Skocz do zawartości
gutek

Debian 8 + 3 monitory

Polecane posty

Obecnie pracuje na lapku (asus n550j) + dodatkowy monitor jako rozszerzenie pulpitu i wszystko jest/było okey ale zaczyna mi brakować "miejsca" do pracy :) teraz pytanie do Was czy istnieje "coś" co umozliwi mi podłaczenie dodatkowego 2 monitora skoro mam tylko 1 hdmi a potrzebuje mieć 3 puplity.. Mam w lapku chyba jeszcze "mini displayport" ale nie mam pewności czy da radę na 2 wyjściach wyświetlać sygnał.. Czy mam składać do tego celu stacjonarkę (jeśli tak to jaka karta graficzna, komp nie do grania) czy są lapki z takimi możliwościami ? Nie jestem zbytnio na czasie i nie wiem czy są dostępne lapki gdzie podłacze 2 monitory ?

Jeszcze ważne aby takie rozwiazanie dało się uzyskać na Debianie 8

EDIT. Znalazłem w sieci coś takiego http://www.komputronik.pl/product/203975/Akcesoria/Kable_i_adaptery/Y_3703_konwerter_USB_3_0_1x_DispalyPort_Unitek.htmli teraz pytanie czy faktycznie to umożliwi mi pracę tak aby na lapku jeden pulpi, na monitorze via HDMI 2 pulpit i na 2 monitorze via USB>HDMI 3 pulpit.. ?

Edytowano przez gutek (zobacz historię edycji)

To czy podłączysz 2 monitory zależy od możliwości karty graficznej, która musi obsłużyć ich 3. Najprościej dorwać kabel DP=>HDMI/DVI i podłączyć pod DP drugi monitor, przejściówki USB nie potrzebujesz.

Nie wiem jak w innych modelach ale u mnie w dellu mam możliwość pracy tylko na dwóch ekranach. Mam podłączone dwa monitory, ale jeżeli podniosę pokrywę automatycznie jeden z nich się wyłącza.

Pozdrawiam,

Andrzej

Nie wiem jak w innych modelach ale u mnie w dellu mam możliwość pracy tylko na dwóch ekranach. Mam podłączone dwa monitory, ale jeżeli podniosę pokrywę automatycznie jeden z nich się wyłącza.

Pozdrawiam,

Andrzej

Wyczytałem w sieci że tak właśnie może być bo karta graficzna nvidia która jest w lapku obsługuje do niby do 2 ekranów (np. 2 monitory lub 1 monitor i lapek)... ale kupię dzisiaj ten przewód i sprawdzę a jak będzie problem to trzeba będzie zmienić sprzęt.

Jaki procesor i grafika?

Podobno Intele z serii i357 od generacji 3 (z grafika Intel HD 4000) wspieraja 3 wyswietlacze.

procesor to: intel core i7-4700hq, karta graficzna: nvidia geforce gtx850m

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się