Skocz do zawartości
  • 0

Pytanie

Ostatnio zobaczyłem bardzo dobrą cenowo ofertę z Aruba Cloud. Za podstawowy układ tylko 4 PLN na mies. Ktoś testował może to rozwiązanie? Polecacie?

463 odpowiedzi na to pytanie

Polecane posty

• 0

@Aruba Cloud, oferta 4zł/msc w PL trwa do 31.10.2017 - czy po zakupie w tym terminie późniejsze odnowienia vpsów są również w cenie 4zł/msc?

Witaj Lokator,

Cena pozostaje taka sama, tak długo jak usługa jest aktywna, także po zakończeniu promocji....

• 0

Też się pod jarałem że jest otwarte polskie DC i postanowiłem przetestować, więc wbiłem na aruba.com ze względu że mają tam obsługę płatności Paypal i kart kredytowych co mi pasuje, dotankowałem 1euro wbijam w panel a tu zonk, polska lokalizacja 5euro :/ tyle to mi szkoda na testy :D

No i nie mam jak kupić więc 2 pytania czy planowana jest promka w angielskiej wersji serwisu i czy w polskiej planowane są nowe formy platnosci bo bidnie to tam wygląda.

• 0

Witaj Wiesiek,

Planowane są nowe formy płatności na polskiej stronie. Zachęcamy jednak by po prostu zapłacić kartą te 4 PLN i przetestować na stronie. :)

Pozdrawiamy

ArubaCloud

• 0

Dzięki za odpowiedż ale ja tu nawet karty nie widzę, jest kilka wybranych banków i tradycyjny przekaz.

http://img.5v.pl/images/pic2017101.png

Jakoś ze 2 lata temu usiłowałem kupić serwer z chęcią zapłaty kartą bo mi się zawało że jeszcze kiedyś dawniej była taka możliwość, więc napisałem ticket gdzie i jak mam to zrobić kartą lub pp, to jakiś gościu zdziwiony mi odpisał że powinna być taka możliwość a później próbował zgonić na przelewy 24 że wycofali taka formę, co raczej też nie było prawdą w tym okresie kupowałem na mnintsie i też przez p24 i tam to było :D

• 0

A jest planowana aktualizacja aplikacji na Androida? Brakuje w niej części DC, w tym również polskiego.

Witaj Pieka,

Jak najbardziej planujemy aktualizację aplikacji o nowe DC w Polsce. Stay tuned

Pozdrawiamy

ArubaCloud

• 0

Hosting w Aruba to jakiś dramat. Od 2 dni próbuję utworzyć serwer VPS, ale w każdej lokalizacji otrzymuję komunikat "Uwaga. Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później". Sobie myślę - jest support! Pominę kwestie usability, przy kontakcie z supportem, którą należałoby upamiętnić minutą ciszy. Niestety po zgłoszeniu problemu na czacie, kazali... napisać maila. W mailu napisali, żeby spróbować w innym DC. Tylko, że w innym też nie działa. Firma, która ma support 24/7 odpisuje średnio po 1 dniu, lub na wieczór (gdy mail wysłany rano). Mam porównanie np. z firmą Hekko i tam super działa wsparcie.

Pominę też kwestie, że na ten voucher do testów musiałem czekać 2 dni... Chyba po to macie te testy udostępnione, żeby jak najbardziej zniechęcić potencjalnych klientów. Gratuluję!

• 0

Hosting w Aruba to jakiś dramat. Od 2 dni próbuję utworzyć serwer VPS, ale w każdej lokalizacji otrzymuję komunikat "Uwaga. Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później". Sobie myślę - jest support! Pominę kwestie usability, przy kontakcie z supportem, którą należałoby upamiętnić minutą ciszy. Niestety po zgłoszeniu problemu na czacie, kazali... napisać maila. W mailu napisali, żeby spróbować w innym DC. Tylko, że w innym też nie działa. Firma, która ma support 24/7 odpisuje średnio po 1 dniu, lub na wieczór (gdy mail wysłany rano). Mam porównanie np. z firmą Hekko i tam super działa wsparcie.

Pominę też kwestie, że na ten voucher do testów musiałem czekać 2 dni... Chyba po to macie te testy udostępnione, żeby jak najbardziej zniechęcić potencjalnych klientów. Gratuluję!

Jak chcesz wsparcie błyskawicznego to sprawdzaj/używaj w innej firmie znacznie droższy VPS ;) .

Może nie 24/7 ale support poinformował o luce CVE-2017-1000253.

Testuje/używam Arubę od ponad roku(DC-DE z końcówki długiej promocji). Na początku panel działał wolno, snapshot trzeba było planować z wyprzedzeniem bo tworzył się po kilku godzinach lub dłużej. Mysql na ustawieniu domyślnym przed korektami dobijał czasem do 4GB pamięci tymczasowej i serwer działał. Zawiesiłem go dopiero wymuszeniem przerobienia zdjęcia o zbyt dużej rozdzielczości (kilkadziesiąt Mpix) w systemie galerii Piwigo. Średnie roczne zużycie procesora 5% patrząc w Munin.

Na domową stonkę internetową z Nginx i Cloudflare z małym ruchem wystarcza (Piwigo + Wordpress) :D .

• 0

Niektórzy narzekający spodziewają się cudów za te 5zł miesięcznie. Na postawienie małej stronki starczy aż nadto, zgadzam się jednak że panel jest bardzo słaby.

• 0

Hmmm.... Vouchera sie nie doczekalem, ale 4zl to nie majatek wiec kupilem VPSa w Czechach i sie rozczarowalem.

O ile z poczatku wygladalo to nawet rozsadnie, to obecnie jest straszna kupa. Zainstalowalem tam sobie Zabbixa - w sumie mocniejszego VPSa do tego nie ptorzeba i nie byloby problemow gdyby nie ich lacze. Masa zagubionych pakietow - co chwile przychodza notyfikacje (connection reset, connection timeout) ze wszystkich hostow ktore dodalem do Zabbixa. Jak z tego korzystac? Przeciez taki VPS sie do niczego nie nadaje. Ja rozumiem, ze to kosztuje 4zl ... i nawet niech to bedzie lacze przyciete do 10mbps (bo czego oczekiwac za ta cene?), ale przy takiej ilosci zagubionych pakietow i ciaglych problemach z polaczeniem, to nawet ciezko tam strone WWW postawic! Co wiecej, jak tylko dostalem powiadomienie z Zabbixa, to cala konsola SSH tak lagowala, ze ciezko bylo cokolwiek zrobic...

PORAZKA!

Tylko w Czechach tak jest, czy w innych DC tez takie problemy?

Czytajac ten watek odnosze wrazenie ze tylko w Niemczech dziala to w miare przyzwoicie, ale nie da sie tam juz zalozyc VPSa w tej cenie, a jak mam placic 12zl + VAT to wole chyba zostac przy dedyku w Kimsufi, na ktorym postawilem system 2 lata temu i dziala bezobslugowo (24/7/365). Nie mialem z nim ani 1 problemu.

Poprostu nie wykorzystuje tego dedyka, mam na nim tylko Zabbixa, wiec pomyslalem ze mozna tu troche zaoszczedzic, ale chyba nie nerwow...

• 0

Lipa te 4 złote, chciałbym vps w polsce ale ich chyba boli że zapłacę 13 złote do tego rabat. Jeszcze z 8 złoty mógłbym zapłacić za usługę w danej lokalizacji, ale teraz to lipa totalna. Serwery same wybierają lokalizacje a żeby wykupić tam gdzie się chce to trzeba płacić 13 złoty + vat 

• 0
Gość l3szcz
1 godzinę temu, muchomor napisał:

Lipa te 4 złote, chciałbym vps w polsce ale ich chyba boli że zapłacę 13 złote do tego rabat. Jeszcze z 8 złoty mógłbym zapłacić za usługę w danej lokalizacji, ale teraz to lipa totalna. Serwery same wybierają lokalizacje a żeby wykupić tam gdzie się chce to trzeba płacić 13 złoty + vat 

Nie ma to jak roszczeniowa postawa.
Tiktalik.com ma VPSy za 8 zł w Polszy, korzystaj.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się