Paweł Spychalski 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2014 Witam! Piszę z pytaniem, jaki hosting(o jakich parametrach) wystarczyłby na utrzymanie 5-10 użytkowników stron? Czy coś pokroju https://www.ovh.pl/vps/vps-classic.xml VPS Classic 3 by już wystarczyło? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WireBoot 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2014 Opowiedz coś o tych stronach internetowych. Jaki ruch generują? Dużo mają plików? Jakieś ogromne skrzynki pocztowe? Transfer? Opisz przede wszystkim też jakie masz wymagania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paweł Spychalski 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2014 Wymagania. Nieduże strony: wizytówki, blogi, nic wielkiego. Może jakaś tam większa, ale jakby się rozrosła, to dla niej oddzielny serwer by został zakupiony. Wymagania moje masz, podałem link i ewentualną moją propozycję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WireBoot 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2014 Zero konkretów. Na twoje potrzeby nie widzę potrzeby wykupowania aż serwera VPS. Wystarczy porządny hosting , wyjdzie taniej i nie będziesz musiał się martwić o administrację tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paweł Spychalski 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2014 Eh... Wiedziałem, że tak skończy się pisanie kolejnego postu... Nie, zwykły hosting nie jest "akurat dla mnie". Potrzebowałem, a przynajmniej tak myślałem, dedykowanego serwera. Potem jednak kiedy poczytałem i poszukałem, to doszedłem do wniosku, że wystarczą dwa serwery VPS. CO do jednego jestem pewien, ale teraz szukam serwera pod mały hosting, do wstawiania stron wykonanych klientom, czyli wizytówek, małych blogów o, zazwyczaj, niedużym zainteresowaniu, a nawet gdyby, to nei takim, aby były to Gb transferu. Rozstrzygam między opcją VPS Classic 3, a 2. Mogę wziąć którykolwiek, jednak jeżeli mogłoby być taniej, to byłoby przyjemniej. Mógłby mi więc ktoś doświadczony pomóc w wyborze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kalkulatorek 22 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2014 Weź resellera i po kłopocie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2014 Weź sobie ofertę VPS Classic 2. Będzie za mało to zrobisz upgrade do VPS Classic 3. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paweł Spychalski 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2014 Weź sobie ofertę VPS Classic 2. Będzie za mało to zrobisz upgrade do VPS Classic 3. Taki tez miałem plan, gdyby nikt nie udzielił mi zadowalającej odpowiedzi. Dzięki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2014 Classic 1!!!! Na Classic 2 jestem w stanie utrzymać 1000-1500 ludzi online na forum MyBB, więc pod wizytówki Classic 1! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paweł Spychalski 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2014 A czy ktoś wie, jaki te VPS mają procesor? :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2014 Często są to Opetrony, 3Ghz na rdzeń. Jeżeli połowa tych stron to prosty php bez danych lub nawet html to nie ma sensu brać Classic 2. Jeżeli masz wśród tej 10 ze 3-5 wordpressów, które mają np. po 1000 UV dziennie to też Classic 1 spokojnie da radę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach