzałbym się za czymś innym na twoim miejscu. Jest tyle ładnych fontów w internecie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kubiq 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2016 (edytowany) Moim zdaniem świetna robota! Denerwuje mnie tylko tabela statsów po prawiej stronie, wywołuje we mnie negatywne uczucie, ale nie potrafię tego nazwać. Pozbądź się statystyki i będzie cacy! Pozdrawiam Edytowano Lipiec 13, 2016 przez kubiq (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2016 Statsy to dobry pomysł na dowód społeczny, ale te wycięte z Google Analytics rzeczywiście nie pasują graficznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OkiemFilipa 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2016 Poprawione Mówicie, że treść jest ok? A jak z bezpieczeństwem wordpressa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artix 34 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2016 Na łamach WPMagus była świetna prezentacja odnośnie zabezpieczania tego skryptu. Na pewno nie instaluj żadnych pluginów pseudosecurity, bo one zamiast pomagać to tylko mogą namieszać. Zabezpieczanie strony powinno istnieć od strony serwera i plików, a nie samej strony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2016 (edytowany) Wordpressa trzeba przede wszystkim łatać (aktualizować) na bieżąco. Jakąś wtyczkę w rodzaju Wordfence możesz zainstalować, ale możesz też użyć CloudFlare. Oni, poza zabezpieczeniem strony przed niektórymi atakami, trochę stronę przyspieszą i zapewnią dostęp po SSL. Ewentualnie możesz to zrobić sam przy pomocy Let's Encrypt. Edytowano Lipiec 13, 2016 przez blfr (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2016 No i nie instaluj pluginów / dodatków z nieznanych źródeł. Tylko ze strony producenta. Ostatnio głośno jest np. o wycieku danych do serwerów CS 1.6. Okazało się że dane były kradzione przez kompilator amxx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzqu 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2016 Treści bym więcej dodał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karolina_k 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2016 Fajna skórka Ogólnie, blog widzę powstaje w raz z myślą o przyszłej pracy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redzio 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2016 (edytowany) Jeśli chodzi o pluginy Wordpressa to potrafią nieźle namieszać nawet te które pobierasz ze strony oficjalnego supportu Wordpressa. Jeszcze kiedy bawiłem się w Wordpressa miałem kilka przypadków gdzie strona mi się wysypała właśnie przez plugin. Edytowano Lipiec 18, 2016 przez Redzio (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach