Skocz do zawartości
amdziak

Dobry VPS do hostingu kilkunastu stron/sklepow/aplikacji

Polecane posty

Witam,

Poszukuję serwera VPS do hostingowania około 30 stron www, kilku sklepów, i kilku aplikacji webowych.

Najważniejszy jest dla mnie support(nie polecam hbscloud...), a także pingi(najlepiej Polska, ewentualnie okolice PL).

Polecam IONIC.PL a jeśli chcesz coś indywidualnego pogadaj z sys-com.pl mogę polecić ich usługi. Jeszcze godne polecenia są VPS firmy SEOHOST.PL tam jest bardzo szybki i konktretny support ale za konkretnie pieniążki VPS są dostępne w Panelu :)

Edytowano przez Łukasz Bodziony (zobacz historię edycji)

W OVH taki dostaniesz ale słowo bez limitu transferu to jedna wielka bajka , lepiej ugadać sie z operatorem na np: te 5mb dedykowane na strony w sam raz, bo zdarzyło mi się nie jeden raz dostać serwer bez limitu na poczatku wszystko super ale gdy było łącze obciążone momentalnie zrobili ograniczenie do kilku mb czasami i sie zdarza kb.

Czy tylko w grę wchodzi VPS? Co jeżeli usługa by była rozbita na kilka niezależnych środowisk współdzielonych o bardzo dobrych parametrach?

Poproszę o dokładną ofertę.

Jesteśmy wstanie dostarczyć kilka środowisk współdzielonych na zasadzie podziału mniejsze/większe wymagania. Na pewno będzie to również oparte o dobrą cenę ale przede wszystkim o realne zasoby i pełne zabezpieczenie danych.To są nasze główne atuty. Proszę do mnie napisać na adres tom@sixwishlist.com a na pewno nie będzie to zła decyzja.

Najważniejszy jest dla mnie support ...

Co masz na myśli? Chodzi Ci o szybkie reakcje na awarie czy pomoc w konfiguracji serwera?

Witaj,

zachęcam do zapoznania się z ofertą Webh.pl. W ramach naszej oferty otrzymasz:

- wydajny serwer z dyskiem SSD (przy sklepach jest to mega atut)

- nielimitowaną transmisję danych

- szybką i sprawną pomoc techniczną

- 7 dniowy bezpłatny okres testowy

Serwery VPS SSD

W razie dodatkowych pytań zapraszam do kontaktu.

• Upvote 1

Gość Rafiki

Ja od siebie moge polecić mintshost / bizneshost (różna oferta - serwerownia i firma ta sama).

Support szybko odpisuje. Moj jeden VPS ma aktualnie uptime 38 dni :) Bywały jeszcze większe.

Pingi i szybkosc - bardzo zadowalająca. Oferta cenowa - wątpie abyś znalazł cos lepszego o podobnej jakości.

Na jednym z vps mam sklep na prestashop który generuje dziennie nawet 10 000 unikalnych wejść. Sam vps bez problemu to obsługuje a sklepik śmiga - wykorzystywane są zasoby serwera może w jakiś 15-20% na sam sklep - a presta jest bardzo zasobożernym oprogramowaniem (niewiele mniej niż magento).

Na innym vps'ie mam kilkadziesiat wordpressów klientów i drugie tyle małych autorskich cms - również wszystko smiga bez problemów.

Zamawiając VPS poproś o cpu Intela bo czasem można natrafić u nich na VPS z AMD - chociaż i te dają oczywiście rade ale wydajnośc jest mniejsza.

Jak się zdecydujesz mogę podesłać Ci kod zniżkowy na 30% :)

Edytowano przez Rafiki (zobacz historię edycji)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się