krzysiek02 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2015 Witam. Szukam zaufanej osoby która ma podpisaną umowę z jakąś firmą kurierską. Potrzebuje coś kupić ale osoba która to sprzedaje powiedziała mi, że jak podaje wymiary to firmy kurierskie nie chcą tego brać a jak już to wołają kupę kasy za przesyłkę. Gdy się ma podpisaną umowę podobno nie robią problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2015 Pierwsze słysze. A co też za wymiary ta paczka ma? Jeśli musisz to puścić na palecie, to inaczej nie przejdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2015 Ja zamawiam kuriera zawsze na Sendit.pl (DPD), a wymiary nie mają nic do tego, trzeba je zawsze podać oraz masę, aby obliczyć koszt wysyłki. W przypadku DPD, mają bardzo duże widełki jeżeli chodzi o masę i wymiary i można się zmieścić spokojnie w najniższej kwocie, tj. 15,24 zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiek02 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2015 To będą drzwi do samochodu. Wymiary jakieś 112x96x15. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2015 w sendit wychodzi 28,28 PLN Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2015 W dpd mam podobną do Marka cenę. W fedexie 61.11 brutto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2015 Najlepiej to jakbyś znalazł tak jak piszesz, kogoś kto ma podpisaną umowe z firma kurierską i będzie mógł zlecić odbior paczki. Kilka miechów tego odbierałem na poczcie maske, błotnik dla znajomego odziwo nie było problemu przy takim gabarycie. Ja jak wysyłałem opony firma kurierska u mnie w firmie to zapłaciłem 12PLN brutto w DPD ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2015 Mój wujek kiedyś wysyłał mi paczkę w moim imieniu (na firmę). 3m x 0.2 x 0.2 i nie było problemów z kurierem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiek02 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2015 Widocznie coś się zmieniło. :-/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2015 Widocznie coś się zmieniło. :-/ To było ze dwa lata temu, teraz na sendit pcham praktycznie wszystko. Czasem nawet zaniżając wagę czy wymiar Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach