Skocz do zawartości
JanowWEB

Portal miasta, jaki hosting?

Polecane posty

Cześć, otwieram portal miejski, informacje, nowości, ogłoszenia. Rozważałem kupno hostingu i przy okazji domeny w Kei.pl. Interesują mnie wysokie parametry i niekoniecznie niskie ceny. Stabilność, jak ją oceniacie w Kei? Jaką firmę polecacie?

Edytowano przez JanowWEB (zobacz historię edycji)

Zachęcamy do zapoznania się z ofertą NetDC.pl oraz naszymi flagowymi produktami:

Dostosujemy oferowane rozwiązania specjalnie pod Państwa wymagania, zapewnimy kompleksową obsługę techniczną i najszybszy czas ładowania witryny.

Zapraszamy,

https://www.netdc.pl/

Edytowano przez NetDC.pl (zobacz historię edycji)

Pod portal, który wymaga jakiejkolwiek elastyczności (a nie tylko instalacji drupala czy innego CMS-a), sugerowałbym VPS-a. Może być nieco droższy, może być nieco trudniejszy w obsłudze, ale panele dostawców i konieczność dostosowania do ich konfiguracji zazwyczaj w dłuższym okresie generują więcej problemów niż rozwiązują.

Rozważałem podobnie. Nie chcę mieć w niedalekiej przyszłości z maszyną, równa się to z utratą stałych czytelników. Nie mogę sobie pozwolić na pady.

Mniej chodzi o pady, bo akurat znajdziesz tutaj solidnych dostawców współdzielonych hostingów, a bardziej o rozwój serwisu. Co jak będziesz chciał dodać ssl? Co jak będziesz chciał dodać jakąś webappkę nie napisaną w php, tylko w modnym ostatnio node.js? Co jak będziesz chciał poprawić źródłowe adresy korzystając z CloudFlare?

Teoretycznie, wszystko to dostawca może zrobić/udostępnić. Ale w praktyce często jest mu trudno, bo ma innych użytkowników, których może dana zmiana dotknąć.

Zapraszam do naszej oferty, serwery z dyskami SSD pod bazy danych będą idealnym rozwiązaniem pod nowy, a potem także na rozbudowany portal.

Polecam nasze serwery Basic SSD: http://www.mzone.uk/basic-ssd

co w pakiecie?:

• Darmowy certyfikat SSL lub Domena PL ( przy zamówieniach na rok)
  • Szybki i niezawodny support (24/7)
  • Oferujemy 3 niezależne kopie zapasowe, wykonywane w 3 różnych okresach
  • Monitoring serwera "na żywo" w formie wykresów i tabelek
  • Serwery są monitorowane przez 2 niezależne systemy monitoringów
  • Automatyczna instalacja serwera po dokonaniu i opłaceniu zamówienia

Oferujemy także inne mocniejsze i dedykowane rozwiązania, zapraszam do kontaktu z nami.

Cześć, otwieram portal miejski, informacje, nowości, ogłoszenia. Rozważałem kupno hostingu i przy okazji domeny w Kei.pl. Interesują mnie wysokie parametry i niekoniecznie niskie ceny. Stabilność, jak ją oceniacie w Kei? Jaką firmę polecacie?

Skoro chcesz kupić domenę w Kei to również bym proponował wybrać tam usługę ponieważ są dobrzy w te "klocki". Patrząc jednak na fakt że dopiero masz zamiar otworzyć ten portal świadczy że fizycznie go nie ma, a to jest dobry czas by wypróbować wiele ofert jakie są dostępne na rynku. Nikt o zdrowych zmysłach nie sprzeda tobie usługi, która nie będzie działać bo będzie to skutkować obszerną krytyką na forach. Czy VPS się sprawdzi? Myślę że tak jeżeli posiadasz umiejętności w tym kierunku. Szukaj usługodawcy który w 100% zapewni tobie bezproblemową migrację i dobre wsparcie techniczne. Wracając do domeny internetowej ze swojej strony proponuję ja kupić w OVH.

W Hekko masz za 70 zł 100 GB transferu i domenę PL w pierwszym roku w cenie, większych parametrów moim zdaniem nie potrzebujesz. Nawet nie podałeś o jakie miasto chodzi ;-)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się