Skocz do zawartości
N0Name

INM - Opinie #POMORSKIE !

Polecane posty

Gość Kamikadze

30Mbit dla zwykłego śmiertelnika to sporo jak ma 1-2 kompy. Sam ma 40 mbit i tylko czasami zużywam pełne pasmo. Albo jak pobieram ISO / robię update serwera albo jak brat przyjedzie i pobiera filmy hurtowo :)

P.S. Budowa miedzi chyba w dzisiejszych czasach się nie opłaca. Albo lecisz radiem albo światłem.

@Miłosz dziękuje serdecznie za wyczerpującą odpowiedź. Skusze się na tą radiówke. Zawsze gdyby coś było nie tak mogę zerwać umowę na podstawie nie wywiązywania się z niej przez firmę, oczywiście wczesniej sobie ją przeczytam.

#Dałbym dużego plusika, ale tutaj się nie da :(

@Emil Jeśli chodzi o TP to gdyby chociaż gdzieś w pobliżu byla jakaś ich stacja bazowa, bym pogadał z sąsiadami żeby się razem podłączyć, ale każdy ma swój tak jakiś internet i tu rozmowa się zakańcza.

Edytowano przez N0Name (zobacz historię edycji)

Z CF byłbym problem gdybym pewnie wybrał oferte GSM. Sąsiedzi mają stare pakięty i się nie znają ;p Jak robiłem testy to pinki wychodziły w granicach 10-15ms :o

Nie chce LTE czy ty tego nie rozumiesz czy mam pisać wielkimi literami? GSM tylko i wyłącznie w ostateczności, a na oglądanie bajek starczy spokojnie 1-2mbps. Co do pakietów, lagów i transferów to radiówka nie równa się innej radiówce. Z playem by było cięzko bo w domu będzie chodzil laptop czasami 24godziny jako serwer który będę wykorzystywał na zewnątrz, dlatego też limit transferu nie zbyt mi pasuje no i zmienne IP co sesja.

Szkoda że Miłosz opuscił konwersacje bo pewnie na temat radiówki dowiedziałbym się znacznie więcej, ale to pewnie dlatego że Kori zawitał...

I jak ta radiówka się zapowiada bo na działę chciałbym dać.

Jako że internet został założony i temat powinień być już zamknięty to chociaż zrobie na przekór zwolenikom i krzykaczom "BIERZ LTE". Ip stałe oczywiście płatne 10pln czyli standard, stwierdziłem że jest mi to nie potrzebne gdyż do serwera użyje tunelu VPN, a poważniejszych usług też jakoś nie mam zamiaru trzymać. Jeśli chodzi o jakość czy prędkość download/upload to ku zdziwieniu transfery są ciut większe niż w umowie, ping na poziomie 10-15ms.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się