Skocz do zawartości
kiraki

Wypadek w pracy

Polecane posty

Hejka, pracuje w firmie informatycznej. wiadomo wszyscy siedzimy przy komputerach i często wstając od komputera w głowie mamy jeszcze projekt który się robi i nie koniecznie zwracamy uwagę na otoczenie. Otóż ostatnio wstając od mojego stanowiska pracy, nie zwróciłam uwagi że jest coś wylane, poślizgnęłam się w wyniku czego złamałam żebro. Szukam informacji tutaj, bo ciekawi mnie czy mogę się starać o jakieś odszkodowanie itp ? Ktoś miał podobną sytuację

Gość Kamikadze

Jeżeli masz umowę o pracę to przysługuje ci nawet ubezpieczenie na w drodze do/z pracy.

ZUS i druk N8 o ile dobrze pamiętam. Zakład też musi część dokumentacji przygotować oraz lekarz.

Albo przewróciłem się na imprezie ale zgłosze wypadek w pracy? Różne cuda świat widział. Jeśli wypadek był zgłoszony kierownikowi działu/dyrektorowi/etc, to oni powinni załatwić papierologie.

Gość Kamikadze

Albo przewróciłem się na imprezie ale zgłosze wypadek w pracy? Różne cuda świat widział. Jeśli wypadek był zgłoszony kierownikowi działu/dyrektorowi/etc, to oni powinni załatwić papierologie.

Dokładnie. Moja mama parę lat temu przewróciła się na schodach przed domem wracając z pracy. Poszła do kadr powiedziała co i jak, kierownik podpisał kwit i dostała tam jakieś odszkodowanie + płatny urlop.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się